2017-06-01

Takaisin Tahitille | Instagram Travel Thursday

Tällä hetkellä elämä potkii, joten ajattelin valita IGTT-meemiin mielenpiristykseksi jotain paratiisimaista. Näitä samoja kuvia tuli kyllä blogiin jo lokakuussakin, mutta koitan kertoa eri asioita kuin viimeksi.

Maisema alla on Ranskan Polynesian pääsaarelta Tahitilta. Usein turistit ovat pienemmillä saarilla, joista löytyy ne varsinaiset postikorttimaisemat, mutta kyllä tuollakin riitti jyrkkiä vuoria pilvien välissä ja upeita palmurantoja turkoosin meren rannalla. 
At the moment we have a bad situation in our life, so to compensate that I chose something inspiring paradise-like to this travel challenge. I noticed that the same photos had already been in blog, but I'll write something different this time.

The view below is from Tahiti, which is the main island of French Polynesia. Most tourists stay on smaller islands, which offer the most classic post card scenes, but also the main island had steep mountain views with clouds and beautiful palm beaches by turquoise sea.


Mountain scenery from the road Tahiti French Polynesia


Me valittiin viikon oleskelun paikaksi pääsaaren länsirannikolta Airbnb-kämppä ja se olikin yks makeimmista meidän majoituksista: (käytännössä) oma uima-allas suoraan olohuoneen edessä ja siitä näkymät 200+ metrin korkeudelta merelle auringonlaskun ja Moorea-saaren suuntaan.

Tahiti on kuin trooppinen Ranska - modernit tiet ja kaupat. Kauppojen valikoima oli Carrefouria ja muutenkin ranskalaista (jopa viinit).

Kävin tekemässä kaksi sukellusta ja varsinkin jälkimmäinen oli hieno, kun käytiin kahden uponneen laivan ja yhden lentokoneen luona.
We chose to stay our week on the west coast of the main island. Our Airbnb place there was one of the best accommodation we've had through that service: we had (in practice) a private pool in front of the living room, with a 200+ meter altitude sea view to sunset / Moorea direction.

Tahiti is like a tropical France - modern roads and shops etc. Carrefour and French wines and other products dominated the selections in shops.

I did a two tank dive and especially the latter one was cool as we visited two ship wrecks and a sunken airplane.  


Not our plane Tahiti French Polynesia scuba diving sukellus airplane wreck


Moorea on Tahitia lähimpänä oleva pienempi turistisaari ja tehtiin sinne päiväreissu lautalla. Harmittavasti aika loppui kesken, piti kiiruhtaa lautalle ja jäi käymättä se kiinnostavimman kuuloinen lahdelma saaren toiselta puolelta. Seuraavalla kerralla sitten! 😊
Moorea is the closest 'tourist island' to Tahiti and we did a day trip there by ferry. Views were great and it was a pity that we had to hurry back to ferry and couldn't visit a narrow bay behind the island. It's good to leave something for the next visit. 😊


Sofitel Moorea cottages Tahiti French Polynesia


Instagrammini löytyy täältä ja muita tähän asti julkaistuja kuvia tuolta Flickrin Tahiti-kansiosta.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Muru Mou ja Skimbaco.



(jälkikirjoitus: ja tänään näkyi meidän maailmanympärilentoliput järjestäneen TravelNationin blogipostaus Tahitilta).
My instagram profile is here and the rest of so far published Tahiti photos are in its Flickr album.

This is for Instagram Travel Thursday -meme, which is arranged by Travellover, Muru Mou and Skimbaco.



(addendum: today our RTW-ticket provider TravelNation posted a blog article about Tahiti)




18 kommenttia:

 1. Paratiisimaisia nämä maisemat todellakin ovat! :) Merikin on niin kirkasta, että tuolla varmaan on snorklaajillekin paljon nähtävää?
  Tsemppiä ikävään elämäntilanteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Meille osui tuolla kohdalle enemmänkin hiekkapohjaisia rantoja ja niissähän ei kauheasti snorklaukseen ollut maisemia. Sukelluksessa oli kyllä hienot näkymät, joten oikean paikan löytäen olisi varmaan snorklauskin mennyt nappiin.

   Poista
 2. En ole näissä maisemissa koskaan ollut, ihania kuvia. Toivottavasti elämään pian tulee taas aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos molemmista! Optimistisina ollaan, hyvä tästä tuloo! :-)

   Poista
 3. Vau mitä kuvia! Toivottavasti kesä(kuu) tuo parempia tuulia elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi vierailusta, kehusta ja toivotuksista!

   Poista
 4. Eipä tuon isonkaan saaren maisemia ole moittiminen. Todella huikeaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, olisi mennyt pidempikin aika helposti - jokin jeeppiajelu vuoristoon olisi tarjonnut varmasti komeita näkymiä ja rantojakaan ei ehditty kaikkia ajella.

   Poista
 5. Huikean hienoja kuvia! Varsinkin tuo vedenalaiskuva on upea. Kyllä näitä kuvia katsellessa ja muistellessa varmasti mieli hieman piristyy. Asioilla on tapana järjestyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Jep, noita kuvia uudellen läpikäydessä tosiaa saa aurinkoa mieleen. Omassa tilanteessa pidetään peukkuja ja toivotaan hoitojen tepsivän.

   Poista
 6. Oooh! Tuonne haluaisin itsekin. Suunnittelin jo kerran tuonne suunnalle reissun, mutta sitten tulin raskaaksi, eikä haluttu pikkiriikkisille saarille, mistä olisi päässyt lääkäriin vain helikopterilla. Haaveissa tuo siis edelleen.
  Tällaiset kuvat piristävät takuuvarmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta ja kommentista! On tosiaan aika kaukana ihan pienelle lapselle, mutta pysyvät onneksi tuolla vielä pitkään.

   Poista
 7. Tahiti, erityisesti Papeete, oli yllättävän "tavallinen" länsimainen kaupunki.
  Me vietimme pääsaarella vain vähän aikaa, lähinnä kävimme katsastamassa Bountyn lähellä olevan majakan ja olimme pääosan ajasta Moorealla. Bora Borasta mietimme, että "toisella kertaa sitten" - mutta tuskin sitä noin kauas sitä toista kertaa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, vähän kuin ranskalainen Sydney... Jos vielä tekee ringin, niin silloinhan tuo voisi vielä olla matkan varrella - tosin ehkä valittaisiin jokin uusi kohde maalaskurimielessä. :-)

   Poista
 8. Tällaiset kohteet kuuluu itsellä siihen, että kerran elämässä. Hieman on mietinnässä maailmanympärireissu jossakin vaiheessa (tai osittainen sellainen), niin Tahiti on yksi varteenotettava vaihtoehto sille reissulle. Ainakaan tämäkään postaus ei alueen mielenkiintoa vähentänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta Rami! Tahiti on onneksi sen verran suosittu, että sinne löytyy lentojakin melko hyvin erilaisilla reittivaihtoehdoilla ja kohtuuhinnoilla. Ja nuorempien ei tarvitse edes ajatella, että vain kerran elämässä. :-)

   Poista
 9. Tuollaiseen merenpäälliseen huvilaan jos joskus pääsisi... Nämä kulmat eivät varsinaisesti ole edes unelmiani, mutta enhän minä pahaksenikaan noita pistäisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun kävit Annika!

   Tuo voisi tosiaan olla myrskyttömänä kirkkaana yönä makea paikka taivaan ihailuun. :-) Ja aaltojen liplatus ehkä hyvää unilääkettä. Aika samanlaista paikkaa löytyy muualtakin tropiikista - Karibia, Fiji, Bali, ...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.