2017-06-04

Makrotex-haaste: Oranssi

Valokuvauksen kanssa ei ole tullut vähään aikaan leikittyä, joten Pienilintu-blogin Makrotex-haaste oli sopiva kohta kokeilla Hong Kongista tilattuja loittopaloja. Ainoa kotoa löytynyt oranssi tavara oli joltain matkalta mukaan tullut simpukankuori (aika kauan luultavasti, koska ainakaan tällä vuosikymmenellä ei enää olla kannettu tällaisia kotiin 😊 ).
It's quite a long time since I last played with photography and now that Pienilintu blog had a orange as a subject in Makrotex-meme I got to test my latest equipment - extension tube. This is a part of an old shell that we've brought home from one of our trips. It's probably quite old, since we haven't carried stuff home in this decade.


A shell close by


Loittorengas sijoitetaan kameran ja linssin väliin ja sen vaikutuksesta linssin voi tarkentaa paljon lähemmäs kohdetta. Tämän avulla jopa tavallisella linssillä voi saada kuvia lähempää kohdetta. Ostin tämän eBaystä reilulla viidellä eurolla ja noista kolmesta palasta saa yhteensä seitsemän eri kombinaatiota.
Extension tube is added between the camera and the lens. It makes lens further away from sensor and move focus point closer, so even a normal lens can take more close up photos. This package was from eBay (6 USD) and it can be used with seven different distances by using them alone or on any combination.
8 kommenttia:

 1. Onpa upea lähikuva simpukasta. Kiitos muuten vinkistä eli tuosta loittorenkaasta. Makrokuvia minäkin mielelläni otan.
  Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Loittorenkaita saa lähes kaikkiin malleihin ja nämä mopomallit, joissa ei välitetä mitään kameran elektroniikalle on ainakin noissa kiinakaupoissa tosiaan halpoja. Sinne kun ei kannata palauttaa, niin on riskinä vain alle 10 €... :)

   Poista
 2. Upea makro! Kivaa, kun innostuit lähtemään mukaan haasteeseen.

  Joskus varmaan pitäisi tehdä jotain kuvaukseni eteen, kokeilla tuollaisia renkaita, ehkä jalustaakin :D En ole koskaan kuvannut jalustalla. Minulla on peruspokkari, sillä kuvaan kaikkea. Järkkäri on ollut viimeksi filmiaikana, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal, sun omassa oli niin hyvin taiteellista silmää, että piti taas kokeilla.

   Mulla taas filmiaikana riitti rulla koko vuodeksi pikkupokkariin. :-D Jalusta on helppo tapa varmistaa tarkkuutta. Tuo tarkkuusalue vain on niin tosi kapea lähikuvissa, että pitäis olla tälläinen teline: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/c0/89/89/c089890b68cabc92317a3ec48dd0245d.jpg jolla saa sitten monesta kuvasta pinoten tälläistä: http://farm6.static.flickr.com/5209/5203761777_7cc17aaa30_b.jpg (kunhan ensin harjoittelee 10 vuotta...)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tuotakin sais vielä paremmaksi kun olisin käyttänyt jalustaa ja laittanut aukkoa pienemmäksi, niin olisi syvyysterävyysalue laajentunut. Jälkiviisautta riittää. ^^

   Poista
 4. Komea makro.
  Simpukka muistuttaa minua vaellusreissustani Espanjasssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits. Sieltä onkin kuullut aika hienoista vaellusreiteistä. Kaveri käveli just viime viikolla jonkin 5pv reitin ja naamakirjasta sai nähdä niitä matkakuvia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.