2017-10-05

Kyoto | Instagram Travel Thursday

Lokakuinen Instagram Travel Thursday -haaste on taas vapaa-aihe. Instakuvia selatessa huomasin, että Japanista on vasta julkaistu Japanin Alppien kylpylävisiitti.

Kuva alla oli meidän ensimmäiseltä koko päivältä Kiotossa toukokuussa 2016. Marianne oli tullut maahan jo pari päivää aiemmin ja tavattiin tuolla. Paikallisessa temppelissä riitti ryhmäkuvien ottajia ja mekin saatiin eksoottinen kuva itsellemme, samoin kuin tytöt saivat 'eksoottista' seuraa omaan kuvaansa.
October's Instagram Travel Thursday has again a free subject. I browsed my Instagram photos and noticed that I've only published one blog article about Japan (= our visit to a spa in local Alps).

The photo below is from our first full day in Kyoto in May 2016. Marianne arrived to Osaka couple of days earlier and we met in Kyoto. A lot of group photos in a local temple were taken - both us and girls got an 'exotic' addition to our photo.


Us with local girls


Ninna-Ji -temppeli oli yksi lukuisista Unescon maailmanperintökohteista Kiotossa. Näitä riitti vierekkäin saman kadun varrella kolmekin peräkkäin. Tässä oli hieno haravoitu zen-hiekkakuviointi.
There are a lot of Unesco world heritage sites in Kyoto - on one street we found three next to each other. The one here is Ninna-Ji, where there's a nice Zen sand garden.


Ninna-ji temple palace


Käytiin vielä toisenakin päivänä Arashiymassa (= yo. ryhmäkuvan ja bambumetsän paikka), koska sieltä löytyvä apinapuisto jäi katsomatta. Kuten yleensäkin eläinten ruokkiminen oli kiellettyä, mutta nerokas ratkaisu oli, että sitä sai tehdä talon sisältä käsin. Apinat antoivat ihmisten olla ulkona ihan rauhassa, koska eivät olleet oppineet, että ulkona saisi mitään makupaloja.
We visited Arashiyma (= group photo above and a nice bamboo forest) for a second time because we missed the monkey park on our first visit. Usually feeding of animals is forbidden, but here they had a great solution for this as feeding was allowed from inside the hut. Monkeys had learnt that only from the hut they get treats, so they let people in the surrounding be in peace.


Marianne, monkey, Tarja


Kultainen temppeli näyttää rauhalliselta, mutta kuvaajia riitti vierellä tungokseksi asti. Samana päivänä kierrettiin kaksi muutakin temppeliä.
The Golden temple below looks peaceful, but next to me there were a lot of people taking photos. We visited two other temples the same day.


Kinkaku-ji temple


Kioton päivistä yksi oli sateinen, joten se oli sopiva keskustan valtavalla päärautatieasemalla (ja sen isoilla maanalaisilla ostareilla) pyörimiseen. Muuten näinä päivinä tuli vain korkeintaan sadekuuroja / muutaman tunnin sateita ja käveleminen sujui hyvin.
We had mostly a nice weather in Kyoto, the only rainy day was perfect for exploring enormous main railway station and its big underground mall area. On the other days we got just few showers or no rain at all, so walking around the city was just fine.


Instagrammini löytyy täältä ja toistaiseksi julkaistut Japanin kuvat ovat Flickrin Japani-albumissa. Tervetuloa sinnekin!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Vagabonda / Terhi ja Skimbaco.My instagram profile is here and more so far published J-photos are in Flickr Japan album. Welcome to there too!

This is for Instagram Travel Thursday -meme, which is arranged by Travellover, Vagabonda / Terhi and Skimbaco.

16 kommenttia:

 1. Kaunista on! Huokaus! Pitäisköhän lopettaa haaveilu ja alkaa oikeasti säästämään Japanin reissua varten. Katsoin myös Flickerin kuvat ja upeita kuvia löytyi paljon. Se bambumetsikkö oli tosi jännä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lepis vierailusta taas! :-) Bambumetsiköstä pitäiskin heittää mukaan sellainenkin kuva, josta näkyy se keskellä mennyt polku. Budjettimatka.comin tarjousseurannasta tulee aika usein kaikkia kiinnostavia emaileja, eli se seurantaan vaan.

   Poista
 2. Ihana Kioto ja Japani! Milloinhan pääsisin käymään. Meillä oli suunnitelmissa toteuttaa reissu nyt syksyllä, mutta onneksi emme ehtineet ostaa lippuja, kun emme olisi kuitenkaan välttämättä päässeet lähtemään. Jää siis odottamaan tulevia aikoja, edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Heidi, kannattaa pitää listalla Japani - sieltä näyttää löytyvän monenlaista miljoonakaupungeista hiljaisiin vuoristokyliin. Paras valita reissulle pari kohdetta. Kannattaa myös tsekata viikkolippu juniin, koska samat käy sekä luotijuniin, että paikallisjuniin (tietyt firmat).

   Poista
 3. Oi, Japani! Mukava huomata, ettei ole pelkkä teinityttöjen ihastus, kuten joku tuttava taannoin murjaisi ja sai meikävanhuksen epäilemään kypsyyttään. Olipa vekkuli tuo apinoiden ruokkimisjuttu.

  Minulle kävi nyt niinpäin, että Japani tuli tänne. Päivän tarina kertoo siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär meni teini-innostuksen takia opiskelemaan Japanologiaa ja on se kyllä heti helpompaa siellä kun osaa kieltä. Se ruokkimispuoli tosiaan toimi ja oli hyvä idea, kun muualla on vain näkynyt tiukat ei-ei -kiellot.

   Katsoinkin tarinan nyt, mukava kohtaaminen näytti olevan!

   Poista
 4. Onpas kaunista! Japani ei ole ollut minun matkahaaveitteni kärkipäässä, mutta nämä kuvat nähtyäni se taisi nousta pari pykälää ylös päin :) Nerokas ratkaisu tosiaankin tuo apinoiden syöttäminen vain talon sisältä käsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi, mullakin Japani oli aiemmin ristiriitaisin tuntein oleva - toisaalta Aikidon myötä se oli jotenkin tuttu, mutta toisaalta aristutti 'vaikeus'. Nyt eri fiilikset - uusittavien listalla on.

   Poista
 5. Oi, Japani on ollut mulla aina haaveena, mutta toistaiseksi haaveeksi on jäänyt! Mutta kyllä vielä joku päivä! Itse tykkään käydä japanilaisissa puutarhoissa aina, jos niiitä reitille osuu. Lähin löytyykin noin 20 min matkan päästä kotoa, Leverkusenista. Myös Dusseldorfissa on iso japanilaisyhteisö ja siellä on hauska käydä fiilistelemässä japanilaisissa kuapoissa. Melkein kuin matkalle pääsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, mukava että vierailit ja kommentoit! Tuollainen oma kaupunginosa onkin hauska olla. Vaasassa ei näitä oikein löydy, paitsi ehkä Olympiakortteli eniten ulkomaalaispainotteisena, mutta sekin aika sekainen. :-D

   Poista
 6. Mukavia kuvia Kiotosta! Ihanan vehreää muuten siellä toukokuussa. Minä pääsen piipahtamaan ensi kuussa Japanissa, mutta taitaa käydä niin etten ehdi Tokiota pidemmälle. Toivon kuitenkin näkeväni "betoniviidakon" lisäksi kauniin ruskan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Tokiossakin riitti meidän kolmelle päivälle paljon ihmeteltävää ja vehreyttäkin. Mulla oli tuolla aiemmin bloggaus Japanin Alpeista ja siellä voisi tuo ruska-aika olla aikamoisen makee! ^^

   Poista
 7. Kyllä on kaunista! Vielä kun joskus pääsisi Kiotoon kirsikankukkien aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä toukokuussa oli harmittavasti jo aikalailla kirsikankukka-aika ohi, Alpeilla näkyi viileämmissä paikoissa jotain vielä jäljellä, mutta nekin näkyi usein bussin ikkunasta, joten kuvaaminen ei onnistunut.

   Poista
 8. Olen pari kertaa kierrellyt Japania junalla, mutta Kioto jäi niillä reissuilla tosi vähille. Muutenkin viimeisestä on jo kymmenen vuotta. Japaniin pitäisi mennä takaisin. Uskon, että vuosien varrella kertyneen kokemuksen turvin saisin siitä nykyään enemmän irtikin kuin silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junamatkustelu oli tosiaan sujuvaa, joten viikkolipusta saisi varmaan paljon irti, jos sen hyödyntäisi täysillä. Oma tulkki oli kätevä, mutta toisaalta pärjättiin kahdestaankin ihan hyvin Taipeissa ja Soulissa, joten varmaan Japanikin hoituisi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.