2018-04-05

Taiteellista | Instagram Travel Thursday

Reissussa käydään yleensä nykytaiteen museoissa ja jätetään tylsät vanhemmat taidemuseot välistä. Instagram Travel Thursdayssä on vuorossa vapaa-aihe ja valitsin mukaan ne muutamat taidekuvat, jotka löytyivät instasta (yksi hauska jäi pois, koska oli jo NYC-merkinnässä kuukausi sitten).

Alla kuva Little Falls -paikkakunnan kävelyltä. Yövyttiin siellä Bostonin ja Niagaran välillä autoillessa. Takana menevä kanava oli tehty opastetauluilla kiinnostavaksi historialliseksi nähtävyydeksi, josta sai uutta tietoa kanavien suluistakin.
Usually, we skip the 'old art' museums as they feel quite boring and we'll head to the contemporary art museums. The subject of Instagram Travel Thursday in April is free, so I picked here those few contemporary insta pics that I have published there. (I skipped one funny art pic as it was here already a month ago.)

The scene below is from our walk in Little Falls, where we stayed for one night on our drive from Boston to Niagara Falls. That channel behind the cool bench was an interesting historical view as they had there several info signs about dam mechanism etc.


Little Falls - Moss Island USA channel kanava bench penkki hand käsi


Kapkaupungissa osallistuttiin ilmaiselle opastetulle kierrokselle, jossa kerrottiin kaikenlaista apartheidista. Vanhan oikeustalon eteen oli pystytetty kaksi penkkiä ja niissä lakikirjasta ote 'valkoisen' ja 'värillisen' määritelmästä. Oudoin juttu oli tarina kynätestistä, eli jos hiuksiin työnnetty kynä putoaa, niin on valkoinen. Tuon takia esim sisarukset olivat välillä eri ryhmissä. 
In Cape Town, we participated in a free guided tour, where the guy told a lot about apartheid days. In front of the old Justice building, there were two benches with law book definition of 'white' and 'coloured'. One odd fact was that they practised so-called pencil test - if a pencil stuck to hair drops, you are white. Due to this, there were cases where siblings were in different groups.


Bench old justice building kapkaupunki cape town apartheid


Uudessa Seelannissa hauskin nykytaidepaikka oli Höyrypunkin päämaja, jossa oli kaikenlaista erikoista katsottavaa ja kokeiltavaa.
In New Zealand, the most fun contemporary art site was Steampunk HQ, which had many different items to see and touch/ride.


My bike in Steampunk HQ NZ Uusi-Seelanti New Zealand Oamaru


Suomessa yksi kärkipään näyttely tällä alueella oli Turun Wäinö Aaltosen museossa Jacob Hashimoton installaatiot. 
One of the top displays in Finland was the Jacob Hashimoto installation in Turku WAM (Wäinö Aaltonen Museum).


Jacob Hashimoto installation in Turku WAM contemporary art nykytaide museo museumMuita julkaistuja meidän taidekuvia löytyy Flickristä tällä taidehaulla. Tervetuloa sinnekin, kuten myös Instagrammiinikin!


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta (#IGTravelThursday / #IGTT), jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda / Terhi.
Art photos that I've published so far can be found with this search in Flickr. Welcome to there too (as well as to my Instagram profile)!


This is a part of Instagram Travel Thursday -meme (#IGTravelThursday / #IGTT), which is arranged by Travellover and Vagabonda / Terhi.

14 kommenttia:

 1. Tuota Hashimoton installatiota on pitänyt mennä katsomaan, onkohan vielä? Tuo Kapkaupungin penkki on kyllä hyvä pohdinnan herättäjä. Noita rotusortoasioita kun ei oikein tahdo ymmärtää mutta totta ne on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää valitettavasti poistuneen jo syyskuussa Turusta:
   "Jacob Hashimoto – Giants and Uncertain Atmospheres 9.6.–24.9.2017"

   Kapkaupungissa toinen vaikuttava oli se Robben Island ja Johannesburgissa oli kokonainen iso museo Apartheidista. Muutenkin on tullut vastaan silmiä avaavia paikkoja esim museot KGB:n teoista ja mitä Chilessä tapahtui silloin diktatuurin aikana.

   Poista
 2. Täytyy myöntää, että museot eivät useinkaan kuulu matkojeni to do -listalle. Pitäisi varmaan useammin alkaa tutustua kohteen museotarjontaan, sillä esimerkiksi Sydneyssä nykytaiteen museo jäi muutaman päivän kaupunkivierailusta mieleen lähes päällimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkistaa reissumuistiinpanoista ja kuvista, mutta kyllä mekin käytiin siellä! :-) Se olikin mukavassa paikassa rannan lähellä, siinä oli jokin risteilyalus vieressä meidän käynnin aikana. Nykytaide museot on kivoja!

   Poista
 3. Tuo Wäinö Aaltosen museon näyttely olisi ollut huippu nähdä! Etelä-Afrikassa itselle vaikuttavinta oli Apartheid-museo SoWeTossa, kaikin puolin todella mieleenpainuva ja ajattelun arvoinen vierailu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Johannesburgin Apartheid-museo oli tosiaan vaikuttava - me käytiin siinä hop-on-hop-off kierroksen varrella.

   Poista
 4. Nykytaiteen museot kiinnostaa aina, vaikka reissussa tulee käytyä niissä ihan liian vähän. Jospa tämän innostamana alkaisin köydä niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee etsittyä noi paikat ennen reissua, niin ovat valmiina kännykän maps.me -kartassa bookmarkkeina ja muistiossa kulkuohjeet. Sellainen helpottaa lähtemistä aamulla sinne suuntaan.

   Poista
 5. Milloin museoihin menen, se on melkeinpä aina nykytaidetta. Bilbaon Guggenhein oli pettymys, mutta Pietarin Erarta, Nycin MoMa ja monet muut ovat kyllä mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Guggenheimeista on nähtynä NYCin oma ja se oli kyllä hintansa väärtti - varsinkin kun jonotettiin sisään ilmaispäivänä. :-D Bilbaohan on kans hieno rakennus, mutta ehkä jokin seuraava näyttely on parempi kuin tuo sulle osunut.

   Poista
 6. Taidemuseoita tulee harvemmin koluttua, mutta kuten näistä kuvistasikin ilmenee, voi mielenkiintoisia taide-elämyksiä tulla vastaan myös ulkoilmassa. Höyrypunkin päämaja vaikuttaa kiinnostavalta, laitetaan muistiin tulevaisuuden haaveissa olevaa Uuden-Seelannin matkaa varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo päämaja onkin aika kätevästi reitin varrella kun Christchurchistä lähtee etelään. Muutama kuva paikasta tästä ja oikealle nuolilla.

   Poista
 7. Tämäpäs oli hyvä aihe! Tuo ensimmäisen kuvan penkki on kyllä aika hauskasti keksitty. Aina silloin tällöin tulee käytyä taidemuseoissa jos reissuilla aikaa jää. Yleensä se menee kolutessa eri paikkoja ja luonnonnähtävyyksiä mutta en pistä ollenkaan pahakseni päivää museossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi Kapkaupungin kävelyn vetäjä piti sen esityksen neutraalina kun oli niin nuori, ettei itse elänyt niitä aikoja. Toisaalta omakohtaisuudesta olis tullut myös omaa särmäänsä hommaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.