2023-08-17

Viikon kuva - Taiteiden yössä

Viikon kuvana otos torstaisen Taiteiden yön paraatista. Oma kierros kesti vain n. 1,5h mutta näin silti ihan mukavasti.
The photo of the week is from the parade at the Night of the Arts. My round took about 1,5 hrs but I got to see quite a much.


2023w32 The parade of the Night of Arts


Aloitin kurkkaamalla Bergöstä purjehtinutta viikinkivenettä ja sen porukkaa. Tuo vene olikin viime kesänä viikon kuvana ja linkin takana parempi näkymä siitä + lisätietoa.
I started my walk at a Viking boat and its crew that had sailed from Bergö. The boat was the photo of the week 14 months ago and there's better pics and more info of it behind this link.


Vikings sailed to Vaasa


Toinen paraatikuva.
Another parade shot.


The parade of the Night of Arts


Perjantaina oli töistä iltapäivällä tyky-tapahtuma: urheilullisuutta ja päivällinen. Tässä mun tiimikavereita seuraamassa johtajaa.
On Friday we had a nice work event with sports and early dinner. Here are guys from my team following me.


Work enhancing day with the team


Lauantaina mentiin Katarinan kanssa testaamaan kajakkeja Suvilahden kajakkilaiturilta. 
On Saturday we tested kayaks here in Vaasa. There's a handy pier built specially for this purpose.


Some kayak testing with Katarina


Oli aikamoinen tuuli ja aallot vei heti sivuttain, mutta onnistuin ottamaan selfienkin. Matkaa tuli vain n. 1,5km ja käytiin välillä rannassa pitämässä evästauko.
The wind and waves were much stronger than on my previous two times. We only went for about a mile and visited the shore in between to have a lunch break.


A lot of waves but one selfie


Lauantai-illaksi pyöräiltiin Ukkokarille tutustumaan paikkaan ja kuuntelemaan Jesse Kaikurantaa. Pirjo ja Seppo olivat mukavana seurana.
For Saturday evening we bicycled to a restaurant that's located on a small island. We had friends there to chat with. A nice visit!


Visiting Ukkokari


Sunnuntaina ennen Mariannen synttäripizzoittelua käytiin uudessa Graffitilandiassa. 
On Sunday before Marianne's birthday pizza party we visited the new Graffitilandia.


The new Graffitilandia


Mä voitin pallon heittokisan! 
I won our ball throwing competition!


A fair's club


Lapsuudessa näkyi laudalle naulojen väliin langalla tehtyjä koristeita. Tämä oli samaa mutta satakertaisena.
I remember from my childhood a decoration done with strings on nails. This was similar but 100 times more.


Amazing work


Detalji tuon työn keskivaiheilta.
A detail of the center of that work.


A close up view


Pizzoittelun jälkeen Artturi 'pääsi' hiusten leikkuuseen, mutta ei oikein tykännyt asiasta. Vaikka mä oli mallina, että miten helposti se sujuu. 
After pizza Artturi got some hair cut but this time he didn't like it. Even though I sat there first as a sample of how easy it was.


Artturi getting a haircut


Viikonlopun isompana uutena pelinä oli Tiny Epic Vikings. Tässä on enemmän taistelua kuin aiemmissa sarjan peleissä Galaxies ja Pirates, koska ne ovat enemmänkin kilpa-ajoa voittoehdon keruussa. Ainoa pisteiden lähde on saada riimuja, joten saaria pitäisi saada vallattua vastustajilta ja lisäksi voittaa taisteluja riimukorteista. Kaiken tuon tekemiseen vaaditaan puuta, rautaa ja ruokaa. Niitä onneksi saa parista paikasta, mutta kortit pitää pelata oikeassa järjestyksessä. Jännä peli taas!
The new bigger board game of the weekend was Tiny Epic Vikings. This one contains more fighting than the other two of the series that I have (Galaxies & Pirates). The other ones are more like a race to gather points for victory. The only way to get points are those runes on islands and cards, so you need to conquer islands and win battles of the cards. And doing all that requires steel, wood and food. There are ways to acquire those but you need to play your cards in the right order. An exciting game again!


Tiny Epic Vikings


Hyvää viikkoa! 🍀
Have a good week! 🍀2 kommenttia:

 1. Tapahtumia täynnä jälleen viikkosi! Täällä oli eilen Taiteiden yö, mutta jätin suosiolla väliin. Ihan liian paljon porukkaa!

  Huikea tuo lankatyö! Muistan myös lapsuudesta tuollaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sieltä olis löytynyt jokin syrjäisempi kiinnostava tapahtuma, jossa ei kauheeta tungosta? Tuo on hankala paikka, jos ei oo paljoa porukkaa, niin ei järjestetä mitään, mutta jos on paljo porukkaa niin se on ahdistavaa.

   Tuollainen vaatii kyllä paljon suunnittelua ja tarkkuutta. Siä oli yks pimeä huone ja monta tuollaista teosta + UV-lamput katossa, niin noi hohti hienosti valoa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.