2017-04-06

Arkkitehtuuriristeily Chicagossa | Instagram Travel Thursday

Itselleni Chicagoon uudelleen 34v jälkeen pääsyssä must-paikkana oli Sears-torni, joka on nykyään nimellä Willis torni. Siellä tavattiin ainoat Pohjois/Etelä-Amerikassa vastaan tulleet suomalaiset, jotka suosittelivat käymäänsä arkkitehtuuriristeilyä. Se oli hyvä vinkki!
For me one of the must-places in Chicago after visiting there 34 years ago was Sears tower (nowadays known as Willis tower). There we met the only Finns in our Americas part and they recommended the Architecture cruise. That was a great tip!

Chicago river side


Risteily kesti n. 90 minuuttia ja matkan varrella asiantuntevalta oppaalta riitti paljon kiinnostavaa tietoa rakennuksista ja kaupungin kehittymisestä. Esimerkiksi joen suunta oli aikoinaan käännetty, mistä tietysti tuli isot oikeusjutut. Kärjellään seisovan lyijykynän muotoinen rakennus oli tehty niin pienelle tontille, että tilaa piti ottaa erikoisella ratkaisulla jne jne. Suosittelen! 👍
The cruise takes about 90 minuts and the guide really knew his area. He told many interesting things about buildings by the river as well as about the general development of the city. For example the river's flow direction was turned to opposite direction by city; that caused a battle in the court. A building shaped as pencil standing on it's sharp head was a clever solution to a too small land property. Recommended! 👍


River Cruise view


On River Cruise


Yo. kuvat löytyvät instagrammista täältä.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Muru Mou ja Skimbaco
Photos above are also in my instagram.

This is for Instagram Travel Thursday -meme, which is arranged by Travellover, Muru Mou and Skimbaco.
14 kommenttia:

 1. Arkkitehtuuriristeily kuulostaa mielenkiintoiselta, ja kivahan noissa maisemissa olisi risteillä aurinkoisena päivänä. Kiva vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mukava saada näitä!
   Näitä risteilyjä tarjosi parikin eri toimijaa ja luultavasti kaikilla on suht samat jutut. Lähtöajat ja hinnat vain jonkin verran vaihtelivat, lähtöpaikka oli kaikilla about samoilla kohdilla. Tällä meidän omalla oli muistaakseni vapaaehtoisia arkkitehtuurin faneja, joten sai siitä vähän hintaetua.

   Poista
 2. Kuulostipa tuo kivalta. Viime kesänä olimme Chicagossa ja olimme jo siinä ihan laiturin lippuluukulla, mutta jätimme risteilyn kuitenkin sillä kertaa väliin, kun seuraavaan lähtöön oli vielä turhan pitkästi aikaa. Korvikkeeksi ajelimme vesitaksilla. Ja eihän sitten seuraavina päivinä enää tie vienyt sinne laiturille. No, kaupunki oli kyllä muuten niin mielenkiintoinen, että varmasti palaamme sinne vielä uudelleen. Ehkä sitten on arkkitehtuuriristeilyn vuoro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava saada uusia vierailijoita, kiitos kommentista Aron. Oli siis aika lähellä, meilläkin on monessa paikassa pitänyt aina jotain jättää välistä, kun kaikkea ei vain ehdi.

   Poista
 3. Aikamoinen lautta tuolla joessa risteilee! Ja aikamoiset on näkymät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta Sa laine. Jep, meidänkin omassa oli paljon tilaa, joten mahtaa olla sesonkiaikaan täynnä kun muutama noita pyörii joka päivä muutaman kerran.

   Poista
 4. Chicago oli kyllä kiva kaupunki, voisin ehdottomasti mennä sinne uudelleen! Meidän reissulla sää oli aika rapsakan viileä, ja välillä sitten satoi räntää taivaan täydeltä. Mutta jos joskus menen Chicagoon kesäaikaan, niin risteily olis kyllä varmasti kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava saada näin paljon vierailijoita, kiitos Heidi. ^^ Jep, yllättävän paljon sieltäkin löytyi paikkoja jotka jäi vielä tsekkaamatta. Ja helppo löytää lennot suoraankin Suomesta.

   Poista
 5. Tuollainen arkkitehtuuriristeilyhän on kiva idea. Mulle Chicago ei ole millään tavalla tuttu, mutta silti nämä kuvat ovat sitä, mitä minulle tulee mieleen sanasta Chicago.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta Sarsa! Tosiaan noi pilvenpiirtäjät kanavien varrella on 'klassista' Chicago-kuvastoa, mutta löytyy rantaa ja puistoa + ovelia julkisia nykytaideteoksia...

   Poista
 6. Minä kävin muutama vuosi sitten myös tuollaisella arkkitehtuuriristeilyllä kauniina elokuisena iltapäivänä. Tykkäsin todella paljon. Tykkään kyllä Chicagostakin tosi paljon. Minä tein vajaa kolme vuotta töitä suur-chicagon alueella toimivalle porukalle ja tuli jonkin verran tutustuttua alueeseen tuona aikana. Sekä chicagolaisiin, jotka olivat niin erilaisia kuin ne ihmiset joiden kanssa elin ja toimin Kaliforniassa. Ihan kuin olisi ollut kyseessä eri kansa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chicago siis enemmänkin tuttu, wau! Oliskin kiinnostavaa joskus päästä projektiin USAn suuntaan - itselläni osasto tekee oikeastaan vain paikallista työtä. Chicagolaisiin ei päästy paljoa tutustumaan.

   Poista
 7. Olen kaikenlaisten jokiristeilyjen fani. Bangkokissakin voisin vain ajella lautalla pitkin Chao Prayaa tunti tolkulla. Tällainen teemaristeily on epäilemättä kiinnostava, ja vaikka ei arkkitehtuuri edes kiinnostaisi, lautalta käsin saa ihan erilaisen kuvan kaupungista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta Annika! Isoissa kaupungeissa tosiaan riittää vaikka mitä nähtävää joelta ja näkökulmakin ihan eri kuin katuja kulkiessa. Chicagossa reitti oli sen verran kapea, että rakennukset oli vielä lähempänä kuin esim NYCissä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.