2017-08-03

Taiwan | Instagram Travel Thursday

Tässä kuussa Instagram Travel Thursdayn aihe on taas vapaa. Huomasin, että täällä blogissa ei olekaan ollut paljoakaan Taiwanista, joten kirjoitetaanpa muutama sana näistä. Alla kuva heti lentokentän maahantulon jonotuksen tunnelmista.
This month's Instagram Travel Thursday has a free subject and I noticed that I haven't blogged much about our RTW-trip's last week in Taiwan. The first picture (below) was already from Taipei airport immigration queue.


Taiwan airport sign kyltti lentokenttä


Paikkoja ennen reissua tutkiessa huomasin, että siellä riittäisi useitakin kiinnostavia luontokohteita. Päätettiin kuitenkin pysyä yhdessä paikassa, koska siirtymisiin menisi muuten liian iso osa vain viikon pituisesta vierailusta. Majailtiin siis Airbnb-kämpässä lähellä Taipein päärautatieasemaa, josta oli hyvät yhteydet joka suuntaan ja suora bussi lentokentälle.
I did some studying before the visit and noticed that there would also be several interesting nature sights too. But since moving between accommodations takes away quite a big portion of a week, we decided to stay in one place. Our base was an Airbnb-apartment near Taipei Main station, which had good connections to different directions and a direct bus to airport.


Taiwan view top of Taipei 101 city kaupunki


Taipei 101 oli melkoinen nähtävyys; yllä näkymät sieltä. Rakennus oli maailman korkein vuoteen 2004 saakka. Nörtin mielikuvitusta kihelmöi tornin vastapaino, joka, toisin kuin useimmissa muissa, oli täällä tehty omaksi nähtävyydekseen. Umpiteräksinen 660 000 kg pallo tasapainottaa rakennuksen maanjäristysten ja taifuunien voimalta ja on tehnyt isommillaan metrin liikettä (video).
Taipei 101 is an amazing sight, the view above is from there. The building was world's highest until 2004. A nerd like me got enthusiastic by the Wind damper, which here is visible, unlike in most other skyscrapers. It's a steel ball weighing 660 000 kg (= 1,455 million lb) and it balances the building against earth quakes and typhoons. It's largest movement has been about 1m (3,2 ft) - see more about it in this video


Taipei 101 Taiwan pilvenpiirtäjä skyscraper vuori mountain


Taipein ulkopuolelle tehtiin yksi päiväreissu, jolloin käytiin juna+bussilla Tarokon kansallispuistossa (lopussa kuvia puistosta). Alueella on upeita maisemia, pystysuoria rotkoja ja temppeleitä korkeissa paikoissa. Harmittavasti parikin alueen mainostettua kohdetta oli ollut jo muutaman vuoden kiinni, mutta sitä ei kerrottu oikein missään. No, mutta reissu kannatti silti tehdä. 👍
We did one day trip outside of Taipei, when we took a train + bus to the Taroko National Park (more pics of area at the end of that wikipage). Area is full of gorgeous views, with steep gorges and temples in high cliff. An annoying thing was that couple of famous places there had been closed for a couple of years, but that wasn't told anywhere. Anyway, a recommended place to visit! 👍


Flower bridge luonnonpuisto national park silta flower kukkka Taroko


Instagrammini löytyy täältä ja muita tähän asti julkaistuja kuvia löytyy tuolta Flickrin Taiwan-kansiosta. Tervetuloa sinnekin!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Vagabonda / Terhi ja Skimbaco.My instagram profile is here and the rest of so far published Taiwan photos are in its Flickr album. Welcome to there too!

This is for Instagram Travel Thursday -meme, which is arranged by Travellover, Vagabonda / Terhi and Skimbaco.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tuo tornin vastapaino ja hauskaa, että siitä on tehty nähtävyys. Tarokon kansallispuistosta olenkin lukenut Watia.fi-blogista, ja siellä haluaisin itsekin käydä jos/kun Taiwaniin menisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi vierailusta! Jep, siellä oli myynnissä painohahmoisia pehmonukkeja yms :-D Tsekkasin ja tuolla Flickrissä oli viisi viimeistä kuvaa Tarokosta. Tosiaan esim se Eternal Spring Shrine oli suljettu kävijöiltä jo pari vuotta sitten vaikka kaikissa jaetuissa mainosmatskuissa se oli yks alueen kohokohtia.

   Poista
 2. Kiva postaus! En ole koskaan ajatellut Taiwania matkakohteena, tai oikeastaan mulla ei ole edes ollut suuria mielikuvia siitä, millainen paikka on kyseessä. Vaikka Amerikat vetävätkin mua tällä hetkellä enemmän puoleensa, voisin joskus lähteä käymään tuolla. Varsinkin nuo vuoret ja luontokohteet muutenkin kiinnostaisivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! Meillä se osui kohteeksi, kun RTW:ltä pohdittiin Fijin jälkeen vielä yhtä paikkaa paluuseen kohti Suomea. HK oli katsottu jo keväällä, niin ei viitsinyt sitä uusia heti - muina vaihtoehtoina oli Bahrain ja Vietnam, mutta tuo kätevin lennoilla.

   Poista
 3. Taiwan on todella mielenkiintoinen matkakohde. Kierreltiin pari viikkoa niin luonnossa kuin kaupungeissa. Taipei ei ilahduttanut samalla tavalla kuin moni Kaukoidän iso kaupunki, mutta näkemisen arvoinenhan sekin on. Toistakymmentä Taiwan-juttua löytyi arkistoistani: http://www.travelloverblogi.fi/category/aasia/taiwan/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän näkyykin tosiaan monta juttua tutkittavaksi, kiitos vierailusta! Mulla tulee katsottua rokotustarpeetkin ja vähän himmasi suunnitelmia, kun Taiwan näytti niissä 'vaaralliselta' paikalta. Tosin taitaa isoimmat riskit tulla jos jossain maaseudulla on iltaa / yöpyy suojattomissa paikoissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.