2017-09-07

Autoilua maailmalla | Instagram Travel Thursday

Syyskuun Instagram Travel Thursdayn aihe on mieluisin matkustusmuoto. Meillä ne ovat (perille lentämisen jälkeen) vuokra-autoilu ja kävely. Ensimmäisen kuvan autoa en ole ajanut, vain ihaillut Turun Kakskerrassa kesällä. Mutta se vie oikeaan tunnelmaan, koska vaikka olen ajanut 30 eri maassa, niin Instagrammistani ei löytynyt suoranaisia omien reissujen ajoneuvoja. 
The subject for Instagram Travel Thursday in September is 'favourite travelling form'. For us those are both walking and driving rental car. I haven't driven this car below, but we just saw it near-by Turku this summer. It's creating the right mood, as even though I've driven in 30 countries, there wasn't any pics in my Instagram about our vehicles.


A post shared by Timo Kyttä (@timoky) onAutoillen pääsee paikkoihin, joihin julkisilla ei tulisi mentyä tai välttämättä edes pääsisi. Uuden Seelannin pohjoissaarella suuntasimme saaren keskiosasta Taupo-järveltä kohti länsirannikkoa ja Taranaki-vuorta. Huomasimme olevamme 'Unohdetun maailman valtatiellä' (=State highway 43) - hidas reitti, mutta täynnä upeita maisemia. Ellei seuraavaa yötä olisi jo varattu New Plymouthista, niin tuohon olisi kannattanut käyttää koko päivän, nyt piti ajaa läpi hiukan liian vauhdilla.

Cars take us to places where public tranportation / taxis would be difficult or impossible. In the north island of New Zealand we headed from lake Taupo to west coast and mount Taranaki. On that route we found ourselves on The Forgotten World Highway (State Highway 43), which was slow but full of beautiful views. Had we not already booked the next night in New Plymouth, that would had been a road to spend more time on. Now we had to drive through it a bit in a hurry.


A post shared by Timo Kyttä (@timoky) onRiskinä aikataululle autoillessa on tietyöt - välillä matka sujuu huiman nopeasti, esim Interstate Wyomingin läpi. Joskus autiomaakin on hyvästä tiestä huolimatta hidasta: Australian koilisnurkka Cairns - Brisbane oli täynnä tietyöpysähdyksiä. Tässä oltiin odottamassa tietyötä Etelä-Afrikassa, mutta noissa maisemissa ei hetken rauhassa istuskelu haitannut yhtään.

One of the risks in car travel is road work. Sometimes driving is a fast way to travel, like our day through empty Wyoming on the Interstate. Sometimes even a good road in desert can be slow - for example in the north-east corner of Australia drive from Cairns to Brisbane was full of road work stops. Stopping doesn't matter if the scenery is as beautiful a the one below in South Africa.


A post shared by Timo Kyttä (@timoky) onAjaessa maisemien vaihtuminen on välillä huimaa jopa yhden päivän sisällä - alla kokoomakuva Namibian päivästä välillä Etoshan luonnonpuistosta Swakopmundin rantakaupunkiin. Toisaalta em. Brisbaneen meno oli monta päivää saman näköisiä maisemaa - onneksi hienoa.

Views may change a lot even during just one day - below is a collage of scenes in Namibia between Etosha Nature Park and Swakopmund coast city. On the other hand previously mentioned drive to Brisbane gave us similar scenery for few days in a row. Fortunately that one type of view was exotic, so we didn't get that bored.


A post shared by Timo Kyttä (@timoky) onVahingon lisäksi hienoihin paikkoihin pääsee myös tarkoituksella: esim. suurin tunnettu meteoriitti Hoba on yli 60 tonnin rautamöhkäle Namibiassa. Se vaati muutaman kymmentä kilometriä ylimääräistä ajoa pikkuteillä, mutta ilman vuokra-autoa käynnin järjestäminen olisi ollut kalliimpaa ja vaatinut enemmän aikaa ja vaivaa.

In addition to accidentally finding nice scenery, cars help us to get there on purpose. One example is the Hoba meteorite in Namibia,  biggest known meteorite, over 60 tons (kg) of iron. It took additional 30 km of driving on dirt roads, but without rental car getting there would have been much more expensive and taken more time and effort.


A post shared by Timo Kyttä (@timoky) onInstagrammini löytyy täältä ja julkaistut kuvat ovat Flickrissä albumeittain. Tervetuloa sinnekin!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Vagabonda / Terhi ja Skimbaco.My instagram profile is here and more so far published photos are in Flickr albums. Welcome to there too!

This is for Instagram Travel Thursday -meme, which is arranged by Travellover, Vagabonda / Terhi and Skimbaco.

11 kommenttia:

 1. Ohhoh! Suorastaan hengästytti lukea, kun mielikuvitus alkoi saman tien ajaa noissa kaikissa. Matkailoa edelleen ja turvallisia ajoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja vierailusta! Meillä on nyt ollut pakkotaukoa reissaamisesta, mutta vahva luottamus, että pian taas jatketaan. ^^

   Sulla oli muuten kiva IGTT-osallistuminen. Sitä oli ilo lukea!

   Poista
  2. Voi miten mukava kuulla. Kiitos paljon!

   Poista
 2. Vau, sielläpäs on päästy roadtrippailemaan monenlaisissa maisemissa. Meillä on Afrikka ja Australia kokonaan näkemättä. Minulta ei myöskään löydy yhtään Instragram-kuvaa vuokra-autoista. Itse autot eivät varsinaisesti kiinnosta yhtään, joten ne jäävät usein kokonaan kuvaamatta. Auto on väline, jolla päästään pisteestä A pisteeseen B. Tuota urheiluautoa en varmaan uskaltaisi edes kokeilla. Ties mihin jorpakkoon sen kanssa joutuisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tulee kuvattua auto aika kattavasti aina vuokrauksen alussa, mutta eniten palautusväittelyn varalle todisteeksi. :-) Tosin kertaakaan ei oo onneksi vielä sitä tarvinnut.

   Etelä-Afrikka oli oikeastaan tosi hyvä paikka ajaa, ja ne muutkin siinä ympärillä paljon odotuksia parempia. Varsinkin kun pysyi asfaltilla, mikä ei kyllä aina ollut mahdollista.

   Poista
 3. Olet kyllä päässyt ajelemaan huimaavan hienoissa maisemissa. Tuo on ihan totta, että jos on henkeäsalpaavat maisemat, niin mikäs sinä tietyön etenemistä odotellessa. :) Vaikka mun valinta olikin juna, niin toki autossa on omat kiistattomat puolensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati vierailusta ja kommentista! Molemmilla on tosiaan etunsa ja haittansa.

   Poista
 4. Vau, meteoriitti olisi hienoa nähdä, ja sen vuoksi tekisin minäkin kymmenien kilometrien mutkan :) Tietyöt ja muut ruuhkat saattaa välillä hieman ärsyttää kun matka ei jatku toivotulla vauhdilla. Onneksi ainakin Googlen kartta ehdottaa tällaisissa tilanteissa vaihtoehtoista nopeampaa reittiä, mikä on aivan loistava ominaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi. Ja siellä oli hauskasti kyltti, jossa varoiteltiin meteoriiteista... :-)

   Data tuli viime vuonna pidettyä vähissä kun maksettiin puhelinlasku itse, mutta tietyötilanteen googlausta on aina välillä muistettu tehdä. Opittiin Itävallas kantapään kautta, kun reitiksi suunniteltu tunneli oli romahtanut, tuloreitti suljettu yöksi ja matkalaukut vuoren toisella puolella. :-D

   Poista
 5. Uusi-Seelanti näyttäytyy aina ja jokaisen kuvissa sellaiselta, että siellä pitäisi ajella viikkoja! Vain tuo yksi kuva sai sen fiiliksen taas nousemaan. Autoilussa todella on valttina se, että näkee myös, mitä on paikkojen A ja B välillä. Sen missaa lentämällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Annika! Näinhän se on, junallakin näkee maisemia, mutta sitä on hankala pyytää pysähtymään hienoa maisemaa kuvaamaan...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.