2018-08-02

Taivaan värit | Instagram Travel Thursday

Instagram Travel Thursdayn aihe on tässä kuussa vapaa ja tähän astisia kuvia selatessa keksin aiheeksi auringonlaskut. Nämä kaikki ovat meidän vuorotteluvapaavuodelta.

Aluksi vietettiin viikon verran Ylläksellä ja siellä hämärien päivien väriksi löytyi sentään jotain. Kuva on keskipäivältä, joten sikäli tässä on tavallaan auringonnousu ja -lasku samalla kertaa.
The subject of Instagram Travel Thursday on this month is free and while browsing my pics I chose to blog about sunsets. All of these are from our sabbatical leave.

We started that year by spending a week in Lapland and there during twilight days were brief moments of colour. This was shot at midday so actually, it's both sunrise and sunset at the same time.

Seuraava auringonlasku on Namibian pääkaupungista Windhoekista. Saatiin majoitus Ilkalta, jonka terassilta sai seurata tätä näytelmää joka ilta.
The next sunset is shot in Windhoek, the capital of Namibia. We got the accommodation from Ilkka, and this view on his terrace was our program every evening.

Afrikan matkan jälkeen käytiin taas Ylläksellä ja sen jälkeen noin kuukausi Aasiaa. Tämä auringonlasku näkyi Tokiossa SkyTree -tornista. Yksi silhueteista samassa suunnassa on Fuji-vuori.
After the trip to Africa we visited Lapland and then to Asia for a month. This sunset was shot in Tokyo Skytree. One of the silhouettes in that same direction is famous Mount Fuji.

Viimeinen on jo vuoden lopulta maailmanympärimatkan toiseksi viimeisestä kohteesta Fidziltä. Blue Lagoon niminen hotelli oli viereisessä saaressa kuin tuo nuoruuteni pehmopornoleffan kuvauspaikka.
The last Instagram sunset is at the end of the year on the second but last stop of our round the world trip. The Blue Lagoon hotel in Fiji is named after the famous(?) movie shot on the next island.

Kaikki julkaistut kuvat löytyvät Flickristä tältä albumilistalta. Tervetuloa sinnekin, kuten myös Instagrammiinikin!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta (#IGTravelThursday / #IGTT), jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda / Terhi.
All my published photos are in Flickr's album list. Welcome to there too (as well as to my Instagram profile)!

This is a part of Instagram Travel Thursday -meme (#IGTravelThursday / #IGTT), which is arranged by Travellover and Vagabonda / Terhi.


14 kommenttia:

 1. Auringonlaskut on maagisia, mutta jostain syystä mä kuvaan niitä tosi harvoin. Olen sisällä, nukkumassa tai ainakaan kameraa en tajua kaivaa esille. Onneksi voi ihastella muiden kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut neuvoo myös auringonnousuihin suuntaamaan, mutta se on jo meille liikaa. Aamun nukkumista ei kyllä halua missään nimessä vaarantaa. ^^

   Poista
 2. Auringonlaskut ovat parasta! Hienoja kuvia ja muistoja auringonlaskujen olet tänne kirjannut. Juuri Riikasta kotiin lähtiessä tajusin, että sielläkin olisi saanut city auringonlaskukuvan. Tapanani kun on joka reissulta vähintään yksi auringonlaskukuva napata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, kaupungeissa vaatii vielä hyvän paikankin, mutta sen löydyttyä kuvassa on vielä lisädetaljeja vaikka miten.

   Poista
 3. Komeeta settiä! Auringonlaskuja ja nousuja voisi katsella päivät pitkät, onneksi ne ovat hetkiä joita vaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Lepis ja kiitos! Joissain paikoissa on saatu mukava päivänpäätösrutiini, että käydään aina odottamassa josko tulee värinäytelmä taivaalle. Onneksi aina joskus tuleekin! ^^

   Poista
 4. Ihania kuvia! Vasta viime vuosina olen itse alkanut arvostaa auringonlaskuja. Taisi olla Reunionilla, kun oikeasti alettiin etsiä paikkoja nähdä kauniita auringonlaskuja. Nyt huomaan jakavani niitö Instassa paljon enemmän kuin koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! Meillä on huomattuna, että vuodenaika vaikuttaa tuohon paljon - Balilla käytiin joka ilta sen pohjoisreunan ison tulivuoren taakse laskevaa aurinkoa odottamassa, muttei tainnut kertaakaan kunnolla värjätä taivasta. Paikallisena kesänä kuulemma parempi tilanne, talvella usein liikaa pilviä.

   Poista
 5. Mä tykkään auringonlaskuista todella paljon! Vaikka aurinko joka ilta laskeekin (tai päivä tai yö), ei yksikään auringonlasku ole samanlainen. Yksi omista suosikkiauringonlaskuistani oli Pääsiäissaarelta, kun aurinko painui niiden rannassa olleiden muutaman patsaan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Noora ja kiitos vierailusta! Tuo Pääsiäissaaren paikka olikin mukava ja suosittu, meidän käyntikerralla siellä istuikin paljon porukkaa ja sai hyvän kuvan taivaan väreistä. :-) Meillä oli eniten odotusta Tahitin auringonlaskuihin, mutta olivat vain mukavia.

   Poista
 6. Minäkin tykkään paljon auringonlaskuista, mutta jostain syystä en koskaan kuvaa niitä. Ehkä niidenkin kuvien aika vielä joskus tulee. Tuo ensimmäinen kuva Ylläkseltä on kyllä huikea juuri siitä syystä, että se on otettu puoliltapäivin. Uskomatonta, millainen valo siihen aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Ehkä se kuvaaminen vie tunnelmaa liikaa pois itse näkymästä nauttimiselta. Josko mäkin sen vielä joskus opin. Tai taas. Oon vasta 16v enemmän kuvannut, kun sitä ennen olin 37v vain katsellen maailmaa. ^^ Lapin kuva on tosiaan ajatuksenakin hauska, kun tajusin että on tavallaan sekä nousu että lasku.

   Poista
 7. Upeita kuvia! Tokion kuva muistutti siitä, kuinka hieno kaupunki ja maa on kyseessä. Sinne tekisi mieli mennä lomailemaan tulevaisuudessa pidemmäksikin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Japaniasta tosiaan löytyy monipuolisesti vaihtoehtoja: urbaanit kaupungit ja hienot vuoristot. Jotkut vaellusharrastajat hehkutti jotain 25 temppelin reittiä, joka on kuin se Espanjan pyhiinvaellusreitti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.