2019-01-27

Lapin hämärää

Aattoon asti vietettiin joulua Vaasassa ja Joulupäivänä ajettiin hiljaisia teitä pitkin Ylläkselle. Pakkasta yleensä lähemmäs -20C mutta vähän piti käydä hiihtämässä, että sai sitten loikoilla mökissä muut 20h. Nyt oli ekaa kertaa mukana drone ja tuollahan saikin uusia näkökulmia tunturiin:
We spent the Season's days in Vaasa with family and then on Christmas day we drove to Lapland. On most of the days, there was -20C but we did some xc-skiing almost every day. I also had my drone there for the first time and it really gave some new views of the mountains:


Towards Ylläs and Kesänki


Mökkikin näyttää erilaiselta ylhäältä:
Also the cottage looked different:


The cottage and trees


Yhtenä iltana yhdistyi onneksi pilvetön taivas ja revontulet. Tilanne vaihteli nopeasti - välillä oli monta minuuttia hiljaista, sitten taas ilmaantuivat nopeasti liikkuen. Tässä Tarja ihailemassa taivasta:
Once during our stay, we got both clear sky and Aurora Borealis at the same time. They changed quickly - first, they were gone and a few minutes later they were back moving fast. Here's Tarja admiring the view:


Aurora and Tarja


Keväällä myöhästyttiin Game of Thrones -jäälinnasta Lainiolla viikolla, joten kun oli nyt jo lähes valmis, niin vierailtiin siellä. Onneksi kuului joltakulta, että tämä uusi versio on hienompi kuin aiempi.
Last Spring we missed snow castle with Game of Thrones theme, so now that it was recreated and almost ready we visited it. And somebody there told that this new version was better than the previous one.


The Heart tree


Illallispöytä teemaan sopivana:
The dinner table by the theme:


GoT dinner table


Perinteinen pizza syötiin Otsonpesässä, mutta hienoin näkymä oli viereisen Pihvikeisarin edessä.
Our traditional pizza was in Otsonpesä restaurant, but the next door steak restaurant had the best front decoration.


Restaurant exterior


Kaikki julkaisemani kuvat Lapista löytyvät nyt uudesta albumissa. Tuonne on tarkoitus heittää jatkossa jonkin aikaa Lappi-kuvia.
All the pics of this latest trip to Lapland are in a new album. I plan to use that for the future Lapland photos for a while.


2 kommenttia:

 1. Tuo pohjoisen taivas pastellisävyineen on kyllä taianomainen.
  En ole koskaan nähnyt revontulia! Ehkä joskus.

  Ovat nuo jää- ja lumirakennukset uskomattomia, ei ihme, että paikat vetävät turisteja ulkomailtakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingis niitä kuitenkin aina välillä näkyy, joten kannattaa tilata oman hälytyksen täältä: http://aurorasnow.fmi.fi/public_service/ Ja kun sellainen tulee, niin voi vilkaista, että onko taivas pilvetön. Jos on, niin sitten vain mahd pimeään paikkaan lämpöisiin pukeutuneena. :-)

   Ja uskomaton oli se yöpymishintakin! Huone kahdelle aamiaisella on 320€ ja on kuulemma aika täynnä koko ajaksi tuo hotelli. Turisteilla pakettiin kuulemma sisältyy yleensä yks yö tuolla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.