2024-08-01

Viikon kuva - Pelikokoelma hetken siistinä

Viime viikon maanantaina tuli postissa IKEAsta vielä kolmas Kallax-hylly ja nyt on 228 lautapelin kokoelma edes hetken siististi. Vasen sarake on pelaamattomia pelejä, oikealla alhaalla Bad Bones -kuutio on myytäviä ja vasemman puoleisimmassa laatikossa on 36 pikkupeliä.  
On last week's Monday I received and assembled my third IKEA Kallax shelf. Now my 228 games are at least for a while on the shelf. The leftmost column contains non-played games, then there's one cube of games that are for sale. One of the shelf boxes contains 36 little card etc. games.


2024w30 My collection (22.7.2024)


Tiistaina meni sitten keittiötä uusiksi. Jääkaappi, pakastin ja hella on n. 24 vuotta vanhoja ja vaikka toimivat vielä, niin tuli into vaihtaa ne kaikki samalla rytinällä.
On Tuesday my kitchen got renewed. The stove/oven, freezer and fridge are all 24 years old. Even though they all function just fine, I got an idea to replace them all.


Getting a new stove


Keskiviikkona aloitin päivän kolmella tunnilla SAM Vaasan talkoita. Kerättiin kolmistaan Ristinummella jättipalsamia.
My Wednesday started with three hours of voluntary work for Vaasa's Finland-USA association. We collected Himalayan balsam for the city. 


Collecting Giant Palm


Iltapäiväksi oli sovittu Mikon töiden jälkeen pizzat, pyöräilyä ja pelattiin muutama erä. Tuon jälkeen mentiin Mariannen ja Aatun luo, nuoret meni katsomaan Deadpool & Wolverinea ja mä vahdin lapsenlapsia.
For the afternoon I did a late birthday 'party' with Mikko: pizzas, cycling and three rounds of board games. After that we went to my daughter and son-in-law's home. Youngsters then went to movies (Deadpool & Wolverine) and I stayed there to guard my grandkids.


Birthday ride & game with Mikko


Torstaina käytiin Katarinan kanssa vielä hiukan jatkamassa jättipalsamiurakkaa. 
On Thursday we did a quick trip to collect a bit more Himalayan balsam.


Did some more Giant Palm


Sitten siirryttiin mökille Bergööseen. Ilme oli vähän myrtsinä, kun rannassa oli niin selvää sinilevää. Perjantaina se onneksi lieveni ja varovaisuudella + jälkisuihkulla käytiin pikapulahduksilla.
After that we drove to the cottage. Katarina wasn't very happy since there was clearly some cyanobacteria in the sea. Fortunately, on Friday it mostly disappeared and with care and showering we did some quick swims.


Green Algae


Mutta olipa hyvä saada talven mustikkasatsia suojaan. 
We did the first round of freezing blueberries.


Blueberries going to freezer


Aurinkokin taas laski.
Sunset happened again.


Sunset


Perjantai-sunnuntai meni erilaisissa maalauspuuhissa. Itse hoidin kotoa pienen Kallaxin vieressä olevan pöydän paremmin väreihin sopivaksi.
From Friday to Sunday we did a bit of painting. My own project was to convert the little table by the new Kallax shelf to fit better to its blackness. 


My shelf fitting to the new style


Valkoista tulossa. 
And some white oncoming.


White oncoming


Ja sillä hoidettiin saunan kulmalautoja ja ikkunan pieliä edustuskelpoiseksi. Kuvassa vasen puoli on vielä hiomatta ja maalaamatta, mutta se hoitui sunnuntaina.
With that we painted the corners and window sides to be nice again. Here the left side is still non handled, but that we did on Sunday.


Right side done


Lauantaina käytiin pikavierailulla Katarinan veljen mökillä, syötiin ja pelattiin.
On Saturday we visited the cottage of Katarina's brother Stefan. Some eating and gaming.


Visiting Katarina's brother


Mukava ja maistuva viikonloppu. 
All in all, a nice tasty weekend.


Enjoying summer


Parina päivänä käytiin jopa reippailemassa. 
On two days we even got some exercise.


Some jogging


Hyvää viikkoa! 🍀
Have a good week! 🍀



2 kommenttia:

  1. Touhukas viikko jälleen teillä!

    On sinulla hurja määrä noita pelejä, ei käy aika pitkäksi!

    Siis, keräsittekö nuo mustikat itse??? Minä hankin marjani kauppiaalta, selkä ei kestä poimimista.

    Maalaaminen on mukavaa. Minäkin maalasin saaressa huussin, rantasaunan kulmalaudat ja terassin (pituus 10 metriä) kaiteita. Leppoisaa puuhaa.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susu! Ja taas on postissa tulossa 3 uutta peliä + 2 lisäosaa. 🫣 Tuo monen pelin kierrättäminen sopii meille - on kuulunut, että jotkut pelaa kymmeniä kertoja putkeen tykkäämiään pelejä. Meillä taas otetaan 2-3 erää ja sitten jotain muuta ja tuo taas uusintana muutaman kk päästä. Mä oon niin hidas poimimaan, että kyllä nämä on ihan ostettuja. Kiralla on kontaktit pariin edukkaaseen poimijaan. Maalaaminen on tosiaan mukavaa, mutta sitä edeltävä vanhojen maalien ja muun pois rapsuttaminen on ikävää... ja mulla ollut kotonakin jo reilun vuoden yks maalausprojekti pelipuolella. Parin pelin muovisia komponentteja pitäis koristella, mutta vain koko ajan jotain muuta. 😕

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.