2015-12-22

Vilnan vierailu

(A short summary in English at the end...)

Marraskuun pitkä viikonlopun visiitti Vilnaan totutti vähän vaarallisen kalliiseen tapaan: bisnesluokkaan. Palkintolennon sai 10 000 lisäpisteellä bisnekseen, jolloin päästiin loungeen Helsingin kuudeksi odottelutunniksi. Hintansa arvoinen oli. Tarja käytti sen töiden tekoon, itse hoidin vaativan ilmaisen ruuan ja juoman noutamisen + käsittelin valokuvarästejä.

Perillä säät suosivat ja kierreltiin kaupunkia pääosin ilman sateenvarjoa. Joen rannan linnoituskukkulalta avautui komeat näkymät keskustan uudemmalle puolelle.

The river and new side

Vanhan kaupungin suuntaan näkyy ensimmäisenä vanha kuninkaan linna, sen takana katedraali ja sen torni. Suoraan tornin vasemmalla puolella ruskeaseinäinen rakennus oli meidän Amberton-hotelli, joka oli mainio tukikohta kiertää keskustaa. Muuten kuvaan mahtuukin Vilnan vanhakaupunki - opaskirjan mukaan yksi Euroopan suurimmista.

Lower castle and old town


Kaupungintalolla oli meneillään kansanmusiikkitapahtuma, jossa esiintyi aikuisia ja lapsia. Paikalla oli televisiokameratkin, jotka haastattelivat tätä ryhmää. Uskaltauduin pyytämään kameramiehen perään ryhmäkuvaa ja nehän suostuivat! ^^

A group in the city hall

Opaskirjasta löytyi maininta, että aikoinaan Neuvostoliiton vallan muretessa kaupungin taiteilijat halusivat testata uutta vapautta ja hakivat lupaa tehdä patsas Frank Zappalle. Lupa myönnettiin ja tekijäksi tuli konkari, joka oli aiemmin tehnyt Lenin-näköispatsaita yms. Eli vaikka Zappalla ei ole mitään liitoksia Liettuaan, niin sieltä löytyy maailman ensimmäinen Zappan patsas.

Me and Frank Zappa


Perjantai-iltana netissä näkyi jotain epämääräisiä Pariisi-uutisia, mutta lauantaina asia oli jo selvä - ääliöt olivat iskeneet. :-/ Kävellessä vanhassa kaupungissa näkyi aina välillä eri valtioiden suurlähetystöjä ja lauantaina osuttiin Ranskan suurlähetystön kohdalle. Oven vieri oli täynnä kukkia ja pari lehtikuvaajaa pyöri ympärillä, kun joku Liettuan johdosta kävi tuomassa ison seppeleen ja kätteli paikalla olleen Ranskan edustajan.

In front of France embassy

Vaikka oli marraskuu, niin Vilnassa oli sen verran pidempään valoisaa, että tuokin käynti torstai-illasta sunnuntai-iltaan virkisti melkein aurinkoreissun verran.

Loput kuvat löytyvät Flickrin Vilna setistä. Tervetuloa sinne!

--

The link above to Flickr takes you to Vilnius album, where are the rest of the photos. Welcome!

This is a travel report of our long weekend trip to Vilnius, which is the capital of Lithuania. We arrived there on Thursday evening and left the downtown around 3 p.m. on Sunday. A lot of walking around - the castle hill with great views, the folk music/dance festival in the City hall where I dared to ask a group pose for a photo. I posed in front of Frank Zappa status, to which the story can be found here. Flowers were in front of French Embassy the next day after terrorist attack in Paris.

2 kommenttia:

  1. Nyt olen kyl aika vihreenä tuosta Zappa kuvasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli lipputarjouksia seuraamaan? ;-) Mä joskus lainasin kirjastosta Zappaa pari levyä, pitänee testata uusiksi josko iskisi musa. Kun kuitenkin tyyppinä tykkään siitä muuten.

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.