2015-12-26

Paljon suunniteltavaa

(A short summary in English at the end)

Vaikea uskoa, että nyt se vuoden 2013 lopussa suunniteltu vuorotteluvapaa tosiaan alkoi. Ajetaan tänään Ylläkselle viikoksi, mutta mukana on Afrikka-kirjoja ja ekan matka yleissuunnittelu jatkuu. Toistaiseksi on varattu 5 ensimmäistä yötä - ajetaan heti Swazimaahan kahdeksi yöksi ja sen jälkeen 1+2 yötä Krugerin puiston eteläpäässä.

Reittisuunnitelman viides versio menee (vastapäivään) näin:


Liian pitkälle öitä ei kannata/edes voi suunnitella, koska suunnitelmat muuttuu, joten loput n. 55 yötä varataan matkan päällä iltaisin surffaamalla tai tarpeeksi isoon kaupunkiin tarpeeksi ajoissa ajamalla.

--

The first trip of our sabbatical year takes us to Southern Africa (5th version of planned route is above - driving counter-clockwise). But first we'll spend a week in darkness/twilight in Lapland. We've booked first 5 nights so that 2 in Swaziland and then 1+2 in Kruger national park. After that we'll just plan 1-2 nights ahead and use internet/phone/asking on site to get accomodation.


10 kommenttia:

 1. Wow! Johan alkaa vuorotteluvuosi huikeasti! Ja nyt en todellakaan tarkoittanut Yllästä ;) Jännää sitten seurata matkojen etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ^^ Me jännitetään miten aikataulu toimii, kun tuosta tulee n 10 000 km ja tiet ei välttämättä huiman nopeita oo ja joka päivä ei haluta ajaa.

   Poista
 2. Rohkeita olette! Itse en uskaltaisi Afrikkaan tuollaiselle reissulle lähteä. ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin jännittää, mutta useamman siellä ajelleen tiedän ja niilläkin mennyt kaikki hyvin. Ainahan voi tapahtua tietysti huonojakin, mutta ne hoidetaan sitten tilanteen mukaan.

   Poista
  2. Liikutteko kaksin? Ystäväni veli työskentelee turvallisuuspäällikkönä Mogadishussa. Hän lupasi kysellä yhteystietoja, keneen voi ottaa yhteyttä, jos jotain sattuu. Vaikka olette varmaan tuollaiset asiat selvittäneet itsekin. 😊 Milloin lähdette?

   Poista
  3. Kaksin mennään. Tein matkailmoituksen, josta sain talteen Suomen lähetystöjen numerot ja Hertzillä on oma tukinumeronsa autoasioihin. Mutta jos jonkin lisänumeron saa, niin ei ne koskaan haitaksi oo.

   Lähtö 7.1. eli äsken otettiin ensimmäiset malarialääkkeet. ^_^

   Poista
  4. Kaveri oli myös sitä mieltä, että reitti on Ok. Olette varmaan tutkineet ulkoasiainministeriöstä noiden alueiden matkustustiedotteet. Oikein ihanaa ja turvallista matkaa! On jännittävä seurata blogiasi! 😊👍🏻

   Poista
  5. Hyvä kuulla. Vasen puolisko reittiä on vaimolle tuttua aluetta (asui 3v Namibiassa), mutta tuo Viktorian putouksille meno vähän haki, mutta vaihtui Botswanaan kun Zimbabvea ei autovuokraamot suositelleet.

   Kaikenlaista on tullut tutkittua - esim raja-aseman nimellä kannattaa googlata millainen tapaus on. Jossain esim 3-4h byrokratiaan on vielä nopea! :-o

   Poista
 3. Ooo, mahtavaa!! Mielenkiinnolla seuraan, ehdottomasti :)

  Niin ja paljon onnea niin uuden blogin kuin kaiken muunkin alulle! :) Jostain syystä en aluksi päässyt tänne uuteen osoitteeseen, mutta johtui varmasti vain ja ainoastaan oman koneen kaikenmaailman temppuiluista. Tekniikka on joskus niin peppulista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Taru taas. :) Tuo vanha blogi oli pari vuotta aika hiljaisena, mutta ehkä tää nyt aktivoituu pidemmäksi aikaa.

   En tiä haittaako tuo blogspot-osoitteen yhdistäminen mun omaan domainiin jotenkin avaamisia. Toivottavasti ei, kun 'kaapista ulostulo' menee vähän hukkaan, jos kukaan ei tänne pääse.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.