2016-01-23

Ambomaalla

(About the same in English below)

Terveiset Ambomaalta, eli Namibian ihan pohjoisreunalta Tarjan 1990-93 kotikylästä Oniipasta. Kuuma on, päivisin käy +36C ja vaikka pitäisi olla ’sadekausi’ niin vielä ei paljoa ole vettä tullut. Tultiin tänne torstaina kolmen päivän ajourakan päätteeksi Viktorian putouksilta ja eteenpäin lähdetään tiistaiaamuna.

Majoitus onkin erikoinen - Suomen lähetysseuran vanhanaikainen ilmastoimaton päärakennus. Meillä on omassa käytössä 10 huonetta: 4 makuuhuonetta, olohuone, keittiö, ruokasali, kirjasto, työhuone ja pikkukeittiö. Lisäksi erillisessä rakennuksessa on sauna (kaasukiuas) ja valtava palju/pieni uima-allas. Alueella on jotain sairaalankin asuinrakennuksia tms. ja täällä kiertää vartija - eilen esim iloisesti tervehtinyt nuori nainen kivääriä kantaen.

Nettinä on 150m päästä kirjastossa (tai 200m majatalossa) oleva hidas wifi, joten kuvia ei nyt enempiä julkaista. Käytiin moikkaamassa parissa paikassa Tarjan tuttuja ja työpaikkanaan olleessa koulutuskeskuksessa saatiin esittelykierros, vielä oli mukana kaksi 90-luvulla työskennellyttä tuttua. Muuten otetaan rauhallisesti ja pyöritään ympäriinsä, eilen Martti Nakambale Rautanen-museo ja huvikseen kokeilu, josko -93 viimeksi käytetyn pankkitilin loppusaldon voi nostaa (45min ihmettelyä ja ei voinut :-) ).

Muutama kuva tähän astiselta kahdelta viikolta / 3500km:ltä löytyy Flickrin Afrikka-albumista. Tervetuloa!
Greetings from northern part of Namibia, where Tarja worked for 3 years starting in 1990. Here in Oniipa it’s on these days +36C (so about 55C warmer than in Finland ^^ ). Rains are quite much wished for but not much yet seen. We did a three day driving to get here from Victoria Falls, arrived on Thursday afternoon and will leave on Tuesday morning.

Accomodation is quite special - we got the old-fashioned Finnish missionary main building (no AC) completely for ourselves: 4 bedrooms, living room, dining room, library, two kitchens and a workroom. Plus a sauna and tiny pool in a separate building. There’s also living buildings of local hospital, so the area is guarded - yesterday we greeted a rifle carrying smiling young woman.

A slow wifi is available in library or in local guest house near by, so not much photos for now, but we’ve been hanging around quite restfully. Visited two offices of Tarja’s past; got a tour in her old workplace and found even two old work mates there. Yesterday we visited the Nakambale museum and tested if it’s possible to get money from bank account that’s used lastly in 1993. (after 45 minutes: not possible :-) )

Few photos of 2 weeks / 3500 km so fare are in Flickr Africa album. Welcome!

4 kommenttia:

 1. Ooh, ihanan lämmintä! Nauttikaa!

  Postaat varmaan facebookiin myös, niitä juttuja en näe, minulla on menossa somen alasajo, pää kaipaa lepoa. Blogit ovat rauhallisempia, täällä ei meno ole niin hektistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal, varsinkin tämä lauantai oli oikein rentoutumista. Oltiin vain tekemättä kummempia. :-)

   Faceen ja twitteriin menee yleensä vain maininta näistä julkaisuista, jotka nykyään menee lähinnä Flickriin, instagrammiin ja tänne blogiin. Eli mukana pysyy ilman FBtä, blogia ei niin aina tuu täytettyä, mutta pitäis opetella tekemään sinne kevyempiäkin julkaisuja, niin vois kynnys taas alentua.

   Poista
 2. Kiitos, kiitos :) Mukavalta näyttää ja kuva-albumi oli viettelevä vehreydellään, komealla taiteella ja rauhallisella fiiliksellä loiskuvista vesiputouksista huolimatta! Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mainio reissu ollut tähän asti, komeita maisemia ja tiet ovat kuulemmma huiman paljon paremmat kuin 23 v sitten.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.