2016-02-05

20 miljoonaa

(A short summary in English at the end)

1.2. olikin paukahtanut askelmittarin tilastossa 20 miljoonaa käveltyä askelta täyteen. Aloitin 2.7.2010 mittarin käytön ja 2041 päivää tuohon meni. Keskiarvo päivän askelille on tällä hetkellä koko ajalta 9800 askelta - oli vielä joulukuun alussa 9900, mutta akillesjänteen alla luupiikki uusiutui ja nyt päällä harmittava pakkolepo (tuon takia violetin viivan rullaava viikkokeskiarvo onkin tippunu taas oikeassa reunassa). Onneksi riittää muuta puuhaa & nähtävää.

Viisi juostua maratonia näkyvät korkeimpina piikkeinä ja nuo 30k-päivät on puoliskoja tai kaupunkilomapäiviä tms. Viikon rullaava päivittäisen askelmäärän keskiarvo on käynyt ylimmillään 21940:ssä heinäkuussa 2013, kun oltiin autoreissulla Itävalta-Sveitsi-Saksa ja pienen siirtymisajon päälle tuli paljon kävelyä joka päivä. Muutkin violetit huiput ovat yleensä jotain kaupunkilomaa, kun kävellään paljon.
Pohjustelu juoksemista varten meni tuurilla oikein, kun mittarin hankinnan jälkeen n 8kk vain lisäsin kävelyä joka päivälle. Talven jälkeen huomasin, että juoksutyylin vaihto vähemmän kantapääpainotteiseksi lopetti polviongelmat kerralla ja niin aukeni uusi harrastus + askelmäärät lisääntyi. Valitettavasti vain 45:n vuoden urheilemattomuus taitaisi vaatia vielä hitaampaa aloitusta, kun kantapää ei meinaa kestää.

Tilastointi - nörtin keino saada itsensä liikkumaan.


In February 1st I got 20 million steps walked with pedometer. I started to use it in the beginning of July 2010, so it took 2041 days. Dark blue is the steps on each day, purple is seven day rolling daily average and yellow all time average up to that day.  My five marathons are those higher lines and other high values are either half-marathons or city vacations when we always walk a lot.

Statistics - a nerdy way to get yourself moving.

2 kommenttia:

 1. Voi nörtti! :D Huikea suoritus! Koithan saada se piikki pois ja askel kuntoon.

  Täytyy vissiin ostaa patterit omaan mittariin, mutta tilastoja ei tule. Meikäläisen mittari on sen verran kevytversio, että se ei lähetä dataa mihinkään. Onneksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma vain aika hoitaa tuon, onneksi noi rauhas mennyt 10tonniaskeleen päivät on ihan ok.

   Eipä multakaan liiku mitään; siinä on 7pv muisti ja sen sisällä aina kerään ne kolme lukua exceliin talteen. :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.