2016-02-03

Etosha - Swakopmund

Ajamaan lähdettiin ja kilometrejä tuleekin - nyt 5117 täynnä ja alustavan hahmotelmankin mukaan aikalailla puoliväli sekä ajallisesti että ajomatkallisesti. Maisemat on kuitenkin niin eksoottiset EP:n lakeuksiin verrattuna, että ei tylsistytä ajo. Ja seurakin on hyvä! :)

Ajo perjantaina Etoshan luonnonpuistosta Swakopmundiin Atlantin rannalle oli niin vaihteleva, että tässä päivältä muutama kuva.

Road trip means driving and that we've got - 5117 km so far. About in the middle of this trip in distance & time, but a good company makes time go fast. Last Friday drive from Etosha Nature Park to Swakopmund here on Atlantic coast gave quite much to see.

Päivän aloituksena ennen ajo käytiin kurkkaamassa leirin viereinen juomakuoppa vielä pari kertaa. Näkyi 'vain' seepraa ja impalaa juomassa. Norsut ei osuneet noihin pariin päivään juomaan - kerran paikalle tullessamme oli yksi juuri poistumassa. Muuten kyllä näkyi isojakin eläimiä, sarvikuonoa ja kirahvia muutamaan kertaan. Paikka ansaitsee oman postauksensa joskus.

Before leaving the camp we did yet few checks to water hole next to it, but 'only' zebras and impalas visible. On our visits there was only one elephant who was just leaving, but rhinos and giraffes were seen several times.

Water hole in Okaukuejo

Luonnonpuisto ei ollut kelvannut maanviljelyyn, joten siellä oli kuivempaa, mutta pian siitä etelään kulki jo isoja sadepilviä. Ei osuttu tuohon, mutta ulkolämpö tippui päivän kylmimpään 22C.

South of park we got closest to rain. On this part was coldest moment of the day 22C (72F).

Heavy rain

Loppumatka olikin ilman jopa noita muutamia lasiin tulleita pisaroita. Tie oli suoraa ja hiljaista - pisin viivasuora pätkä oli 19km. Muut suorat vaihtelivat 3-12km välillä.

Roads in the beginning of day were really straight, longest line was 19km (12mi), others just 3-12km.

Straight ahead


Kalliot ovat monesti erikoisen muotoisia isompia ja pienempiä kivikasoja.

Exotic looking rocks/hills were seen.

Rocking

Näillä tienoilla ennen varsinaisen autiomaan alkua oli päivän kuumin kohta 40,5C. Itse autiomaa viileni koko ajan Atlantia kohti ajaessa.

Around the next place just before desert was the hottest part of day, 40,5C (105F) and after that it started to drop towards Atlantic ocean.

Hottest point

Siellä näkyi vielä jokin sadepilven näköinen, en tiedä miten paljon tuo virkisti.

Probably rain spotted.

A rain in desert

Autiomaan tasankoa riitti n. 200km ja kapealla tiellä nopeusrajoitus edelleen se 120 km/h (kuten suurimman osan matkaa). Tuolla etelässä vuorten takana alkoi iso dyynialue.

Actual desert lasted about 200km (125mi) and could drive quite fast 120 km/h (75mph). After those mountains is the dune area.

Desert

Autoja ei aina kierrätetä, vaan jopa rekkoja näkyi tien varressa kumossa hylättyinä (3 tähän asti, yksi aika tuore kaato, kun ihmisiä oli satamäärin sitä vielä katsomassa).

Often cars, even trucks were abandoned by roads.

Left overs

Vasemmalla kaukana alkoi näkyä Swakop-joen uoman puita ja kohta tulikin kaupungin tervetulokyltti.

Soon after seeing far left some trees near river Swakop we got to city limit.

Welcome to Swakopmund

Swakopmund olikin tähän astisista kaupungeista eniten kaupungin näköinen - rakennuksista moni on vanhaa saksalaistyyliä.

Swakopmund has a long Germanic history, many buildings share the same heritage.

German style architecture

Rannikolla taivas oli pilvessä, mutta aallot Iron Jetty -laiturinkin kohdalla kovat.

On coast it was cloudy; big waves also on Iron Jetty pier.

Iron Jetty

Illemmaksi sinistäkin ilmaantui, tässä keskustan pääuimarannan luona. Sen edessä pitkä rivistö loma-asuntoja.

After some time sky got more clear, here main beach and holiday apartments.

Main beach

Päärannan kohdassa oli myös Namibian presidentin kesäasunto ja sen majakka.

Next to main beach is the summer residence of the President of Namibia.

President's summer house

Heti ensimmäisenä iltana oli näiden päivien näyttävin auringonlasku. Nuo hehkuvat pystyhaituvat olivat jotain uutta ainakin itselleni.

On the first night we saw the most colorful sunset, those formations were something new for me.

Sunset

Kaikki reissun kuvat (ja yo reitin kartta) löytyvät Flickrin Afrikka-albumista, ehkä jokunen lisää myös tämä sivun oikean reunan instagram-linkin takaa.

Photos (and route map for this day) are in Flickr Africa-album, maybe few more in instgram (link here on right).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.