2016-06-20

Mäntän kuvataideviikot

Vuorotteluvapaa kuluu nopeasti. Keskiviikkona alkava Irlannin pikakierros on mietitty jo huhtikuussa ja nyt ollaan järjestelty syksyn suurreissua. USAn autovuokrat ja useimmat yöpymiset on hoidettu ja juuri varasin viikon majoituksen Tahitille. Uuden Seelannin matkailuauto on vielä pikaisesti hoidettavia, muut ehtii heinäkuussa.

Time really flies when planning on-coming trips. We'll do a road trip in Ireland after few days, but that was planned already in April. Now we're looking urgent things for big trip of Autumn. USA car rentals and most of nights are booked and I just got confirmation to seven nights in Tahiti. Campervan to NZ should be rented next, the rest can wait until July.

Samalla pitää kuitenkin nauttia menosta ja se toteutui to-pe, kun tehtiin pieni kulttuurikierros Vaasa-Nokia-Mänttä-Tuuri-Seinäjoki-Vaasa. Mäntän kuvataideviikot esittää hienon satsin nykytaidetta ja parin kilometrin päästä löytyy kaksi Serlachiuksen taidemuseota Gustaf ja Gösta. Jälkimmäisen pääsali alla, kahdessa muussa oli eri näyttelyt ja lisäksi suvun vanhassa asuintalossa oli modernia taidetta.

But meanwhile we're also enjoying our free days and now we did a short road trip to Contemporary Art festival. On the same town there's two other art museums based on old Serlachius family's collections and buildings. The picture below is from the main hall of Gösta-museum.


Audience

Näkymä Pekilo-nykytaiderakennuksen katolta:
A view from the Contemporary art museum roof:

View from the roof

Simbergin Haavoittunut Enkeli on varmaan kaikille tuttu. Koska Serlachius tuki esim Gallen-Kallelaa ja Simbergiä, niin näitten teoksia löytyi Gösta-museon vanhalta puolelta. Yleensä vanha taide on tylsää, mutta täällä se tuli kiinnostavaksi taustatarinoiden avulla. Esimerkiksi ao taulut syntyivät Enkelin ohessa. Mallina olleet pojat olivat tauolla livahtaneet katsomaan työtä ja Simberg maalasi heidät siihenkin poseeraukseen.

Usually we find traditional art boring, but here they had made it interesting with background stories. For example these two are of models of a famous Finnish painting The Wounded Angel. Boys had sneaked to look at the result and painter made another painting of that too.

Simberg Wounded Angel background story


Näiden lisäksi Flickrissä on 14 muuta kuvaa tuolta reissulta.

In addition to these there are 14 other new photos of this trip in Flickr.

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Joskus kauan aikaa sitten on tullut käytyä Mäntässä, mutta näyttelykäynnit ovat jääneet siihen. Lieneekö sijainnista johtuvaa... Ehkis kannattaa minunkin koluta myös sitä Päijänteen länsipuolta toisinaan :)

  Hyviä reissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran näinkin päin, sulla on ollut taidevinkkejä useammin tarjolla. :D Kaikki kolme paikkaa oli tosiaan hyviä omalla erilaisella tavallaan. Suosittelen!

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä kesälomalaisille!

  VastaaPoista
 3. Tässäpä oiva vierailukohde! Hyvä postaus ja blogi muutenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja kiitos! Huomasin sun blogista, että sähän oot kans täällä samas kaupungis. Pieni maailma. ^^

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.