2017-05-04

Lempimaani Etelä-Afrikka | Instagram Travel Thursday

Tämän kertainen Instagram-matkatorstain aihe on 'lempimaa/alue/paikka' ja niitä riittää useampiakin, mutta juttuun on parempi kun valitsee vain yhden.

Usein jätetään kukin maa yhdelle käynnille, mutta isommat ja monipuolisemmat maat kestävät monta vierailua. Etelä-Afrikka on ehdottomasti niitä monen käynnin kohteita! 
The subject of this month's Instagram Travel Thursday is 'favorite country/region/place'. We have several of those, but for the article it's best to choose one.

Usually we visit each country just once but bigger ones offer sights to several visits. South Africa is definitely one of those that deserve several visits.

A view from Table mountain South Africa Cape Town Etelä-Afrikka Kapkaupunki


Etelä-Afrikan vierailumme alkoi Swazimaan ja Krugerin suunnalla ja vasta kierroksen lopussa (kartta) palasimme Namibiasta lännen puolta Kapkaupunkiin noin viikoksi ja siitä etelärannikkoa Lesothon kautta puikaten Johannesburgiin.

Yllä näkymä Pöytävuorelta kohti keskikaupunkia ja alla näkymä Albert Wharfista takaisin päin.
Our visit in South Africa started in Swaziland / Kruger area and only at the end of out round trip (map) we returned from Namibia on west coast to Cape Town for about a week and from there via south coast Garden route to Johannesburg (with a quick visit to Lesotho).

Above is a view from Table mountain towards the downtown and below a view from Albert Wharf towards the same.


Table mountain South Africa Cape Town Etelä-Afrikka Kapkaupunki


Vaikka tehtiin kahden kuukauden kiertoajelu, niin eteläisessä Afrikassa riittää niin valtavasti nähtävää, että paljon piti ohittaa. Suosittu on esimerkiksi eteläisen rannikon puutarhareitti, jossa käveltävänä mm. ao Tsitsikamman kansallispuiston Storms-joen suu. Reitti kulki upeissa maisemissa ylhäällä kallioiden reunoja pitkin.
Even though we spent two months on our southern Africa round trip, there's so much to see that we had to skip a lot of interesting places. For example Garden route on the south coast has many beautiful places - below is the Storms River mouth in Tsitsikamma national park.


Storms river mouth walking bridge South Africa Etelä-Afrikka Tsitsikamma


Kapkaupungista lähtiessä käytiin tutustumassa viinialueen tiloihin ja Glen Carlou oli erittäin hieno paikka; laadukas ruoka ja palvelu ja parempi Chardonnaynsa meni Tarjan kaikkien aikojen top3-listalle. 😊 
We visited wine area when we left Cape Town for Garden route and there Glen Carlou had excellent service and food. And their premium Chardonnay went to Tarja's all time top3 list. 😊


Lunch in Glen Carlou winery South Africa Etelä-Afrikka viini wine view


Yo. kuvat ovat esiintyneet instagrammissani. Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Muru Mou ja Skimbaco.
Photos above have appeared in my Instagram. This is for Instagram Travel Thursday -meme, which is arranged by Travellover, Muru Mou and Skimbaco.


20 kommenttia:

 1. Etelä-Afrikka kiinnostaisi kovasti. Toistaiseksi on nimittäin koko Afrikka käymättä. Ehkä E-Afrikka olisi hyvä aloituskohde siellä? Nuo kansallispuiston riippusiltasysteemit alkoivat heti houkutella! Upeita maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RSA on tosiaan hyvä aloituskohde, kaikkialla puhutaan englantia ja paikka on USA/Aussi/yms isojen maiden tapaan laaja ja riittää vuoristoja / rannikoita yms. Sekä safarimahikset. Ja kloaika sama kuin Suomessa. :-)

   Poista
  2. Siinähän sitä jo onkin aika monta plussapuolta Etelä-Afrikalle! :)

   Poista
  3. Totta! Plus että lentoja löytyy suht hyvin, meillä Turkish yhdellä vaihdolla Hesasta JBurgiin ja tietkin on ihan hyviä ajaa.

   Poista
 2. Ooh, Etelä-Afrikka on tosi korkealla mun bucketlistalla. Tarkoitus olisi päästä sinne ensi vuonna, toivottavasti onnistuu. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä suunnitelma! Ja jos menee tuota etelä-rannikon garden routea, niin siinä on sitten mahtava Addo Elephant national park (=paratiisi norsuista tykkäävälle). :-)

   Poista
 3. Etelä-Afrikka kiinnostaisi kovasti! Ja tosiaankin niin, että ehtisi tutustua maahan ihan kunnolla (tai tehdä useampi reissu). Testaamani eteläafrikkalaiset viinit ovat olleet todella hyviä, ja yksi valkoviini on ollut kenties parasta koskaan maistamaani! Olisi mahtavaa päästä ihan paikan päälle maistelemaan paikallisia viinejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin päivä kannattaa ilman muuta laittaa viinitiloihin tutustumiseen - on aika samantyylistä menoa kuin näissä muissakin viinipaikoissa, mutta oma hauskuutensa niissä. Jopa mullakin, joka en edes viiniä juo. ^_^

   Poista
 4. Hienoja maisemia! Etelä-Afrikka on mulla vielä käymätön paikka, samoin kuin Afrikka lähes kokonaan, jos ei maan pohjoisosaa lasketa. Ihan ykkösenä haluaisin safarille, se olisi varmasti unelmien täyttymys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta ja kommentista Heidi! Ensimmäiseksi paikaksi tuo Kruger on kyllä ehkä ihan parhautta - itte helppo ajaa, reittejä löytyy ja yöpaikkoja. Eläimiäkin näkyi hyvin!

   Poista
 5. Mahtava maa, kaunein, minkä toistaiseksi itse kokenut!

  Tuosta Storms Riverin kuvasta tartun siihen, mitä itselle tapahtui noustuani noiden riippusiltojen jälkeen mäen päälle. Alkoi yht'äkkiä mieletön pauke, aivan kuin mossella joku olisi ajanut autotallin oven läpi. Syy selvisi nopeasti, sillä ryhävalaat hyppivät muutaman sadan metrin päässä rannasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau tuo ryhävalaskokemus! Pitäisi vain viettää mahd paljon aikaa tuolla Garden routella, niin todennäköisyyksien mukaan osuu itsellekin näitä eteen. :-) Ei paha suunnitelma. ^^

   Poista
 6. Mulla on varovaisissa suunnitelmissa Etelä-Afrikka parin vuoden sisällä. Ainakin tämän postauksen perusteella tuli tunne, että hyvää kannatta odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä! Luoteisnurkassa oli muuten kiinnostava myös kevään kukkaketoaika - siellä oli karttoja reiteistä myötäaurinkoon, että on aina kukat kohti autoa. Kuulosti aika hienoilta kuvauskohteilta! :-)

   Poista
 7. Etelä-Afrikka kiinnostaisi valtavasti! Mulla on vaan aikamoinen taustatyö menossa, että saan houkuteltua miehen samanmieliseksi. Ei ole kauaakaan kun ystäväni palasivat Etelä-Afrikasta ja kertoivat ihan samaa - upea maa! Mutta hiljalleen, hiljalleen... Mahtavia kuvia olet postannut Instaan, kyllä noita paikkoja edes kerran elämässään pitäisi päästä näkemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voi olla ihmisillä monenlaisia kokemuksia, mutta melko varmasti te molemmat tykkäätte kunhan sinne meette. Kiitos kehusta - tuota Etelä-Afrikkaa olisi vielä vaikka kuinka julkaistavana tuonne mun kuvat.kytta.net -paikkaan. Seuraavana olisikin suunnitelma ottaa sieltä yksi paikka käsittelyyn.

   Poista
 8. Tode3lla upealta näyttää. Olen Etelä-Afrikasta paljonkin haaveillut, mutta aina jotenkin alkanut epäröidä turvallisuustilanteen vuoksi. Onkohan tietoni jo vanhentunutta? Etelä-Afrikka varmaan todella monipuolinen kohde. Eniten kyllä kiinnostavat eläimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse myös luin kaikista autokaappauksista yms ennen reissua, mutta käytännössä ei kertaakaan tullut Etelä-Afrikassa mitään pelottavaa tai edes sellaista fiilistä. Pysyttiin poissa slummialueilta ja mentiin vain normaaleja pikku/isompia kaupunkeja, turistinähtävyyksiä ja luonnonpuistoja yms.

   Poista
 9. Hieno matka ollut teillä. Pitemmässä ajassa ehtii paremmin syventyä ja rentoutua.
  Upeita kuvia ja mielenkiintoinen matkaraportti.
  Matkamme kesti 16 vrk. Lliian lyhyt aika, niin paljon on koettavaa. Aamu kuudelta ylös ja päivät venyi tiiviissä aikataulussa ilta myöhälle.

  Melkein samat reitit on kuljettu eri järjestyksessä.
  Menimme Kapkaupunkiin, Hyväntoivonnimemi, Viinitila, Pingviinit: Boulders Beach Simon’s Town safari: St. Lucia, Swasimaa, Kruger National Park, Johannesburg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkien päivien aikana ei ehdi varmaan palautua, me mentiin kahdestaan ja jäätiin välillä hengaamaan terassille tai lähirantaan jos teki mieli. Yllättävän nopeasti se 2kk meni myös.

   Tuo Boulders oli meilläkin lemppari! Pingviinejä helposti - Uudessa Seelannissa oli yks paikka, niin se olikin kallis eristetty ranta. Meni maku.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.