2017-07-23

Makrotex-haaste: Marja

Blogi on ollut aika hiljaisena nyt heinäkuussa muiden hommien takia, mutta on se osaksi laiskuuttakin. Uusin Makrotex-haaste on hyvä keino aktivoitua - aiheena on tällä kertaa 'marja'. Tuolta linkin takaa löytyy lisää lähikuvia.
I haven't been very active on blogging in July, partly for other errands, but also due to laziness.The latest Macro photography challenge is a nice way to get active: subject this week is 'berry'. There are more close up pics behind the link above.


Aronia berries are coming vaasa marja berry macro makro


Talomme edessä on Aronia-koristepuita, joihin tulee joka syksy ylipaljo marjoja. Vaikka niitä on katseltu jo 13 vuotta, niin vasta pari vuotta sitten anoppi mainitsi noiden marjojen olevan syötäviä. Ja ovat tosiaan aikalailla mustaherukan makuisia. Tarja ei niistä pidä, joten keräsin vain pari laatikkoa pakastimeen jogurttia varten ja ohimennessä syön aina jokusen.
There are couple of Aronia trees in front of our house, and they produce a lot of berries every Autumn. Even though we have lived here over 13 years, just couple of years ago my mother in law mentioned that they are edible. They taste a bit like blackcurrant, but as Tarja doesn't like them I've save just couple of boxes to freezer for yoghurt and eat few whenever I pass the trees.


12 kommenttia:

 1. Hieno lähikuva ja mainion tietopuolinen postaus.
  En ollut tiennyt aroniasta juuri mitään, nythän tässä sivistyy kummasti 🙂
  Mukavaa sunnuntain jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin ja kiitos kommentista!
   Mullekin aronia oli aiemmin outo, nytkin muistelin ensin että oliko se narnia vai mikä. :-D

   Poista
 2. Hieno on kuva ja kiva että tulee erilaisia syötäviä marjoja tietoon, tuo Kaisan linkki oli kyllä aika kattava. Mukava että löysin tätä kautta kauniit kuvasi, kahlasin niitä instaa myöten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja kehusta ja vierailusta! Tuota Flickriä on tullut kerättyä kauan, insta on mulla vasta aika tuore löytö, mutta tervetuloa joka paikkaan! ^_^

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Makroilussa olisi paljon opittavaa, mutta sieltä saa kyllä makeita kuvia.

   Poista
 4. Olen kuullut, että aronia on syötävä, mutten ole itse koskaan maistanut, mutta jos maiku muistuttaa mustaherukkkaa, niin söisin mielelläni!
  Makroilu on kivaa ja tosi haastavaa ja onnistunut otos saa aikaan jopa pienen 'kiljahduksen' ;)
  Kuvassasi marjan nukkainen pinta kutsuu koskettamaan ja tunnustelemaan onko se niin samettinen kuin näyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on näemmä koristeversioinakin, mutta molemmat on syötäviä, koristesellaiset vain kai vähän huonomman makuisia... Kiitos kuvakehusta - jälkikäteen kävi mielessä, jos olisi kokeillut lisäksi uutta loittopalaa, niin olisi saanut tarkennuksen vielä lähempää. :) Aina jää viilattavaa.

   Poista
 5. On marja-aronia, joka on makeampi ja sitten on se perinteinen koriste-aronia, joka on hapan. Saat hyvää kotiviiniä jos laitat 2/3 aroniaa ja loput mustaherukkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa tosiaan olla koristetta tuo meidän ikkunan edes olevat puut, koska Tarjan mielestä ne on niin häjyn makuusia. ^_^ Mun mielestä ovat OK, ehkä vähän kuivahkoa mukana. Setä harrastaa kotiviinejä, pitäis kysellä onko tarvetta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.