2017-07-06

#VisitVaasa | Instagram Travel Thursday


Tämän kuukauden aiheena Instagram Travel Thursdayssa on lähimatkailu, eli oma kotiseutu. Huomasin, että useissa Vaasan instakuvissani näkyy meri ja kaikki tähän valikoituneet ovatkin sellaisia.

Asutaan sisäsataman vieressä ja jäiden lähtö tapahtuu yleensä vaivihkaa öisin, mutta tällä kertaa satuin kohdalle, kun nuoriso testasi onneaan. 😄

The Instagram Travel Thursday concentrates this month to traveling near i.e. one's own home area. I noticed that many of my IG photos show sea, so I picked all such to this posting.

We live next to the Inner harbor and usually ice on the sea disappears when I'm not there to see, but this one time I happened to be there while youngsters tested their luck.😄


A post shared by Timo Kyttä (@timoky) onPari vuotta sitten sain vielä juostua ja lähes kaikki vakireitit kulkivat meren rantaa pitkin. Tässä osui kohdalle Onkilahden perukassa kunnon heijastus.

Two years ago I was still able to run and most of my running routes were on the sea side. Here I happened to catch a nice reflection on Onkilahti bay.


A post shared by Timo Kyttä (@timoky) onJa taas kotinurkille. Kotimme vieressä on Academill, eli Turun yliopiston toimipiste Vaasassa vanhan myllyn tiloissa. Kuva on jäältä kohti entistä junan lastaussiltaa, jossa on nykyään opiskelijayhdistyksen tilat. Ja mukana halo!


And back to my neighborhood. Our home is next to Academill, a university building which used to be a mill. The picture is taken from the sea ice towards bridge used to load trains, nowadays there are student facilities. Plus I caught a halo effect!


A post shared by Timo Kyttä (@timoky) onViime kesänä tuli vihdoin 32 Vaasa-vuoden jälkeen käytyä veneretkellä Valassaarilla (tuosta majakasta on oma wikisivunsa). Tuo oli ensimmäinen metallirunkoinen majakka Suomessa ja suunnittelijana sama, joka suunnitteli myöhemmin Eiffel tornin. Pääsy torniin oli suljettu kolme vuotta aiemmin, joten tässä viivyttely kostautui.


Finally after living 32 years in Vaasa I got to visit Valassaaret-island, which is just outside of Vaasa in the archipelago. This lighthouse was the first in Finland with metal frame, and it was designed by the same company which later designed Eiffel tower. The access to the tower was closed for public three years earlier, so I shouldn't had waited that long.


A post shared by Timo Kyttä (@timoky) onInstagrammini löytyy täältä ja enemmän julkaisemiani kuvia tuolta oikean reunan linkkilistalta.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Muru Mou ja Skimbaco.


My instagram profile is here and more my photos can be found behind links on the right side list.

This is for Instagram Travel Thursday -meme, which is arranged by Travellover, Muru Mou and Skimbaco.


16 kommenttia:

 1. Onpas hurjia nuo jäällä olevat... Toivottavasti ei käynyt kuinkaan! Opinpas taas uutta: en tiennytkään, että Suomesta löytyy Eiffel-tornin suunnittelijan suunnittelema majakka! Kiitos sivistämisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sentään apuri rannalla, ja nuoria vahvasydämisiä tyyppejä. :) Siellä wikissäkin oli kerrottu sama hauska juttu, jonka opas kertoi tuolla: olivat sen ensin vieneet toiselle saarelle, muttei löytynyt peruskalliota millään, joten piti tehdä tie/silta viereiselle saarelle ja viedä osat sinne. :D

   Poista
 2. Mä asuin 20 ensimmäistä vuottani Vaasassa ennen kuin muutin Tampereelle. Kun kaupunkiin on ottanut tarpeeksi kauan etäisyyttä, alkaa siitä nähdä hyviäkin puolia, kuten juuri nuo kuvissasi olevat paikat. Yksi ikisuosikkini on Vanha Vaasa, jossa asuinkin pitkään. Kirkonrauniot, entinen aseman seutu ja Vallit ovat lempipaikkojani Vaasassa. Tuskin sinne koskaan muutan takaisin, mutta kiva on käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni meni 19v Kurikassa ja sen jälkeen eloa Vaasassa, joten ehkä paikkakuntaa katsoo tosiaan erilailla vanhempana aloittaessa kuin lapsena... Jos on keskusta käymättä pitkään aikaan, niin siellä paljon muuttunut - Vanhassa Vaasassa ei mikään. ^^

   Poista
 3. Aika hauska että minunkin IGTT-postauksessa sivutaan tällä kerralla Vaasaa. Ja niin vaan näkyy tässäkin postauksessa olevan paikkoja joita en ole siellä nähnyt, höh! :) Hienoja kuvia sinulla! http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/suomi-ikava-iskee-jalleen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä olikin Vaasa aika 'keskeisenä' mukana. :) Raippaluoto kannattaa käydä myös kurkkaamassa, on omanlaisensa paikka sekin (ja pian oikeastikin Vaasaa, kunhan Mustasaari saadaan yhteen...).

   Poista
 4. Oli pakko tulla kurkkaamaan mitä Vaasaan kuuluu. Tuo ensimmäinen kuva jäällä olevista on aika hurja. Lapsuuden kotona jäiden lähdön aikaan oli tapana käydä uittamassa joessa noita lauttoja ja hyppiä lautalta lautalle. Aika moista leikkiä! Todella kauniit lenkkimaastot Vaasassa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun mainitsit, niin kylläpä sitä ittekin on tullut tuota harrastettua. ^^ Meillä vain oli joki aika kaukana ja onneksi se luoma oli niin matala, että vain aina kastuttiin eikä ollut ehkä niin selvää vaaraa...

   Juoksureitteihin saa tosiaan monta kivaa rantapätkää sovitettua.

   Poista
 5. Vaasa on kyllä mukava kaupunki. Oulussa asuessani tuli usein vietettyä lomamatkan ensimmäinen yö (joskus muutama päiväkin) siellä, jos lähdettiin kasitietä alas. Äitini ja minun automatkoilla suunnitelmamme olivat niin minuuttiaikataulutettuja, että meillä oli kotoa kymmenisen kilsaa haaransillalle päättää, mennäänkö nelosta vai kasia alas. Toki myöhempänä määränpäänä oli jokin etappi, näyttely tai ooppera tai ystävät, mutta reitti ratkesi ensiminuutteina ja muotoutui kohdalle osuvien kiinnostavien hannunvaakunoiden rytmittämänä. Näkkäriä ovitaskussa niin jo pärjäsi, ja joskus ei sadan kilometrin hujahdusta edes huomannut, kun pohdiskeltiin jotain.

  Vieläkö Rewell Centerissä on operettijuttuja, kuten joskus 90-luvulla oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin stressaamaton tapa reissata! Meillä on yleensä suht selkeät suunnitelmat reitistä, mutta jätetään matkalle sentään aikaa joko hengailla rauhas tai käydä jokin kiinnostava paikka syrjähyppynä.

   90-luvulla oli vielä Vaasan kuuluisin oopperalaulaja Irma Rewell aktiivisena, mutta itselläni ei tuolloin ollut tuo asia yhtään kiinnostavaa ja nyttemminkin vasta vaimon oopperakiinnostuksen mukaan oon kuullut näitä. Tosin hänkään ei muistanut tuollaista - ehkä siellä on aina välillä pidetty jotain julkisiakin näytöksiä, mutten kyllä tosiaan tiedä.

   Poista
 6. Vaasa oli mun lapsuuteni kaupunki, jossa käytiin ostoksilla koko perheen voimalla. Kierrettiin myös Vaskiluodon ja Palosaaren pienvenesatamat. Nykyäänhän lapsuudenkotini on osa Vaasaa, siellä käyn muutamia kertoja vuodessa, mutta Vaasan kaupungilla tulee harvemmin poikettua. Vaasassa on parasta meri. Oletko muuten sitä mieltä, että Mustasaari on valmis liittymään Vaasaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se lähikaupunki oli Seinäjoki, mutta heti Laihialla olevat serkut kans kävi aina Vaasas kun jotain erityistä tarvitsivat.

   Mustasaaressa vaihtui nyt aika paljon kunnanvaltuustoa ja uudet suhtautuu liitokseen vähemmän kielteisesti kuin ed puheenjohtaja ja enemmistö, eli luult se tässä muutaman vuoden kulues toteutuu. Hyvä niin, kun se kaupungin koko on kuitenkin Suomes aika merkityksellinen tekijä ja Vaasa on jäänyt paljon jälkeen tuos.

   Poista
 7. Vaasa ja koko Pohjanmaa on jäänyt kovin vieraaksi, pitäisi ihan ottaa asiakseen tehdä joskus matka sille suunnalle. Lapsena olen sitä kautta kerran matkustanut Ruotsiin ja kauan sitten viettänyt yhden juhannuksen Rantarockissa, mutta siinäpä ne omat Vaasan-muistot olikin. Merellinen kaupunki näyttää mukavalta ja Valassaarten majakka tosi kiinnostavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasa taitaa olla niinkuin moni muukin Suomen kaupunki, että talvi on aika surkeeta aikaa, toki jos keli hyvä, niin kirkkaalla rantareitit näyttää toki komeelta. Jos huvipuistot kiinnostaa, niin samalla reissulla on tos reilun tunnin pääs PowerPark. Tervetuloa! ^^

   Poista
 8. Pakko todeta, että tuossa majakassa on hyvinkin yhdennäköisyyttä sen astetta kuuluisamman tornin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta Annika! Jep, harmi tosiaan ettei sinne ylös enää päästetty.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.