2020-03-31

Manukan saari

Julkaisin nyt kuvat meidän kolmesta tammikuisesta yöstä Malesiassa Manukan saarella Sutera Sanctuary Lodgesissa. Tilaa oli jäljellä enää Hillside Villaan, mutta olipa sitten yksi meidän hienoimpia yöpymispaikkoja. Näkymä alemman kerroksen terassilta rannalle:
I now published photos of our two days and three nights in January at Manukan island in Malaysia. We stayed in Sutera Sanctuary Lodges. Only Hillside Villas were available and that was one of our finest accommodations ever. A view from the downstairs balcony to the beach:


Balcony view


Saari on osa luonnonsuojelualuetta ja suosittu kohde päiväturisteille, mutta resortin asukkaille oli oma erillinen ranta ja uima-allasalue. Otin heti ensimmäisenä päivänä sukelluksen. Olikin privaattimenoa, kun mukana oli vain opas ja toinen kaveri kuvaamassa meitä.
The island is a part of Nature reserve and a popular destination for day visitors, but resort guests have a separate beach and a pool area. I took a scuba dive already on the first day. The trip was truly a private one as there were only me, my guide and another guy taking photos.


Me scuba diving


Auringonlasku jäi vähän saaren läntisen pään taakse. Sinne olisi ollut polku, mutta pimeässä kilometrin paluu ei innostanut ja rannaltakin sai ihan hyvän kuvan.
The sunset point was just behind the western end of the island. A path leads there, but returning in dark over 1 km wasn't tempting and the view was quite nice already from our beach.


Sunset


Illalliselle ilmaantui bändi, joka kävi erikseen jokaisessa pöydässä ja soitti muutaman toivotun kappaleen, Coldplay ei ollut heille tuttu, mutta Beatlesiä ja Love is all around tulivat heti.
During the dinner, a band visited every table and played a few wished songs. They didn't know Coldplay but we got, for example, the Beatles and Love is all around.


The band performed for each table


Saarella pyöri isoja liskoja tutkiskelemassa paikkoja:
A few big lizards were wandering around the island:


One of island's lizards


Tuohon laiturille tuli pitkin päivää veneitä täynnä kiinalaisia ja malesialaisia turisteja kävelemään julkiselle puolelle pelastusliivit päällään. Huoneistojen privaattiranta oli kuitenkin rauhallinen ja klo 17 lähti pois viimeinen päivävierailujen vene.
Boats bringing day visitors arrived at that pier several times during the day - a lot of Chinese and Malaysian tourists were wandering around the public side with life jackets on. Our private beach was peaceful though and the last boat departed at 17.00.


The sea view


Vielä näkymä päädymmäisestä huvilasta kohti rantaa ja meidän kämppää. Meillä oli tuo taaimmaisin, joka oli lähimpänä rantaa.
And here one more view of our area towards the beach. Our villa was the rearmost of these, the one closest to the beach.


Villa side view


Julkaisin yo. kuvien lisäksi monta muutakin Manukan saarelta Malesia-albumiin, joten tervetuloa sinnekin!
I published in addition to the ones above several other photos to the Malaysia album. Welcome there too!


2 kommenttia:

 1. Aikamoinen paikka!
  Tuosta liskosta tykkään, mutta en noista bändeistä, jotka tunkevat häiritsemään :D Jotenkin aina hiukan kiusallista, kun sellaisen on kokenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisivatpa tulleet siihen kun odotettiin ruokaa, mutta ilmaantuivat samalla hetkellä kun ruoka tuli, joten ei ihan tiennyt että syödäkö vai pitääkö kohteliaasti seurata. Eli nimenomaan hiukan kiusallista. TOISAALTA se kun keksittiin jotain toiveita siinä, niin oli omalla tavallaan hauskaa. Siellä oli ruotsalaisia yhdes pöydäs ja toivoivat Abbaa. 😄

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.