2020-06-26

Lomasuunnittelua 1

Tänään on periaatteessa ensimmäinen lomapäivä, joten visualisoidaanpa meidän eilistä ekaa autoreissusuunnitelmaa. Tarkoitus mennä neljä päivää, kolme yötä ja ehkä ao. reitillä.
Today's practically my first vacation day, so here's is a visualization of the first road trip plan that we planned yesterday. This would be four days, three nights.Vierailusuunnitelmissa on ainakin Speden hiidenkirnu, Tampereen museot, Porvoo, Kotkan puistot, Imatra, Haihatus Joutsassa ja Ähtärin eläinpuisto. Vielä on harkinnassa, että meneekö reitti Jyväskylän kautta vai katsotaanko taidetarjonta Mäntässä ja oikaistaan Joutsasta sinne.

Mutta muutama kiinnostava kohde vielä mahtuisi reitin varrelta. Olisko vinkkejä?

Etsinnässä komeat maisemat, hauskat nykytaidepaikat, kukkaloisto ja muut erikoiset kohteet.
We've listed few sights that we could visit on our way and ask here if visitors could hint any other interesting places on that route.

--

Update 6.7.: piti tämä reissu valitettavasti perua terveystilanteen takia, mutta kerättynä on mainio lista kohteita, joten pidetään tuo vielä haaveissa. 

Had to cancel the trip for now, but will keep it in plans.


15 kommenttia:

 1. Jos tarvitsette opastusta tai apua Jyväskylässä niin ottakaa yhteys: elvistellen@gmail.com
  Itse ajattelin käydä Tallinnassa, ensi kuussa oli tarkoitus mutta siirsin elokuulle jotta pahimmat on menneet ja laivalla vähemmän väkee. Lienee taivuttava maskinosotoon, hmph.
  Mukavaa lomaa=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuveli asui aikoinaan Jyväskyläs, joten sillä käynnillä, ainakin kerran Finnconissa ja joskus Suomipopin kans on sentään hiukan kierretty, keskustaa. Toki luultavasti ne peruspaikat vaan, joten laitan muistiin kun seur kerran on suunta sinne päin.

   Munkin tuli ostettua maski, mutta käytetty vasta kerran tyttären parturoitavana olles. Tuo olis toisaalta järkevää kaikkien käytettävänä, mutta hitaasti kääntyy Suomi.

   Poista
 2. Olen syntynyt ja kasvanut Imatralla. Näyttää siltä, että koskinäytökset on peruttu heinäkuulta, tosi harmi, koska se on upea. Kruunupuisto toisella puolella uomaa kuin Valtionhotelli on kyllä piipahtamisen arvoinen. Ja itse Valtionhotelli tietysti. Jos Ruokolahti osuu matkan varrelle, vanha puukirkko on kaunis plus maisema aivan ihana. Ruokolahdella on myös Rantalinna, jolla on mielenkiintoinen historia. http://rantalinna.eu/kuvat/

  Pitäis itsekin suunnitella jotain kotimaan kierrosta. Hyvää lomaa ja reissua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koskinäytöstilanne onkin harmi, se olisi ollut kiva nähdä. Tarja soitti sinne, että mitä varataan, että saadaan huone vanhalta puolelta, joten sinne mennään. Kiitos Kruunupuistovinkistä, toteutetaan! Anoppikin vinkkasi tuota Ruokolahtea ja jos siellä on tuollainen linnakin, niin voisi sen ottaa reitille ja katsotaan miten on aikaa. Kiitos vinkeistä ja hyvää lomaa sullekin! 🍀

   Poista
 3. No niin, ja minä en osaa sanoa missä olen...???... :o Ehkä pellolla!

  Karttaa tarkastelleltua huomasin että ajatte Mikkel-Ruokolahti, no siinä on Puumala välissä. Käykää siellä satamassa muikuilla. Tuon tien varrelta löytyy myös Kummakivi, https://retkipaikka.fi/ruokolahden-kummakivi/. Jos jokin pikkutie löytyy niin sieltä kannattaisi pyyhkäistä (siis Puumalasta) Parikkalaan ja Patsaspuistoon, https://www.patsaspuisto.net. Lappeenrannassa tietenkin satama ja linnoitus. Jos rantsulle haluatte, niin Päihänniemi on se mun suosikkipaikka (löytyy kartasta) ja täältä: https://ekarjala-retkeily.fi/reitit-ja-retkikohteet/. Jos kuitenkin suuntaatte Puumalasta Ruokolahdelle, niin sieltä olisi poikkemana Kyläniemi: https://www.taipalsaari.fi/fi/Kuntatietoa/Matkailu/Saimaa-Geopark/Kylaniemi. Rantalinna on muuten ollut mun blogissa esillä tänä vuonna: https://lepis.wordpress.com/2020/01/10/varikollaasit-kollaasi-213-1-2020-jaspis/. Kouvolassa on se Verla: https://visitkouvola.fi/fi/a/323/ainutlaatuinen-verla#bedb5076. En ole käynyt mutta on listalla. Loviisan lähellä on Ruotsinpyhtää ja sieltä löytyi viimekesäinen ihastus, Stömforsin ruukki: https://www.visitloviisa.fi/nae-ja-koe/stromforsin-ruukki/ Hyvä etten muuttanut sinne samantein asumaan :D Hämeenlinnassa on Aulanko ja Hämeen Linna hyviä kohteita.

  Taisi tulla vähän sekava selvitys, mutta jotain kohteita kuitenkin. Olettekohan jo matkalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesti vähän vastata tähän, kun oli niin paljon tutkittavaa. Tosi hyviä vinkkejä! Kiitos! 🙏🎁 Aulanko käytiin katsomas pari vuotta sitten ja Hämeen linnakin joskus. Patsaspuisto on vähän kaukana reitiltä, kun on monta paikkaa ja samoin tuo Verla, mutta näyttivät niin kivoilta, että laitoin Suomi-folderiin kirjanmerkkinä talteen.

   Mutta Kummakivi, Rantalinna, Stömfors meni heti mukaan suunnitelmaan. Lappeenranta on menomatkalla optiona riippuen kauanko menöö aikaa Porvoos ja Kotkas, hyvä tietää sieltäkin kohteita. P- ja K-niemet kurkkasin ja pitää niitäkin sitten varoiksi listalla.

   Poista
  2. Pikkuhiljaa alkaa muistumaan mieleen lisää :) Kotkassa on tietenkin ne puistot: https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/puistot-ja-viheralueet/puistot/ Ihme etten heti muistanut laittaa, kun kuitenkin olen tehnyt monet retket niihin puistoihin. Sapoka, Katariinan meripuisto, Jokipuisto Karhulassa ja Yrttitarha Redutti. Kaupungilla on vielä lisää hyviä puistoja, mutta nuo ovat suosikkeja.

   Poista
  3. Jep, Kotkan puistoista kuultiinkin jo jostain uutislähetyksestä ja näytti hienoilta, joten se jo suunnitelmassa. Oliko siellä siis useampiakin puistoja, eikä vain se yks iso? Mikähän niistä on hienoin, jonka voi ottaa pääkohteeksi?

   Poista
 4. Ai niin. Haihatus on vaihtanut omistajaa ja en tiedä mikä on tänä vuonna meininki. Sinne voisin tulla visiitille, jos olen J-kylässä silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettisivuilla näkyi kyllä omistajanvaihdos, mutta reitti menee jo läheltä joten kurkataan. On meidän kohdalla kesk 8.7.

   Poista
 5. Ok. Nyt en vielä tiedä kummassa päässä olen silloin. Mutta sehän on vain järjestelykysymys :) Todennäköisesti J:kylä. Nähdään Haihatuksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevintä ehkä vaihtaa puhnroja, niin voi tiedotella tilannetta. Mulla jo parin airbnb:n nrot samaan asiaan. ^_^

   Poista
 6. Löytyi muuten aika hyvä kartta just meidän tyylisistä paikoista: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/01/01/suunnitteletko-kotimaanmatkaa-ota-avuksi-egenlandin-kartta-omaperaisista

  (tosin monet luult vanhentuneita, esim Vaasan vesitornissa ei enää kiipeillä)

  VastaaPoista
 7. Laitetaan s-postiin numerot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muuten sulle jo tuolloin lähetin spostia. Onko se blogin postilaatikko oikea?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.