2020-06-13

Saturday Classics - Pink Floyd

Tämän päiväiseksi Lauantaiklassikoksi tuli otettua varmaa menoa. Vaikuttava kappale, jossa sanomaa: Pink Floyd - Another Brick in the Wall.
The Saturday Classic for this week is an undeniable choice. An impressive song with a message: Pink Floyd's Another Brick in the Wall.

Tuosta albumista 1982 julkaistu Alan Parkerin elokuva on vaikuttava kokemus ja toi levyn kappaleille visuaalisen ilmeen. Leffan pääosassa oli ensimmäiseksi klassikkokseni huhtikuussa valitsemani Bob Geldof.

Pink Floyd aloitti syntymävuotenani -65 melko erilaisena, kun musiikillisena johtajana oli Syd Barret (jännä), joka joutui jo kolmen vuoden jälkeen jäämään pois bändistä mielenterveysongelmien takia. Meno oli psykedeelisempää ja bonuksena tähän lempparini sieltä on bändin eka single Arnold Layne. BBC asetti laulun soittokieltoon, koska tositapahtumiin perustuvat sanat kertoivat transvestiitista, joka varasti pyykkinaruilta naisten vaatteita. Merirosvoradio soitti tätä päivittäin, joten tuo nousi silti UK sinkkulistan 20 sijalle.  
Pink Floyd - The Wall -movie by Alan Parker in 1982 is based on The Wall album and is a really impressive visualization for the songs. The main character in the movie is played by Bob Geldof whom I chose as my first Classic in April.

Pink Floyd started the same year as I namely 1965. Back then it was a quite different as band's musical leader Syd Barret (a special) was more into psychedelic music. He had to leave the band after three years because of mental problems. My favourite from that time is Pink Floyd's first single Arnold Layne. A song based on true events about a transvestite who stole women's clothing from washing lines. Due to the subject BBC banned it from radio play but it still reached number 20 in UK singles chart as the Pirate radio station played it every day. 


Hyvää viikonloppua! 
Have a good weekend!


10 kommenttia:

 1. Tuo I know where Syd Barrett lives on kyllä tosi tiukka veto! Ja Barretin ääni, vau, niin kuin Arnold Laynessakin! Biisin loppu on just samat fiilikset aamuneljältä, kun linnut huutavat!
  Tuo psykedeelisempi Pink Floyd on kyllä kiehtova, vaikka ei 70-80-luvun Floydissakaan ole mitään vikaa.

  Another Brick On the Wall on kyllä huikea, todellinen klassikko. Luulen, että olen joskus nähnyt painajaista biisin alun zombieoppilaista....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin sen joskus aikoinaan ennen kuin tiesin kuka on Syd Barret ja jäi pysyvästi mieleen. Harmi, että sen piti lopettaa, olisi varmaan saanut paljon aikaan, kun esim Bowie on sanonut Sydin vaikuttajakseen. Siinä leffassa riittää aika vaikuttavia kohtauksia, tuohonkin mahtui jo ne oppilaita kiusaavat opettajat, jotka kosti omaa pahaa oloaan.

   Poista
 2. Parhautta roger waters-spplplevyltä, mother kolahtaa myös. Diggailen eniten Wish you...eteenpäin, ne tutkalevyt on liian pelottavia!Iiik!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Pink Floydilla olis monta hyvää. Vähältä oli, etten valinnut aika tuoretta Learning to Fly, jossa on upea video.

   Poista
  2. Earthbound mistifs!! Voi meitä parkoja, nyyh, kyllä olisi kivaa lentää...ehkä...

   Poista
  3. Näinpä. Laskuvarjohyppääjät sanoo kuulemma joskus ekan hypyn jälkeen, että 'nyt tiedät miksi linnut laulaa'. ^_^ Eivät kyllä sanoneet mulle.

   Poista
 3. Jep, minä innostuin nyt eniten tuosta Arnold Laynesta. Kolahti kovaa! Sydin tarina oli niin surullinen, mutta minkäs mies sille mahtoi että sairastui. Onneksi on jäänyt tätä kuunneltavaa. Tuo varsinainen päivän klassikko, no joo, oikeastaan en ole koskaan siitä niin kovin paljoa innostunut. Nyt taisi olla ensimmäinen kerta kun näin tuon virallisen videon. Leffan olen kyllä nähnyt. Hyvää musaa kaikki tyynni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän olikin hyvä, että laitoin tuon kakkosmusankin tuonne! Kaikki ei kuitenkaan kolahda kaikille, mulla tuli kuunneltua The Wall -levyä tosi paljon, niin se on uppoutunut selkärankaan. Niiden vanhaa Syd Barret -tuotantoa on ihan hyvä se See Emily Play.

   Poista
 4. Dramaattiset videot molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Tuo The Wall tarina kiusatuista oppilaista on leffas (muistaakseni) pidempikin tarina, ja jälkimmäises ehkä se tieto Sydin lyhyestä urasta tekee haikeeksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.