2021-09-05

Viikon kuva - Paukaneva

Viikon eniten arjesta poikkeava tapahtuma oli päivävaellus Seinäjoen Paukanevalla. Retki oli suunniteltu tuplasti isommalla porukalla, mutta siirtyi sairastapauksen johdosta, joten kävin kahdestaan työkaverin kanssa. Hän jatkoikin tässä näkötornilta eteenpäin ja yöpyi teltassa. Wau! 💪🏻 
The most divergent thing of the week was the hiking trip to Paukaneva in Seinäjoki. It was originally going to be with double the participants but was postponed due to sickness so I did the hike with my work mate. He continues here from the turning point to spend the night in the tent. Respect! 💪🏻


2021w35 Paths aparting


Reitin ekat 700m ovat pyörätuolille sopivaa, Tarja olisi kyllä tykännyt tästä...
The first 700 meters (0,43 mi) of the route was wheelchair accessible. Tarja would have loved this.


First part wheelchair accessible


Ruskan värit alkoivat jo hitusen näkyä.
The autumn colours started to show a bit.


Swamp close-up


Matkaa tultu reilut 4 km ja saavutaan näkötornille.
After a bit over 4 km (2,5 mi) the viewing tower was close by.


Viewing tower closing


Kiersin paluumatkalla eri reittiä, joka meni kunnolla metsän läpi. Siellä näkyi jo sieniäkin.
On my return trip I took a separate route via the woods and got some mushroom pics.


Mushrooms


Useampi vuosi mennyt edellisestä mustikoiden poimimisesta, mutta näitä oli niin paljo että tyhjensin juomapullon ja keräsin 0,5 litraa yleisnaposteluun ja aamupuuroa varten. Oon hidas kun kerään täyspuhdasta lopputulosta, joten tuossa meni 40 minuuttia. 
It's been a few years since my last time picking blueberries but now there were so many of them that I emptied my drinking bottle and spent 40 minutes doing this. I got half a liter as I'm quite slow but that's partly as I don't pick leaves etc. A good addition to my morning oatmeal.


A 40 minutes break


Julkaisin tuonne kaikkiaan 13 kuvaa, ne loput löytyvät täältä albumistaan. Tervetuloa!
I published 13 photos of the hike. You can find those from this album. Welcome!

6 kommenttia:

 1. Paukaneva.. pitkospuut.. alkaa kirjoituttamaan tuollaiset sanat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nehän tosiaan rimmaa! Hyvä tarjota inspiraatiota teille enemmän kirjoittamista harrastaville. 😊

   Poista
 2. Mukavan näköistä suomaastoa! Aikas hulppeat reitit on rakennettu. Hyvä idea mennä suolle kun metsät on nyt täynnä hirvikärpäsiä. Pitäisköhän ottaa ideasta vaari... Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näkynyt onneksi yhtään hirvikärpästä mettän puolellakaan. Olisko ollut jo jokin pakkasyö. Ja mun piti oikein erikseen kuvata, kun tuon leveän pätkän jälkeen oli reilun kilsan verran uusittu pitkospuut muovisilla lankuilla! Ne ei lahoa ja kestää, toivottavasti ovat kierrätysmuoviakin vielä.

   Poista
 3. Onpa mukavan näköistä maastoa. Tuollaiset pitkospuut ovat kivoja ja hyvä, että niitä on myös leveämpää sorttia niin, että pyörätuolilla tai rollaattorillakin mahtuu kukemaan.

  Saman näköiset kädet minulla, kun olen kerännyt aronioita. Ne ovat onneksi niin suuria ja niitä on pensaissa paljon, että voi vaan seistä ja pari litraa tulee kerättyä alle puolessa tunnissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu. Jep, tuollaiset leveät tasaiset reitit oli myös mieluisia huonosti näkevälle, erottuu hyvin missä mennään ja ei tartte pelätä äkkinäisiä kuoppia joihin kaatuu.

   Pitäisköhän mun ottaa myös tuosta kämpän edessä olevista puista vähän pakkaseen. Ne oli aika hyviä tehosekoittimes banaanin kans vedettynä, pehmensi makua sopivasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.