2016-04-30

Hong Kong opittua

On jo niin lähdön tunnelmat, että tultiin kentälle 1-2h kaupungilla pyöriskelyn sijaan. Seuraavaksi aiheena Soul, joten tässä muutama hyväksi havaittu HK-vinkki. Jos teillä on muita vinkkejä, niin laittakaa vaan rohkeasti kommentteihin.

A quick note from HK airport about practises we found handy in Hong Kong.

Kulkemiseen kannattaa ostaa Octopus-kortti. Se maksetaan ja ladataan käteisellä - 150 HKD, josta 50 rahaa on panttia ja loput saldoa. Kortin palauttamalla saa takaisin loppusaldon ja pantin (-9 HKD jos alle 90pv). Korttia vain vilautetaan lukijalle mennen tullen ja veloitus automaagisesti matkan mukaan. Lisäksi sillä voi maksaa monissa kaupoissa ja esim mäkkärillä. Samoin The Peakille meno ja näköalatasanne hoituu sillä.

For moving around the city buy a Octopus-card. It's paid and loaded with cash, and you'll get the remaining balance and deposit back by returning it. Trips are charged according to length and you can also pay with it in many shops and the tram to Victoria Peak + the viewing platform there.

Lentokentälle on huippukätevä mennä Airport Expressillä. Laukun voi jättää jo kaupungissa asemalla ja sieltä saa boarding passin. Lisäksi hintaan sisältyy kummallakin kaupungin asemalla viisi eri bussilinjaa, jotka kiertävät kukin n viiden hotellin kautta.

Going to Airport is really easy with Airport Express. You can leave your luggage already in city and get boarding pass. The line offers also a free shuttle service - five lines that each route five hotels.

A gondol ride to/from Big Buddha

Kuvana 360 Ngong Ping -gondolimatkalta Big Buddha -patsaalle. Valittiin crystal-gondoli, joka hiukan kalliimpi, mutta lattiakin lasia, eli kannattaa. Monessa paikassa lasilattiat ovat naarmuisia, mutta tuo oli yllättävän kirkas. Suosittelen!

The photo above is from 360 Ngong Ping gondola ride to Big Buddha. We chose crystal -ticket which costs a bit more but floor is surprisingly clear glass, so certainly recommended!

Loput kuvat --> kuvat.kytta.net
Rest of the photos --> photos.kytta.net


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.