2016-04-14

Viktorian putoukset - Victoria Falls

Afrikan kuvia käsitellään vielä pitkään - nyt 4000 käyty läpi, 9000 vielä jäljellä ja viikon päästä ollaan Hong Kongissa kuvaamassa lisää. Tällä matkalla otin ensimmäisen kerran enemmän videoitakin ja nyt väsäsin esityksen Viktorian putouksista.

I'll be going through Africa photos still for some time - I've now handled 4000 and there's still 9000 to go and next week we'll be in Hong Kong to shoot more. This time I took more videos and now I finalized a movie of Victoria Falls.Viktorian putouksia nähdäkseen pitää mennä alueen luonnonpuistoon, joka on 25€ hengeltä. Putouksesta syntyy n 100-300m korkea usvapilvi, joten tuulesta riippuen alueella on enemmän tai vähemmän märkää kävellä. Paholaisen altaalle pääsee vain veneellä Sambian puolelta ja siitä veloitetaankin enemmän - kuten muuallakin täällä alueella; jopa viisumi maahan oli kalliimpi täällä kuin muualla eteläisessä Afrikassa.

Yleensä Devil's pool suljetaan turvallisuussyistä kuulemma tammikuun toisella viikolla, mutta tänä vuonna vettä on ollut joessa vähemmän kuin yleensä, joten paikka oli vielä auki - hyppääminen vain ei ollut sallittua. Mutta reunalla makaaminen 100m putouksen edessä jännitti ihan tarpeeksi. Meno ja paluu oli myös hurjaa, kun veden paine oli yllättävän voimakas. Onneksi ylitettävä virtapaikka oli turvattu alempana parilla vaijerilla.

To see Victoria Falls you need to enter nature reserve (about 30 USD pp). There's a 100-300m high cloud of mist, so depending on wind you'll be a bit wet or very wet. Devil's pool can be visited by boat from Zambia side and it's naturally more expensive - like everything on this area. Even visa to enter the country costs more than elsewhere in southern Africa.

Usually Devil's Pool is closed due to security reasons around the 2nd week of January, but this year there's less water in the river so it was still open. Just jumping to the pool was not allowed. But even without jumping it was quite exciting. Also swimming there and back was a kind of scary as current was pretty strong. Fortunately they had cables on that part as a backup safety feature.


Asiasta voisi kirjoittaa pitkät jutut, joten kyselkää kommenteissa, jos jokin asia kiinnostaa.

There's a lot that could be written about this place, so please ask if you're interested about something in detail.

2 kommenttia:

 1. Komeeta on! Hurjalta tuo näytti täältäkin käsin tuo reunalla uiskenteleminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lepis! Mukava että ainakin sä kommentoit. ^_^

   Mulla tuli silloin 10v sitten kokeiltua laskuvarjohyppäämistä ja kyllä tää hermostutti enemmän kuin se, vaikka ihan jykevä se allas ja reuna olikin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.