2018-12-06

Malediivit / Instagram Travel Thursday

Meillä on jo pitkään ollut listalla Malediivit, mutta yleensä matkapakettien hinnan näkeminen on saanut vaihtamaan kohdetta. Toki asutuilla saarilla Airbnb tai perushotelli olisi ollut edukas, mutta toiveena oli oma ranta pikkusaarella. Nyt sellainen vihdoin löytyi kohtuuhintaan Tjäreborgilta ja jo parinkin entisen työkaverin testaamassa paikassa.

Sun Island Resort & Spa puolihoidolla tarjosi juuri sopivan valohoitoviikon meidän peruuntuneen kesäloman korvaukseksi.
The Maldives has been on our country wish list for a long time but usually, the price of hotel packages has got us quickly to check other destinations. Of course, Airbnb or a basic hotel on an inhabited island would be a budget solution but we wanted one of those classic white sand palm trees islands. Now we finally found one place on sale.

Sun Island Resort &  Spa with half-board was just a perfect light treatment for our compensation of the cancelled summer vacation.
Ykköstoiveena paikan valinnassa oli hyvät snorklauspaikat ja se tosiaan toteutui. Bungalowin vieressä oli vain valkoisia kaloja, mutta venesatamassa olevan ravintolan takana oli värikästä ja runsasta menoa. Varsinkin kun veteen musersi hiukan leipää.
Our main requirement on hotel properties was good snorkelling site and it was fully delivered here. Next to our bungalow, there were only few white fish, but behind the Italian restaurant in the hotel's harbour fish were colourful and plenty. Especially with some bread mashed to water.
Vaikka oltiin koko ajan yhdellä saarella, niin askeleita kertyi hyvin - päiväkeskiarvo oli lähes 11 000. Aamupalalla käynnistäkin tuli heti yli 2000 askelta. Ranta oli mukavan rauhallinen, kun ihmiset majoittuivat laajalle alueelle.
Even though we spent the whole time in only one island we walked a lot - daily average was almost 11k steps. Just walking to breakfast and back was 2000 steps. As the area was so big, the beach was quite peaceful.
Lähtöpäivänä kuljetus hotellilta lähti vasta klo 16 jälkeen, joten saatiin aamulle paikat parin tunnin valashai-retkelle. Onnistumis% on kuulemma 50 ja meillä se ainakin toteutui helposti. Nähtiin kahta eri yksilöä, jotka uivat lähes peräkkäin. Bussin kokoisen rauhallisen jättiläisen näkeminen ihan vierestä oli hieno päätös matkalle.
The return transportation on our last day left the hotel around 16.00 (4 p.m.) so we booked a Whale shark trip for the morning. They promised a 50% chance to succeed and at least for us, that was delivered easily. We saw two different Whale sharks who were going quite close to each other. Swimming next to a bus size tranquil giant was a highlight and a great ending to our vacation.

Kaikki kuusi tuolta toistaiseksi julkaisemaani kuvaa löytyvät Flickristä Malediivit-albumista. Tervetuloa sinnekin, kuten myös Instagrammiinikin!

Kunhan taas löytyy aikaa, niin jatkan Malediivien (vajaa 1800  kuvaa ja videota) käsittelyä ja julkaisen näitä eri kanavilleni.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta (#IGTravelThursday / #IGTT), jonka tarkoitus on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Kampanjan järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda / Terhi. Valitettavasti tämä on nyt viimeinen IGTT-kerta.All six so far published paradise photos can be found in Flickr's Maldives album. Welcome there too (as well as to my Instagram)!

On coming days I'll start handling Maldives photos (almost 1800 pics&videos) and will publish them to my different channels.

This is a part of Instagram Travel Thursday -meme (#IGTravelThursday / #IGTT), which promotes travel knowledge and how fun it is to travel. It is arranged by Travellover and Vagabonda / Terhi. Unfortunately, this is the last time IGTT is arranged.


8 kommenttia:

 1. On kyllä hienoa jos ja kun voi talvella olla noin pitkään lomalla! Upea paikka teillä näkyy olleen lomalla. Tuonne voisi vaikka unohtua ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Ei tuo viikko kovin pitkä aika ollut... mutta aika sopiva kuitenkin. :-)

   Poista
 2. Vaikuttaa Malediivit kivalta paikalta. Itse olen miettinyt sitä, kuinka tuollaisella saarella viihtyisin pari viikkoa, kun olen tottunut kiertelemään paljon lomakohteissa. Parasta olisi ottaa iso kasa dekkareita mukaan ja nauttia lukemisesta kauniissa maisemissa.

  IGTT:n harmittavasta loppumisesta huolimatta vieraillaan toistemme blogeissa myös tulevaisuudessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meidän viikko oli loppujen lopuksi aika hyvä aika - vaikka siellä oli vain tuo hotelli ja huoltoalueet, esim oma banaanipelto ja kasvihuoneet, niin ei ehditty kaikkia kolkkia kävellä. Askelten päiväkeskiarvo oli n 11 000 eli siihen meni aikaa. Joka päiväinen snorklaus ja parit ruuat piti puuhassa ja sitten päivällä hetki löhöilyä, vaimo luki ja mulla läppärillä riittää tekemistä valokuvien kanssa.

   Jep, mulla on sut ja about nämä muutkin Feedlyssä blogilukulistalla. Kaikki tulee vilkaistua, mutta harvoin siinä vauhdissa tulee kommentoitua, lähinnä jos aihe itselle tuttu. Ja tervetuloa tännekin, en kuormita liialla tekstillä. ^_^

   Poista
 3. Tarja ja sinä vietitte ihanan valohoitoviikon Malediiveillä.
  On kiva katsella ottamiasi kauniita kuvia. Tekisipä mieleni varata matka Malediiveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! ^^ Tulossa tänne lisää kuvia. Ajattelin tarttua ekana siihen valashai-retkeen, kun oli kyllä aika wau!

   Poista
 4. Malediivit on kyllä ihana! Toki mietin turismin ympäristövaikutuksia siellä, mutta toisaalta maa on köyhä ja tarvitsee meidän rahoja. Kaikella on aina molemmat puolet. Olin itse Canareef Resortissa. Sen paras puli oli siinä, että vain pienen silan toisella puolella oli paikallinen saari. Otin fillarin ja polkaisin kylille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Sun Island ainakin mainosti jotain ekologisuuspalkintoa saaneensa, joten sielläkin on asia sisäistetty. Välillä vain näkyi vene puksuttamassa tyhjänä kymmeniä minuutteja joten ei se kaikilla ihan vielä selkäytimessä oo... Kuulostaa kätevältä tuo kylälläkäyntimahis. Meillä tuli mieleen seur kerraksi harkita jotain Airbnb + paikallisveneet ratkaisua, mutta saapa nähdä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.