2018-12-14

Sun Island Resort & Spa tietoa ja vinkkejä

(I'm using the text of two advice emails I wrote about our hotel in The Maldives, so this is just in Finnish. But you'll get a surprisingly good translation via google translate here (except that gratuity is translated to 'Drinking prayer' 😄). )


Kirjoitin pari spostia vastauksia tuonne samaan hotelliin Sun Island Resort & Spa menijälle, joten tässä niitä tekstejä hiukan putsattuina. Samalla tietysti SPOILER-ALERT, eli jos haluat pitää kokemuksen hotellista/saaresta uutena ja omana, niin kannattaa lopettaa lukeminen tähän.

Kuvia reissusta lisään nyt käsittelyn myötä tänne Malediivit-albumiini.Miten meno saarelle sujuu? 

Meillä oli matka Tjäreborgista ja lennot Qatar Airwayssillä - taisi olla n. 1,5h väliä jatkolennolle lähdön ja Maleen saapumisen välillä. Kun kävelee laukun saamisen ja tullin jälkeen julkiselle puolelle, niin aika suoraan edessä on kymmeniä pikkuisia tiskejä. Kysyin hotellin info-osoitteesta ja neuvo oli:
"go to Counter 16 in Zone B of the Arrival Hall, there is our Villa Hotels Counter. There is no one with a Sign as Villa Hotels have 5 Resorts. You will get from our Airportrep all infos you need and they will show you or accompany you to the Domestic Terminal for your Domestic flight to Maamigili. "
Mentiin sinne, tarkistivat nimen listasta, odoteltiin vähän että kaikki tuli ja kävelytti meidät reilu ehkä vajaat 200m naapurirakennukseen kotimaan terminaaliin, jossa tehtiin itte check-in. Sitte ehti käydä kurkkaamas ulkona ja mentiin sinne sisään odotamaan lähtöä. Kone oli sellanen 2+2 istuinrivinen potkurikone, joita lentää ainakin tänne Vaasaankin välillä. Oli ihan turvallisen oloinen. Kentällä ulkopuolella on kuljetusporukat taas nimilistan kanssa ja ottavat laukut toiseen bussiin ja toisella viedään pari kilsaa satamaan, josta venekuljetus viereiselle saarelle.

(Kuvasta tarkistin ja tiskin nro 16 etuseinässä luki 'Villa hotels & resorts'. Luulisin, että standien numerot pysyy samana - tiskejä oli siellä about 50, mutta emailiin vastasivat nopeasti, jos haluaa varmistaa. )

Entäs paluu?

Paluu voi teillä olla aika varhain, edellisenä iltana vasta tietävät kunnolla respassa asian. Sinne kerätään porukat ja varmistelevat taas listalta ja sitten kävellään erilliseen venesatamasaareen: https://www.flickr.com/photos/timokoo/45081790025/in/photostream/lightbox/
Palatessa piti odotella aika pitkään, mutta ihan hyvin silti ehdittiin.

Onko hyttysiä?

Hyttysiä ei näkynyt. Samaa sanoi työkaverikin, olivat kuulemma yhden nähneet. Siellä parin päivän välein näkyi auto ajavan käytäviä pitkin ja ruiskutti hyönteismyrkkyä puskiin, joten se näemmä tepsii.

Mikä on juomarahakäytäntö?

Meillä ei tullut tipattua ketään. Siivoojaa meinasin, mutta sekin sitten unohtui. Tippibokseja ei paljoa näkynyt ja valashai-retkellä yks USAlainen kysyi vetäjältä, että onko heillä tippipurkkia jossain, niin sanoi ettei heillä ole sellaista. Taisi antaa sitten käteen rahan. Muitten en havainnut mitään antavan. USDnä oli kaikki hinnat.

Minkä hintaista saarella oli?

Laitan nykyään reissukulut taulukkoon, sieltä meillä meni esim tällaisia:

67 USD Rantasukellus varusteineen
27 USD Pizzataksilla 1 Hawaii huoneeseen (sis juoma)
35 USD Viinipullo (saa ottaa mukaan huoneeseen loput)
160 USD 2 sukellusta varusteineen
167,5 USD Whale Shark retki kahdelle
17,25 USD Burger King Doha/Quatarissa kahdelle

Puolihoidossa pärjättiin hyvin kun otettiin päivällä esim pizza puoliski. Ravintola saarelle saapumissillan vieressä ennen pääaulaa oli hyvä ja edullinen.

Mitenkäs juomavesi?

Vesi sisältyy ruokailuihin. Huoneeseen tuli joka aamu 2x 0,5litr pullot. Meinattiin ottaa isot pullot illalla kuten ollaan jossain tehty, mutta vedenkeittimellä kiehutettu vesi oli ihan ok-makuista ja pärjättiin sillä täyttämällä pulloja. Kuntosalista löytyy vesiautomaatti.

Oliko ruoka  millaista?

Buffetissa oli paljon intialaista ja kasvisruokaa mukana. Paistopisteissä aina kalaa ja jotain nautaa. Vaimo kalasta pitävänä löysi enemmän wau-ruokia, kuin mä, mutta ihan hyvin löytyi mullekin. Tuoretta hedelmää riitti hyvin ja jälkkäripuolta oli kans paljon.

Tarvitaanko illalliselle hienompaa vaatetta?

Suht tavallisilla vaatteilla oli jotkut, mutta useimmilla oli sellaiset vähän siistimmät vaatteet illallisella. Mulla esim lyhythihainen kauluspaita ja caprit + sandaalit. Naisilla vaihtelevasti tanttua, mutta myös ihan shortseja/housuja.
Oliko sukellusfirmoja yksi vai useampia?

Alueella on vain yksi sukellusyrittäjä, joilla tilat siinä satamasaaressa. Sieltä saa kursseja, kokeilusukelluksia ja laivaretkiä (aamulla 2sukellusta, iltapäivällä 1).

Sähkötöpselit?

Montaa erilaista töpseliä näytti tämän https://www.worldstandards.eu/electricity/plug-voltage-by-country/ mukaan olevan Malediiveilla, mutta meidän huoneessa olivat tyyppiä G. Huoneessa oli yks töpselin euro-välipala, mutta meillä on aina omakin mukana, kun on enemmän laitteita.

WIFI??!!!

Meillä oli beach bungalow ja omassa huoneessa oli routeri, eli toimi hyvin ja pääosin siihen ulos kämpän eteenkin. Tosin ulkona aina välillä pätki, kun seinä tietysti haittasi. Respan alueella oli sitten saman niminen wifi, joten sillä myös pääsi hyvin maailmalle.

Kuuluuko huoneeseen muuta juotavaa?

Huonesiivouksen yhteydessä taisi tulla teepusseja ja pikakahvia 1/nenä/pv. En itse noita harrasta ja Tarjalla on yleensä omat pikakahvit reissuis mukana varmuuden välttämiseksi. Huoneessa on myös minibaari/jääkaappi, josta otetut kamat huonesiivouksessa lasketaan laskuun.

Oliko rannat tosiaan noin tyhjiä?

Siinä respan lähellä on allasalue, jossa kyllä oli enemmän porukkaa, mutta meidän huone n 800m päässä ja vastakkaisella puolella. Siellä oli tosi rauhallista ja ranta melko tyhjä. Porukat tais kuitenkin olla aika paljon varjossa tai sitten aina jossain kävelemässä. Joka kämpällä on 2 omaa huoneen numerolla merkattua aurinkotuolia. Isolla altaalla en tiedä, mikä on käytäntö kun se nähtiin vain kerran lähempää kierrellessä.

Mennäänkö uimaan vain tietyistä paikoista?

Mistä vain voi mennä uimaan, mutta snorklauskannalta sen pääsaaren rannat oli aika tyhjiä ja tosi matalaa. Meillä osui laskuvesi kohdalle ja silloin näkyi porukkoja 200-300 m päässä ja vesi oli edelleen vain sääreen asti. Satamasaaren puolella tais olla vähän syvempää.
Sekalaisia vinkkejä:
  • Rauskujen syöttö oli hauska ohjelma käydä kerran ocean-villa rivistön alkukohdassa aina klo 18:30
  • Haille olisi oma syöttö samaan aikaan Thai-ravintolan päässä, muttei käyty
  • Minigolf oli aika vaativa rata, mutta kerran ihan hauska mennä läpi. Ilmainen
  • Valashai-retkeksi otettiin se halvempi parin tunnin vaikka sukellusfirman mies suositteli omaa kokopäiväretkeään, että on varmempi. Aika hyvin tuokin tuntui toimivan, yks aussinainen oli ollut ed vkonloppuna ja onnistui, torstaina olivat onnistuneet ja meillä perjantaina onnistuivat. Aika ryysis siinä ekalla kerralla, mutta hieno oli. Nää ei totetutuneet joka päivä, joten ei kannata jättää ehkä viimeiselle päivälle.
  • Huoneissa on isot kassakaapit joihin mahtui läppäritkin
  • Laskuista on hyvä pitää kirjaa, että tietää lähtiessä paljonko on tulossa maksettavaa. Netistä joku valitti respan yritettäneen ylimääräistä veloittaa, mutta meillä ei ollut mitään virheitä. Ennemminkin tuli loppusummaksi vähemmän kuin odotettiin - joihinkin hintoihin tulee 10% palvelumaksu ja 12% vero, jotkut taas sisälsivät ne jo valmiiksi. 
  • Aamupalalta kannattaa ottaa mukaan sämpylä tai kaks uikkareihin ja musertaa veteen pikku osissa kun käy siellä satamasaarella Italialaisen ravintolan takana snorklaamassa (yks meidän parhaita snorklauspaikkoja! Siä näkyi esim kilpikonnaa, haita ja mureenaakin).
  • UV-paita ja uimalakki on hyviä snorklaukseen ja monet ainakin paitaa käyttivät. UV-indeksi 11 oli suunnilleen joka päivä.
  • Ei lähetty kortteja, kun jossain näkyi ennakkoon että postimaksu Eurooppaan olisi 8€. Tosin siä kun kyselin, puhuivat vain dollarista (sen hintaiset myös kortit). Eli jäi selvittämättä mikä on oikea postikorttikurssi.

Vielä respasta annettu alueen kartta parilla omalla lisäyksellä:

Sun Island Resort & Spa map


Tuo silta satamasaarelta rantaan on suunnilleen 250m pitkä. Keskivaiheilla olevassa katoksessa on myös portaat veteen, mutta siinä ei kovin kummoisesti kaloja. Jokunen pikku-hai siitä kyllä ui joskus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.