2020-06-27

Saturday Classic - ABC

Lauantaiklassikkoni vie tällä viikolla kasarille. Kyseessä on lempparini jo 38 vuoden ajalta, ABC:n The Look of Love.
This weeks Saturday Classic takes us to the 80's. The Look of Love by ABC has been my favourite already for 38 years.

Kuulin tämän ensimmäisen kerran klassisessa Levyraati-ohjelmassa (kiinnostava wikisivu!) ja mieleen on jäänyt Klaus 'Klasu' Järvisen kehut, että vaikkei pitänyt kappaleesta, niin laulaja on taitava. Wikistä opin myös, että laulaja Martin Fry on sanoittanut kappaleen ja koko levyn pohjautuen hiljan tapahtuneeseen eroonsa. Tuossa kuullun 'Goodbye'-sanan sanoi nainen, josta hän erosi. Kuulostaa toisaalta, ettei ero ihan kovin huonoissa väleissä tapahtunut, jos antoi luvan äänensä käyttöön.
I heard this song for the first time in a Finnish classic - Levyraati i.e. 'Record Panel' tv-show which ran here from 1961 to 2005. Even though the music professional in it did't like the song he said that the singer can really sing. I now learnt from wiki that Martin Fry's lyrics to this song and the whole album is based on a recent break-up he experienced. Also, the word 'Goodbye' is said by the woman with whom he was in the relationship. Though it sounds like it wasn't that terrible break-up if she agreed for the use of her voice.8 kommenttia:

 1. Hmm, oli tuossa koneesta äänet kateissa pari päivää ja harmittelin että lauantaina jos ei tiedä biisiä niin ei voi kuunnella/mkommentoida. Ei olisi yhtään haitannut tän kohdalla. Ai sviidu että mua ärsyttää nuo muoviset soundit, koko kasarin kauheus on iivistettynä tässä musassa ja videossa.
  Huom! Olin kasariteinihevari! Iron Maiden perkele! Nää oli kauheita silloin ja ei nää vieläkään uppoa, olen tosin muutamia hyviäkin biisejä löytänyt ja tää on paremmasta päästä mut silti...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee maut eri alueilla eri kohdis, sä julkaisit tänään mun lempikappaleen ja mä tällä kertaa päinvastoin. 😄 Mulla oli ennen näitä hevi-levyjä, tosin ei IM:ää kyllä, mutta tää on taas sitä discoilun alkua.

   Poista
 2. Eipä ollut tuttu, mutta hupaisa video ja sopi hyvin kesään. Uutisissa sanottiin hiljattain, että musiikkivideoita ei enää tehdä yhtä paljon kuin ennen. Eivät tuota ja katsojatottumukset ovat muuttuneet. Joku uusi kokeilu tosin on: oliko se joku 8-kaiuttiminen juttu. Idea on siinä, että kuulokkeet korvilla kuunnellessa ääni kiertää stereona, tai vastaavsti kuin leffateatterissa. Voisi olla jännä kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa uskottavalta tuo musavideoiden vähyys, kyllähän ne maksaa tehdä ja nykyään ei niin katota musaa, kun enemmänkin vaan kuunnellaan. Tuo 8-kaiutinjuttu kuulostaakin jännältä, pitää seurata jos näkyy.

   Poista
 3. Mä niin muistan tämän laulun, mutta videon näin nyt ensimmäistä kertaa, aika hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että tuli nyt visuaaliseksikin tuttu biisi. Vähän kuten mulla tuo aiempi My Fair Lady, sitä eka kuuntelin paljon ja vasta myöhemmin näin leffan. 😊

   Poista
 4. Mä rakastan tätä biisiä! Menee sinne kasari top-kymppiin kirkkaasti! Tuo video on vähän hassu, mutta oman aikansa tulkki sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Lepis, kiitos! 😊 Huomasin kans, että videossa on kohtia, joita nykyään ei kyllä tehtäisi vaan pidettäis vähä seksistisenä. Hetken jo sitä When Smokey Sings -kappaletta meinasin ottaa vaihteeksi, mutta kyllä tämä on kuitenkin enemmän tunteissa, kun oli se ensirakkaus.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.