2021-11-21

Järvi-Suomen pyöräilyn eka päivä

Lähdetäänpä Lappeenrannasta pohjoiseen kohti seuraavaa yöpaikkaa. Tuona torstaina tuli ajoa kaikkiaan 99 km (reitti täällä - näyttää eri pituutta, koska lähtöpaikka vähän eri kuin kartassa). Lounaspaikaksi ja akun lataamiseen otin puolessa välissä olevan Partarannan. Sen vieressä oli hieno järvimaisema:
The first cycling day took me to the North of Lappeenranta towards my next accommodation. On that Thursday I drove 99 km (61,5 mi) on this route (it shows a bit less as I didn't leave from the downtown). For lunch and recharging my bicycle battery I had chosen a restaurant in the middle of my route. It had a nice lake view:


Lake and boats


Terassilla oli mukava syödä. Ruokaa odotellessa kiertelin kuvaamassa paikat. Tuossa oikealla oli oma pieni esiintymislava ja tanssilattiakin. 
The terrace was a nice place to eat. While waiting for the food I walked around and photographed the surroundings. 


Partaranta restaurant


Syömisen jälkeen jätin akun latautumaan ja kävin kävellen pari kilometria takaisin päin katsomaan Kärnäkosken linnoitusta.
After I finished my lunch I left the battery to recharge and did a couple of kilometres walk back to visit the Kärnäkoski fortress.


The castle doorway


Mukava näkymä järven yli linnoitukselta.
A nice view over the lake from the fortress.


Lake view from the castle


Linnoitus rakennettiin Venäjän puolustusketjun osaksi 1791 tienoilla, mutta ehti olla käytössä vain 15 vuotta ennen kuin raja siirtyi paljon idemmäksi. Koskaan täällä ei olla taisteltu.
The fortress was built around 1791 for the protection of Russia but it was in use only for 15 years before the border with Sweden moved much further to the East. They never had a battle here.


Kärnäkoski castle


Tuon jälkeen jatkoin matkaa ja pääsin viiden jälkeen perille 1860-luvulla rakennettuun Löydön kartanoon. Mun huone oli tuo vasemmalla oleva ylimmäinen ikkuna.
After the lunch break I continued and finally got to 'Löydön kartano' ("Löydön Kartano is a historic manor house, which was built in the 1860s"). My room was that topmost window on the left. 


Löytö estate


Sijoittelin pyörän turvaan piiloon ulkorakennukseen, kiertelin katsomassa paikat ja söin pikaisen iltapalan, jonka emäntä toimitti ihan kaupan päälle. Tosi hyvä palvelu! 👍🏻 Illalla kävin vielä huoneeseen kuuluvassa saunavuorossa tuossa ao. rantasaunassa.
I hid my bicycle in a safe place in an outbuilding and walked around the estate. After that I had an evening snack that the hostess delivered for free! Great service! 👍🏻 Finally, I visited the lakeside sauna that was included to accommodation:


The beach sauna (opposite to lake view)


Tämän kuvan jo kerran julkaisinkin Viikon kuvana, mutta on niin hieno, että menköön uusintana. Tätä kuvatessa yo. sauna oli siis selän takana.
This photo was published once as the Photo of the week, but it's so nice that a second time is earnt. That sauna above was behind my back when I shot this.


2021w31 The lake district


Loput (5 muuta) tuolta päivältä julkaistua pyöräreissun kuvaa löytyy täältä. Tervetuloa sinnekin!
All published photos of this day (five more in addition to these) are here. Welcome there too!

6 kommenttia:

 1. Löytö estate on kyllä meitsin mieleen, tahtootahtoo!! Ja se rantasauna, uih!! ihunainen!! Hienoja kuvia, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minä. Tuolta albumista löytyi näköjään vain lisää mun huoneen kuva, mutta tuon sivunsahan kautta näkyykin monta kuvaa, sieltä alakerrastakin joita mä vain pikaisesti kurkkasin.

   Poista
 2. Tosi kiva kun otit tuon Kärnäkosken dronekuvan. Siitä saa kertalaakista selvän miten hieno tuo linnoitus on ollut. Partakosken baari taitaa olla sen seutukunnan sydän ja syke sen mukaista :) Mukavan näköinen paikka tuo Löydön kartano ja sauna näyttää siltä että siellä sai hyvät löylyt.

  Tosi kiva katsella näitä kuvia kun kesällä vain arvaili missä menet ja mitä näet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ilmasta isot muodot erottuu paljon selkeämmin. Dronen kans vain vähän aristelee, että missä kehtaa nostaa ilmaan kun se ääni on niin kuuluva. Partakoski näytti tosiaan sellaiselta aika keskeiseltä paikalta - varsinkin ne monet laiturit kertoi, että alueen mökeiltä tullaan varmaan usein illaksi sinne veneellä.

   Poista
 3. On kyllä hieno tuo dronekuva linnoituksesta.
  Mukavan näköinen majapaikka sinulla.
  Ihanaa katsoa kesäkuvia marraskuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Jep, dronesta näkyy kivasti kokonaisuus - värien säätö mahd oikeaksi oli taas vähän haasteena, mutta mutta - ihan ok. ^_^

   Niin joo, mähän meinasin että jos löytyy kunnon vihreää, niin voisin osallistua haasteeseenkin. Onhan noissa jo vähän, mutta pitäis se haaste olla mieles jo postausta tehdessä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.