2021-11-07

Takaisin Lappeenrantaan

Nyt on viimein vuorossa elokuisen pyöräreissun käsittely. Ekana iltana Lappeenrannassa jo julkaisin muutaman kuvan siltä päivältä ja nyt katsoin läpi loputkin tuon päivän kuvat.
Now I finally went through photos of my August bicycle trip to South-East Finland. I published on the first evening a few photos of Lappeenranta and now I picked the rest of that day's pics.


Timo and the city sign


Heinäkuisella Lapin pyöräilylle oli hiukan helpompi pakata, kun suuren osan kamoista sai jättää mökkiin. Nyt kaikki mukana oleva oli koko ajan pyörän päällä ja keräsin arvokkaammat kamat vedenpitävässä pyörälaukussa pidettäväksi. Tuon laukun saa vaihdettua repuksi, joten pyörän jättäessäni uskalsin antaa sen vaate/eväspuolen vartioimatta.
Packing for the trip was much more simple when I did it for my bike trip in July since I left most of the stuff to the cottage while there. Now I had to keep everything with me every day so I collected all the valuable stuff in a waterproof bike bag. That bike bag can be used also as a backpack, so I dared to leave the clothes and snacks/drinks to my bike occasionally when I had to leave it alone.


Gathering the stuff for the trip


Turistipäivänä Lappeenrannassa Lauritsalan kirkosta kanavalle mennessä edellämme ajoi Applen karttoihin maisemakuvia kerännyt auto.
The Apple maps photography car was driving in Lappeenranta. 


Apple maps car


Saimaan kanava tuli vihdoin nähtyä kunnolla, viime vuonna Tarjan kanssa tästä paineltiin vain vauhdilla kohti Imatraa ja näin tuon vain vilaukselta sillalta. Vaikuttava on, oli vain liikenteellisesti hiljaista ja ei näkynyt yhtään laivaa menossa suluissa.
Now I finally got to see the Saimaa canal properly - last year on our road trip with Tarja we had to hurry past Lappeenranta so I only saw a peek of this from the bridge. It's pretty impressive, too bad that it was a quiet time and didn't see any ships going through.


The new dam


Tuolla puistoissa kierteli muitakin turisteja katsomassa sulkuja ja kanavamuseota. 
A lot of other tourists were spending time in the surrounding parks and in the canal lock museum.


A stranger's group shot


Tuon jälkeen ajettiin keskustaan rantatorin lähelle ja etsittiin ekaksi lounasta. Mainio pizzapaikka löytyikin linnoituksen alueelta. Tämä ao kuva näyttää vastakkaiseen suuntaan kuin edellä ekana ollut kyltti-poseeraus (tuolla mäellä on siis linnoitus).
After the church and the locks we headed toward downtown and lunch. A pizza restaurant inside the castle was a good place. The photo below shows the view towards the castle hill and the sign selfie place and that started this post.


The shore area from the other end


Linnoituksen alueella on monenmoista - museo, ravintoloita, kirkko, matkamuistomyymälöitä, YLEn toimipiste jne jne. Taidettakin:
There's a lot inside the castle area - museum, restaurants, souvenir shops, church, Finnish broadcasting office etc. And art:


At the castle area


Vielä ennen keskustasta poistumista otettiin  museolipussa tarjouksena ollut kuuma juoma tässä mukavalla näköalapaikalla.
Before leaving downtown we had a hot beverage with this view (a coupon that was included in the museum ticket 😊). 


Cafe outdoor chairs with a view


Täältä reissun albumista löytyy näiden lisäksi yhdeksän muuta kuvaa Lappeenrannasta. Tervetuloa! Seuraavassa postauksessa lähdetäänkin sitten pyöräosuudelle.
The next blog post takes us to bicycling part of the trip. Please note that you can find nine more Lappeenranta photos (in addition to these) from this album.
10 kommenttia:

 1. Aloin mälvätä ajatuksissani Lappeenrantaa ja kääklettää piti:
  Lape-sanalla on useita merkityksiä: miekan terän leveä puoli. sahatavaran leveämpi sivu. katon viisto pinta.
  Voi Luoja ja sen puupyssyt ja niihin puukuulia!! Onpas hieno tuo kehrääjänainen-häkkyrä. Nääpistin! <3
  Sanoisin arvauksena että liittyy sahatavaraan, se ranta josta haettu, tai sinne uitettua tavaraa joka vie tilaa sillä rannalla kun pitää pinota leveämpi sivu edellä. Tai jotain tuollaista, jään nimiin aina kiinni ja ärsyttää jos en pääse selvyyteen nimen tarkoituksesta tai ainakin etymologiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoppas muuten jos näkyy kirjastos sellanen kirja kuin 'Elimäen perimmäinen tarkoitus'. 👍🏻 Siinä on paljon erikoisia ja hauskoja sanoja selityksineen. On tämän Linnunradan käsikirjan tekijän tuotoksia, just omiaan sulle sanasepolle. 😊

   Poista
 2. Oli kiva päivä! Ihanan kesäisiä kuvia ja hauska katsella mitä näit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos vielä kaikesta! 🙏🏻🙂 Tuo kuvien sorttaaminen on aina oma juttunsa, mulla oli tuos kahden ekan päivän kansios jotain 370 kuvaa, niin niistä valituksi julkaisuun tuli nyt sitte 17. Monta piti jättää pois.

   Poista
 3. On varmaan ollut kivaa!

  Hurjan paljon kamaa täytyy kyllä olla mukana, kun pyöräilee, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä reissu, sateelta vältyin hyvin, toisaalta opin oman kuntoni rajat.

   Ja tuosta kamasta puuttui vielä läppäri + kamera ja niitten laturit. Se jopparilaukku/reppu oli täynnä pääosin elektroniikkaa ja sitten kangaskama + eväät sivukorissa. Aika vähän tuos oli turhaa: silkkimakuupussi, sateenvarjo, pyyhe, pumppu ja yleistyökalu jäi käyttämättä (onneksi).

   Poista
 4. Olen käynyt Lappeenrannassa ehkä kaksi tai kolme kertaa ja muistikuvat ovat hataria. Ei johdu matkaeväistä vaan yksinkertaisesti siitä, että kaupunki on ollut vain pikainen piipahdus paikka. Enemmän olen nähnyt maisemia sitten Sorjosessa.

  Aika paljon pitää olla pyöräretkellä kuormaa. Sää tietysti aiheuttaa oman osansa, kun pakkaamista miettii. Osaisikohan sitä vielä polkupyörällä ajaa? Olen viimeksi pyöräillyt kesällä 1999. Nyt näkyy pyöräilijöitä, porukkapyöräily näyttäisi olevan in. Kypärätkin jo valtaosin käytössä. Autoilijat ovat sen sijaan pihalla kuin lumiukot, että miten näitä väistetään, ohitetaan. Näyttää aavistuksen vaaralliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli nyt eka kerta. Mukava paikka oli. Useimmat Suomen kaupungit on mukavia kesäaikaan. Varsinkin jos on jotain vesistöä vieres, niin näyttävät kivalta.

   Jep, testasin ennen reissua ton pyörälaukun suihkun alla, että pysyykö kuivana kamat. Ei olis naurattanut jos parin tunnin satees ajamisen jälkeen olis läppäri + kamera pilalla.

   Voikohan tuohon sanoa, että 'se on niin kuin pyörällä ajaminen' jos just puhutaan pyörällä ajamisesta... 😀 Hyvä homma, että se on USAssakin edennyt. Ehkä jalkakäytäviäkin rupee tulemaan, kun välillä nekin oli Alabamas aika kortilla.

   Poista
  2. Jalkakäytävät ovat edelleen kortilla, mutta kyllä niitä jo uusille asuinalueille rakennetaan. Mutta esimerkiksi se, että lapset pyöräilisivät kouluun on ihan mahdoton ajatus. Meidänkin lapset olisivat alle mailin matkan olleet nopeammin koululla polkupyörillä kuin aamuruuhkassa autolla, mutta minkäs teet: ei ole pyöräteitä, alikulkutunneleita, pyörätelineitä. Eikä varsinkaan koululta lupaa kulkea polkupyörällä. Kai siinä on joku liability, ettei koulupiiri joudu vastuuseen.

   Poista
  3. En tiedä onko tuosta lasten itsenäisyydestä kouluun menemisessä kovin helposti enää paluuta näin suomalaisittain ajateltuna 'normaaliin', kun siihen käytäntöön totutaan ja pelko on sitten jarruttamassa kaikkea muutosta. Varmaan pienemmillä paikkakunnilla se onnistuu, mutta suurimmalle osalle ei. Eivät sentään oo ideoineet vielä lapsillekin annettavaksi aseita, kun opettajille on niitä ehdotettu. 🙄

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.