2022-02-01

Viikon kuva - Taivaallista ja lumista

Viikon kuvaksi vähän vaihtelua taivasnäkymillä. Mökillä oli perjantaina vielä kirkas taivas ja kokeilin pitkästä aikaa taivaskuvaa. Valotusaika oli 30 sekuntia, enkä muistanut miten laaja kuva-ala olikaan, joten allekirjoittanut on liikkumisen takia tuossa epäselvempänä hahmona.
The photo of the week is a bit darker for a change. The sky was still clear on Friday so I tested my big camera. Exposure time was 30 seconds, hence I'm here quite blurry. I didn't remember how wide the lens was and I moved too much.


2022w04 The night sky


Sunnuntain Valtteri-myrsky veti paikat täyteen lunta ja jännän näkymän mökkitielle.
The winter storm on Sunday filled places with snow and created an exciting view on the road to the cottage.


Snowy cottage road


Hyvää helmikuuta kaikille! 🌞
Have a good February! 🌞8 kommenttia:

 1. No nyt on upeita kuvia!! Alemman nääpistin, kiitos;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiiiitos Sus'! 🙏🏻🙂
   Voi olla loputon homma, mutta ootko katsonut näitä?: https://www.flickr.com/explore kuvia - siä riittää upeita kuvia aika paljon.

   Poista
 2. Kaunis on tähtitaivas! Ja melkein kuin kummitusmetsä tuossa alemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Yks tuttu kyseli twitterin puolella, että onkohan tähtikuvassa mukana revontulia...! En kyllä hoksannut, kuvan suunta on kyllä aika pohjoinen, joten sikäli mahdollista mutta hiukan enemmän näyttää valosaasteelta. Metsäkohta oli tosiaan hyvä kun auton valot sen valaisi.

   Poista
 3. Upeita talvikuvia! On se sun kamera vaan hyvä vekotin :) Tosi hauska tuo kummitus sinä tuossa kuvassa, luo maagista fiilistä. Onneksi oli mökkitie aurattu, niin pääsit pois sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lepis! Mökkitien auraajalle soitettiin salille lähties ja oli käynyt sillä aikaa. Ilman sitä mun auto ei olisi kyllä päässyt pois. 😁

   Poista
 4. Hyvää helmikuuta! Onpa upea öinen taivas. Ja mökkitiehän on kuin sadusta, lumivalkea.

  Onnea uudelle paapalle ja onnea synttärisankarille! Mä olen vähän jälkijunassa. En ole mitenkään tietoisesti ollut somesta poissa, mutta on ollut muka kaikkea muuta. Tosin lunta vain ihan pikkuisen, joten sen piikkiin ei mene somesaamattomuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, taivas oli tosiaan hyvä vaikka muutaman kymmenen kilometrin pääs on Suomen pahin valosaastuttaja (isompi kuin Helsinki, eli Närpiön kasvihuoneet) kun otin kuvan pohjoiseen. Niin kirkas kyllä, että ei toisiinkaan suuntiin kyllä ollut ongelmia kun oli pilvetöntä.

   Ja kiitos onnitteluistakin! Tuo some-ehtiminen on niin kiinni muusta elämästä. Itsellänikin nyt paljon vähemmän tätä aikaa, kun onkin yhtäkkiä muuta puuhaa toisen kanssa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.