2022-03-08

Viikon kuva - Mielenosoitus torilla

Viikon kuvana nyt uutistenkin isoin aihe, eli Ukraina. Tämä mielenosoitus Venäjän hyökkäystä vastaan oli viime keskiviikkona Vaasan torilla. Meillä tuli vain käveltyä ohi, kun väkijoukkojen välttäminen on näin korona-aikana on aika verissä.
The photo of the week is about the biggest news recently i.e. Ukraine. This demonstration against Russia attacking Ukraine happened last Wednesday at the Vaasa market square. We're still avoiding crowds so we just walked by.


2022w09 Against the attack to Ukraine


Auringonlasku oli mainio edeltävänä päivänä. Ensin kotinurkalla näin:
The sunset of the previous day was really something. First at my home street:


Sunset home street


Ja kuusi minuuttia myöhemmin, kun jatkoin matkaa rantaa pitkin: 
And then six minutes later when I continued the walking by the shore:


Sunset 6 min later


Viikonloppuna taas hiihdettiin, pelattiin, käveltiin ja pelattiin Bergössä. Uutena pöytään pääsi Hive (Pocket versio mulla), josta tässä tuplavoittajan vaatimaton hymy. Onneksi kolmannen pelikerran voitin mä, niin ei tarvinnut kiukutella. 😁 Tuossa yritetään ympäröidä toisen mehiläiskuningatar nappuloilla, jotka kukin liikkuvat hiukan eri tavoin.
During the weekend at Bergö we did xc-skiing, board gaming, walking and board gaming. A new one was Hive Pocket and here's the modest smile of the double winner. Fortunately, I won our third game so I didn't need to whine too much. 😁 The game is about trying to surround the other player's queen bee. All the pieces move a bit different ways.


Hive winner


Käveltiin jään poikki lahden yli ja matkalla näkyi lossi matkallaan.
We took a walk over the icy bay and during that we saw the ferry on its way.


The Bergö ferry


Otettiin myös pari erää Age of Civilizationia, josta toisella kertaa pääsin onneksi tasoihin. Tuolla linkin takana on kattava kuvaus, mutta periaatteessa tässä vain pelataan kuusi kierrosta ja yritetään kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Ensin hankitaan rahaa ja sillä + työläisillä valitaan sitten eri toimintoja jotka saatavilla.
The other game of the weekend was Age of Civilization. There I managed to get a tie on our second round. The linked page tells more about the game but in principle the game consists of six rounds where you try to score as many points as possible. You first acquire money and then with it + workers you choose different functions that are available.


Age of Civilization tie


Tämä viimeinen kuva on jo tältä viikolta, eli maanantaijumpan jälkeisen vähän kauempaa kiertävän kävelyn varrelta. Mutta tämä linkittyy vähän viikon kuvaan, joten otin jo mukaan. Onneksi kyseessä ei sen vakavempaa kuin kaupunkisotaharjoitus Vaasassa.
This last photo is already from this week as I took it yesterday while walking a longer route home from our workout. It's linked to the photo of the week so I thought to include it here. Fortunately, this is only showing the military exercise that happens currently in Vaasa.


A military exercise


Parempaa kevään jatkoa! ☮️
Have a better Spring! ☮️11 kommenttia:

 1. Kerros nyt onko hän parempi puoliskosi jo? Oot parisuhdeihminen, jo on aikakin, jututkin paranaee;D Söpö!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täs vielä mitään kummempaa oo, vietetään aikaa yhdessä. 👍🏻🍀😊 Näinpä. 😊

   Poista
  2. Eli siis on. Upeeta, mahtavaa!!

   Suomalaiset ei yleensä kehtaa näitä kysellä, tiedän että montaa kiinnostaa ja minulla kun ei ole näitä normiestoja;D Kahcillekin menen yleensä ensin, jono tulöeee minun perääni. ilman minua monet tilaisuudet olisivat menneet sellaiseksi ihme seisoskeluksi-kuka-liikkuu-ensin-kukaan-ei-liiku!! Hohhoijaa.. menoks!

   Poista
  3. Jutut on vähän ainakin harventuneet, kun tulee puuhattua vähemmän koneella. Mutta pitää vain käyttää aikansa vähän tehokkaammin, niin sekin hoituu.

   Upeeta on hyvä termi! 😊

   Poista
 2. Olipa torilla reilusti väkeä! Hyvä! Sama juttu, kaukaa pitää kiertää ylimääräiset massat. Ai niin, no joo, ehkä... menen messuille perjantaina ;)
  Hauskasti toistuu mehiläisnappuloiden kuvio tuossa pöytäliinassa :)
  Taivaan tulet ovat tosi komeat ja nappasit hyvät kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taisi tulla yllätyksenä Putlerille maailman reaktio. Sitä se teettää, kun eristäytyy kaikelta.
   Kyllä näitä ihmisten ilmoille menoja vain pitää uskaltaa ottaa aina välillä, meilläkin on ristiäiset sunnuntaina, koitetaan saada vaan riskit mahd pieneksi.
   Oli tosiaan vähän harmi kun tuli jo se laimeempi auringonlaskukuva just hiljan viikon kuvaksi, kun nämä oli paljon näyttävämpiä. Mutta toisaalta tulihan nää kuitenkin esille, joten ei albumilla väliä.

   Poista
  2. Vielä kokeiluvastaus josko korjautui Safarin blogger-kommentointi! 😊

   Poista
 3. Voi taivahan tulet, upeat kuvat! Ja näköjään liukasta edelleen, kun katsoo tuota ekaa auringonlaskukuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Aikalailla on jäätä vielä lähes joka paikassa kaduilla. Nyt kun auringonlaskut siirtyy vähitellen myöhäisemmäksi, niin niitä menettää taas jatkos enemmän, kävely tulee kuitenkin hoidettua yleensä samaan aikaan.

   Poista
 4. Siitä on aikaa kun viimeksi näin Vaasan torilla noin paljon porukkaa. Kesällä kun käydään, niin tori hiljainen kun kaikki vaasalaiset mökillä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kesäkuussa ei olisi löytynyt noin paljoa porukkaa keskustasta... 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.