2022-06-27

Viikon kuva - Juhannus Bergössä

Viikon kuva on itseoikeutetusti juhannuksen vietosta. Äitee ja Tarjan äiti Elsa tulivat yökylään mökille ja kuten muutkin huomasivat, niin kelit oli kohdillaan. Meren rannassa oli mukava n 21C lämpöä.
The photo of the week is naturally from the most important happening of Finnish summer - Midsummer. My mom and Tarja's mother stayed with us at the cottage overnight. The sea makes the climate a bit cooler so it was a nice 21C (70F).


2022w25 Midsummer


Perinneiltapalan jälkeen oli tietysti vähän kuplivaa ja mansikoita.
After the traditional evening snack we had some bubbling and strawberries. 


Some bubbling and strawberries


Nyt vihreänä aikana on paras hetki ottaa alueen dronekuvat. Laitoin pitkästä aikaa käyttöön myös ostamani DroneVR2 ohjelman ja kaikki saivat katsella näkymät ylhäältä myös livenä VR-silmikon kautta.
Now that nature is green it's a good time to shoot drone photos of the area. I had purchased the DroneVR2 app and it still worked. Everybody got to see the views from high above through the VR glasses.


Spending the evening


Siinä se piilopaikka on.
Here's the Summer haven.


The cottage shore


Ja näkymät kohti mannerta.
The view towards the mainland.


Archipelago from a drone


Syömisen ja saunomisen lisäksi ehdittiin pelata muutamaa peliä, ensin perjantaina 6 Nimmt! ja Battle Sheep pelejä. Lauantaina vielä erä Majestyä: 
In addition to eating and going to the sauna we also had time to play a few board games. First on Friday 6 Nimmt! and Battle Sheep. Then on Saturday one round of Majesty: A round of Majesty


Lähdön yhteydessä otettiin autokierros saarella ja käytiin ostamassa kahvilasta jäätelöt.
When they were leaving the island we had a sightseeing tour and stopped at a cafe to buy ice creams.


Going for ice creams


Katarinan kanssa käveltiin lossilta takaisin, satama kurkaten. Joku laituri näyttää kaipaavan hiukan huoltoa.
I and Katarina walked back to the cottage from the ferry and checked out a harbor on our way. One pier may require some maintenance.


Pier in need of repair


Mainioita pikkumökkejä matkan varrella.
Nice little houses seen on our way.


Nice houses


Ja sieni riskipaikalla keskellä tietä.
A mushroom on a risky site in the middle of the road.


A mushroom


Lauantaina illalla ja sunnuntaina on pelattu kuusi erää Raptoria. Tuo on jännä epäsymmetrinen peli, eli pelaajilla on erilaiset toiminnot ja kyvyt. Pelissä vastakkain on Dino-äiti, joka on nopeampi. Tehtävänään on suojella poikasiaan auttamalla kolme niistä pakoon tai tappaa kaikki tiedemiehet. Vastustajana taas on lauma tiedemiehiä, jotka yrittävät nukuttaa Raptorin tai siepata kolme poikasta. 
On Saturday evening and on Sunday we played six rounds of Raptor. It's an exciting non-symmetric board game i.e. players have different actions and targets. Raptor mother is fast and tries to protect its offspring by helping three of them to escape. Another way to win is to kill all scientists. Scientists try to put Raptor to sleep or capture three of its babies. 


Raptor game starting


Vaikka Suomessa on täydellinen kesäsää mun lomalla, niin maailmalla ei mene niin hyvin - Venäjä jatkaa hyökkäystään Ukrainaan ja yks mun lempipaikkoja, eli USA astui askeleen taaksepäin muuttua Afganistanin tyyliseksi teokratiaksi. No, mutta pidetään peukkuja, että hyvyys voittaa loppujen lopuksi! 🍀🇺🇦🇺🇸🏳️‍🌈🖖🏼
Even though Finland has perfect Summer weather now on my vacation, everything it not so good outside world. Russia still attacks Ukraine and one of my favorite places, USA, goes one step backward towards Afganistan style theocracy. But lets hope that good will win eventually! 🍀🇺🇦🇺🇸🏳️‍🌈🖖🏼
6 kommenttia:

 1. Oi, mikä ihana piilopirtti! Kyllä tuolla kelpaa viettää juhannusta tai miksei koko kesää! Etenkin, nyt kun lämpötila on 31 täällä Hgissä. Vilvoittavat vedet tekisivät hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! 😊 Lähes puoli kilsaa lähimpään naapuriin, joten saa olla rauhassa. Ja meri onneksi viilentää lämpöä n 1-3 astetta, ja tuulikin pääsee paremmin paikalle.

   Poista
 2. Ulrika50v.blogspot.com27/6/22 18:55

  Onko punaiset pikkumökit autioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että on asuttuja kun nurmikotkin oli ajettuina. Mun äiteen kotitalo oli Ylistaros tuota samaa ruotsalaista tyyliä. 🙂

   Poista
 3. Hieno rantasauna, tykkään kun on kulmikas.
  Taistelulampaat!! Hahahahah ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muodolla saa paremman lauteiden muodon ja ikkunoista näkee moneen suuntaan. Puuttuikin linkki tuosta Taistelulampaista, lisäsin sinne tän: https://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/battle-sheep/ Aika hauska peli! 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.