2022-12-11

Viikon kuva - Höyryjuna Vaasassa

Ja taas laitetaan viikon kuvasatoa esille. Valittu kuva on otettu eilen lauantaina, kun höyryveturi oli vierailulla Vaasassa. Ei ollut isompaa kameraa mukana, mutta iLuuri on aika ok, kunhan ei zoomaile lähemmäs. 
Here's again a few photos from the past week. The photo of the week was taken yesterday when a steam locomotive visited Vaasa. I didn't have my proper camera with me, but my iPhone is quite ok as long as you don't zoom in.


2022w49 A steam locomotive in Vaasa


Torilla oli mielenkiintoinen valokuvanäyttely lahjakkaista ja muutosta maailmaan aikaan saaneista ihmisistä. 
The market square houses an interesting photography gallery of people who are talented and have made a difference to the world.


A photo gallery in the market square


Tänään näkyi Kasarmin sisäpihalla valokuvauksellinen joulutori. 
Today I noticed a nice photogenic Christmas market in the old barracks area.


A small Xmas market


Itsenäisyyspäivänä jatkettiin pitkän päiväkävelyn jälkeen viime viikonlopun kovinta pelikokemusta, eli Paladins of the West Kingdomia. Peli kesti noin 2,5h ja oli niin hyvä, että pelattiin se kahdesti (molemmat voitti kerran). Tämä on toistaiseksi pelikokoelmani monimutkaisin peli - toki lopputavoitteena on vain saada eniten voittopisteitä, mutta niiden keräämiseen on monta eri tapaa. Voi rakentaa muuria, hyökätä tai liittoutua ulkopuolisten heimojen kanssa, voi toteuttaa kuninkaan toiveita tai kerätä erilaisia pistekortteja. Toimintoihin tarvitaan eri värisiä työläisiä + rahaa ja niitä taas saa muutamaa eri reittiä, esim hankkimalla apulaisia. Välillä inkvisitio iskee ja siitä voi tulla velkaa (=miinuspisteitä). Hieno peli! 👍🏻
On Independence day we first had a long walk and then we played again the best game of the previous weekend: Paladins of the West Kingdom. One game takes about 2,5 hrs and it was so good that we played twice (both got one victory). This is so far the most complicated game in my collection - though the goal is just to get the most victory points but there's several ways to gather those. You can build a wall, attack or ally with outsiders, you can fulfill King's wishes or collect different point cards. Functions require different color workers + money and those are acquired via a few different routes, for example hiring assistants. Occasionally the inquisition happens (not the Spanish one, this we know to expect!) and then you may get debt. A great game! 👍🏻


Paladins of the West Kingdom


Hyvää joulua! 🍀
Happy Holidays! 🍀2 kommenttia:

 1. Ihana veturi, lempinimeltään Pikku-Jumbo. On noissa hohtoa, vaikka aikanaan kyllä haisivat todella pahalta, kun päästivät tuprahduksen kohdalla.

  Leppoisaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tiesit nimen, mä näin jonkin kyltin asemalla kun vilkaisin tuota, mutta olin vähän laiska kaivelemaan tarkempia tietoja. 🙂 Tuo teki muutaman reissun keskustan ja Vaskiluodon välillä ja porukat sai kyytiä siinä. Mainio idea!
   Ja kiitos samoin sulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.