2024-10-22

Viikon kuva - C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS)

Komeetta C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) on jo etääntymässä ja palaa takaisin 80 tuhannen vuoden päästä tai ei ollenkaan. Hurjaa!  Paljon parempiakin kuvia on näkynyt, mutta tämä oli paras, johon itse pääsin. Vertailuna upea kuva.
Comet C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) is going farther away and will return in 80 000 years. Or maybe never. Wow! I've seen some amazing photos of it, but this was the best one of those that I managed to shoot.


2024w42 A zoomed comet


Tiistaina Hevimpi reissu Irolta saadulla leffalipulla. Kiitos! Keskiviikkona kävin töiden jälkeen Härmän kylpylässä Katarinaa moikkaamassa.
On Tuesday I used the first one of movie tickets that I got from a friend (Heavier trip). On Wednesday after work I drove to see Katarina during her training week.


Härmä hotel


Käytiin kävelyllä viereisellä kuntoradalla. 
We walked in a forest nearby.


A hole in the tree


Ja sen jälkeen syömään illallista. 
After which we had dinner.


Us walking in the woods


Koristelua hotellin vieressä. 
Nice decoration in the front of the hotel.


Hotel decoration


Illan lopuksi pelattiin vielä Res Arcana ja kaksi erää The White Castlea. Sitten tunnin ajo takaisin Vaasaan.
And finally one round of Res Arcana and two games of The White Castle. Then a one hour drive back to Vaasa.


The White Castle at hotel


Torstaina yritin ensin bongata komeettaa Mansikkasaaressa, mutta taivaanranta lännessä oli liian pilvinen auringonlaskun jälkeen.
On Thursday I first tried to see the comet just after the sunset, but clouds were still covering the horizon in the West.


Trying to see the comet


Reilu tunti kotona ja kotirantaa kurkatessa taivas oli kirkastunut. Silmin en oikein enää erottanut kunnolla komeettaa, mutta kuvassa näkyi. Tuossa se on melko keskellä.
I waited about an hour at home and walked to my home shore. Sky was now almost clear, I couldn't see it with my bare eyes but the camera saw it. The comet is here almost in the middle.


Finally saw it


Perjantaina kävin hakemassa uuden sängyn. Tämä on selvästi kovempi, kun havainto muualta on, että nukun sellaisessa ehkä paremmin.
On Friday I picked up my new bed. I've noticed that I've been sleeping a bit better in harder beds, so let's see how well it works at home.


New bed arrived


Lauantaina Sulvalla tuli Katarinan tytär Nadja lapsineen lounaalle. 
On Saturday Katarina's daughter Nadja visited for lunch with her kids.


Grandkids


Illalla kulutettiin lisää leffalippuja ja 'Se päättyy meihin' oli kyllä ajatuksia herättävä. Sunnuntaina olisi ollut Tarjan 61v-synttärit. Mutta elämä meni nyt näin, että käytiin Katarinan kans uimahallilla, pelattiin ja katottiin leffa 'Mies nimeltä Otto'. 
On that evening we used two more free movie tickets to 'It ends with us'. What a thought provoking movie. Sunday would have been Tarja's 61st birthday. But life is strange and we just visited with Katarina in the swimming hall, played and saw 'A Man Called Otto'.


Old army barracks


Tätä Imperial Settlerssiä otettiin vkonlopun aikana kolme erää. Parissa ekassa meni säännöt aika väärin ja vaikka kolmas meni oikein, niin jotenkin turhauttava oli, vaikka mulla oli odotukset korkealla. Näin kyllä tuon potentiaalin, mutta ehkä vaatisi 3-4 pelaajaa. Myyntiin, jos joku ostaa. Tai joskus uusinta kun aika kullannut muistoja.
We played the Imperial Settlers three rounds during the weekend. Missed some rules in the first two ones and even though the third went right, it was still quite frustrating. I had high hopes for this and I see the potential, but I think it requires more than two players, hence now it's for trade. Or maybe we'll try it again next year if nobody buys it first.


Imperial Struggle


Hyvää viikkoa! 🍀
Have a good week! 🍀



4 kommenttia:

  1. Ulrika50v.blogspot.com23/10/24 09:57

    Onko toi vanha armeijan talo tyhjä ?
    Mies nimeltä Otto on hauska filmi 😃 kivaa syksyn jatkoa 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Armeijan alueella on kaikenlaista käyttöä, aika pitkään siä oli yks hostellikin, mutta se tainnut sulkea. Erilaisia yhdistyksiä, taidegalleria, tanssisali, koulua ja jokin pieni lääkäriasema.

      Katarina olikin lukenut sen alkuperäisen kirjan ja oli kiinnostunut näkemään tän USA-version leffasta. Ja oli se kyllä hyvä!

      Poista
  2. Paljon ohjelmaa teillä. Ja monta leffaa! Hyvä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt tullu poikkeuksellisen paljon leffoja, huomiseksi vielä suunnittelin yhden. 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.