2018-01-04

Reissuvuosi 2017 | Instagram Travel Thursday

Vuoden ekan Instagram Travel Thursdayn aiheena on 'Reissuvuosi 2017' ja nyt pääseekin helpommalla kuin vuosi sitten. 2016:n monet reissut menivät niin putkeen kuin olla ja voi, mutta 2017 oli sen perään hiukan antikliimaksi.

Suunnitelluista neljästä matkasta ei yksikään mennyt niinkuin toivottiin. AirBerlinin kuolintoreissaan peruma Bukarestin matka vaihtui tuttuun Lontooseen ja Romanian 300€ hotelliyöt menivät harakoille. Lontooseen mennessä oli myös kuultu Tarjan sairastumisesta, joka droppasi reissutunnelmaa. Sen takia myös jo varatut Barcelonan ja USAn auringonpimennysreissut piti perua. Samoin marraskuulle suunniteltu palmunhalausmatka jäi tekemättä.
The first Instagram Travel Thursday has subject 'Travels of 2017' and this is now much easier than a year ago. Our trips during 2016 went really well whereas 2017 was a kind of an anti-climax.

All of our four trips failed somehow. AirBerlin cancelled our flights to Bucharest (and we lost 300€ worth of hotel nights) on their oncoming bankruptcy. Instead of that, we visited the good old London, but then we already had to worry about Tarja's recently discovered disease. Because of that we also had to cancel our trips to Barcelona and USA (for the total eclipse of the Sun). Also, the sunbathing trip that we had planned for November didn't realize.


The Shard London Lontoo Englanti UK England


Lontoo oli onneksi entisensä mukava paikka kierrellä (yllä meille uusi The Shard). Hauskana sattumana osuttiin samaan aikaan kuin lähes 20 vuotta aiemmin viimeksi tapaamani Shannon.

Hoitojen myötä tulikin kotimaa tutummaksi - aluksi Turussa viisi viikkoa. Siinä yhteydessä päivä Tukholmassa ja tapasin Arvidin lähes 30v tauon jälkeen. Sen perään pari viikkoa Kuopiossa, johon oli sattumalta jo vuotta aiemmin varattu oikeille päiville Tahkon mökki. Tahkovuoren näkymät pääsin viimein aikuisenakin näkemään (ja ekaa kertaa huipulta). 
London is fortunately still a nice place to visit (above is the Shard, which was new to us). A lovely coincidence was that we were able to meet Shannon, whom I haven't seen in almost 20 years.

Due to the treatments, we got to see more of Finland. First five weeks in Turku (South-West) which we started by a day trip to Stockholm (I met Arvid first time in almost 30 years). Then two weeks in Kuopio on the Eastern part of Finland. Tarja happened to book a cottage to exactly right days already a year ago, so we spent a long weekend in these surroundings:


The view from the top of Tahko Nilsiä Kuopio Lake järvi Tahkovuori


Itsenäisyyspäivän jatkoksi käytiin kahden päivän Tallinnan retkellä, joka onneksi osui nappiin. Nyt tuli katseltua uusia paikkoja sen normaalin vanhan kaupungin kiertämisen sijaan.
After Finland's 100th independence day we did a two day trip to Tallinn/Estonia and that went really well. We visited new places instead of our earlier normal i.e. walking around the old town.


Patkuli vaateplatvorm Viro Eesti Estonia Tallinna Tallinn old town


Tarjan tilanne on nyt onneksi taas parempi ja tälle vuodelle onkin jo kaksi reissua varattu ja kolmatta suunniteltu.


Instagrammini löytyy täältä. Tervetuloa sinnekin!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta (#IGTravelThursday / #IGTT), jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda / Terhi.Tarja's situation is now fortunately better again and we already have two trips booked and the third one in planning.


My Instagram profile is here. Welcome to there too!

This is a part of Instagram Travel Thursday -meme (#IGTravelThursday / #IGTT), which is arranged by Travellover and Vagabonda / Terhi.

18 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Iloa ja jaksamista eteenpäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Nyt on taas parempi ainakin toistaiseksi, pian taas kontrollista näkee miten jatkuu vuosi. Hienoa vuotta teillekin!

   Poista
 2. Kuva Shardista on hieno, mistä kohtaa se on otettu? Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo auringonlasku muutti värit melkoisen lämpimiksi. ^^ Tuo on Tate Modernin näköalatasanteelta sieltä uudelta puolelta rakennusta. Ei ollut auki meidän edellisellä kerralla ja nyt oli aika hieno katsella paikat sieltä.

   Hyvää sullekin!

   Poista
 3. Kyllä kotimaakin reissujen suhteen on mielenkiintoinen! Hieno Tallinna kuva. Hyvää matkavuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei olisi muuten tullut muuten Kuopioon tutustuttua ja hieno paikka oli oikeastaan sekin. Kiitos kehusta, toivotuksesta ja vierailusta!

   Poista
 4. Ikävä juttu, että reissusuunnitelmanne menivät vuoden aikana useasti uusiksi. Elämällä on tylsä tapa pistää välillä kapuloita rattaisiin, mutta toivottavasti helpommat ajat ovat teillä nyt edessä päin!

  Kuvat ovat huikean upeita! Tahkon kuvaa katsellessa tuli suuri ikävä Pohjois-Savon maisemiin. On siellä vaan niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, jep pian on seuraava kontrolli ja tiedetään taas enemmän. Kieltämättä on maisemat kyllä komeemmat itä-Suomessa, vaikka näin lakeuksilla kasvaneena olikin tieto, että 'siä on helppo elää ku ei silimä pökkää'. :-D

   Poista
 5. Ikävä kuulla, että teillä on elämä näyttänyt nurjan puolen itsestään. Toivottavasti tänä vuonna saatte onnea edellisenkin edestä ja paljon yhteisiä elämyksiä kotimaassa ja ulkomailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla, pidetään peukkuja. Ja hyvää 2018:sta sullekin!

   Poista
 6. Kiva kuulla, että valoa on näkyvissä tunnelin päässä. Terveys on niitä asioita, jotka on helppo ottaa itsestäänselvyytenä niin kauan kun ei ole ongelmia. Parempaa onnea vuoden 2018 reissuille! Ja tosiaan tuo kuvakulma Shardiin päin oli todella hieno. Täytyy pitää paikka mielessä seuraavaa Lontoon matkaa varten. Kyseinen museo kun on muutenkin vielä näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AK! Shardissahan on ovela näköalapaikka tuolla huipulla ja tuo Tate Modern kätevästi kävelymatkan päässä. Meillä tulee etusijassa kierrettyä aina nykytaiteen museot, kun pidetään vanhempia tauluja ja taideteoksia aika tylsinä. ^_^

   Poista
 7. Komeat on kuvat!

  Tarjalle paranemista ja jaksamista teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lepis, optimistisia ollaan, mutta realismi pidetään. :-)

   Poista
 8. Suurin seikkailu sittenkin on elämä itse, ja se ei aina tarjoa parastaan. Paljon voimia toipumiseen puolisolle ja voimia molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, tuli taas muistutus, että oleellisiin on parempi keskittyä ja pikkuasioista turha murehtia. Suht hyvin jo menee, pari reissuakin varattu. ^^

   Poista
 9. Reissuvuosia tulee ja menee, ja niin kuin totesit, voivat ne olla hyvinkin erilaisia. Tälle vuodelle toivotan ennen kaikkea terveyttä ja siinä sivussa teille mukavia reissupäiviä!

  P.S. Bukarestissa kannattaa kyllä käydä, ihanan rosoinen kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia reissupäiviä saatiin nyt vko Kap Verdellä, mutta tuli taas ikävä jalkayllätys mun vuoden ontumisen jatkoksi. Mutta ei auta. Bukarest pidetään listalla, tosin varmaan enemmän sitä Transilvaniaa painottaen...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.