2020-05-18

Viikon kuva - Oura

Viime viikon isoin positiivinen uutinen oli, että sain Oura-sormuksen. Nukkuminen ei suju enää niin hyvin kuin haluaisin ja nyt olisi työkalu sen seuraamiseen ja ehdottamaan mitä tehdä. Plus nörtille paljon graafeja ja dataa. 🤓
The biggest positive news from last week was that I got the Oura ring. I'm not sleeping anymore as well as I'd like to and now I have a tool that follows my sleep and suggests what to change. Plus there's a lot of graphs and data for a nerd. 🤓


2020w20 Oura


Viime yönä sain toistaiseksi parhaan pistemäärän nukkumiselle (85). Toissayö oli surkein (71), minkä kyllä huomasi ilmankin sormusta. Uljaana haaveena on nyt, että kunhan kerään dataa muutaman viikon, niin voin yhdistää Python-opettelun ja tutkia kenttien välisiä korrelaatioita. Sitte vain teen lisää sitä, mikä antaa parempaa unta ja seuraan, että auttaako se.
Last night I got my best points so far (85). The night before was the lousiest (71) which I noticed even without the ring. My grand plan is to collect data for a few weeks and then combine my Python practise to find out if there's any correlations between my daily habits and sleeping well. Then I just do more those things that help my sleeping and follow if it helps.8 kommenttia:

 1. Kurja kuulla että kärsit samasta vaivasta kuin me muut tämän ikäluokan ihmiset! :( Ärsyttävää, kun haluaisi nukkua niin ei. Samalla graafilla näyttää sinulla menevän, että tuo aamupuoli on kevyempää. Mitä teet nuo kaikki hereilläoloajat? Pyörit? Tunti hereillä oloa on kuitenkin aika paljon. Kai.

  Minua on pidemmän aikaa kiehtonut tuo Oura, mutta en ole hannonut hommata. Tai toisaalta ehkä enemmän se koukuttuminen siihen seuraamiseen. Nyt on on kuitenkin hyvä seurata sinun matkaa sen kanssa ja jos se löytyy mitä pitää tehdä että saa hyvät yöunet, niin sittenhän se on hommattava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän asti lähes jokaisena yönä en mielestäni ollut niin paljon hereillä kuin tuo sanoi, joten tuntuu että osa REM-unesta menee sinne laariin. Tuo huonoin yö taas oli selvästi valvomista - käyn välillä lukemassa yhtä kirjaa, jos sais päätä hiukan resetoitua. Tuolloin kävin parikin kertaa.

   Sormuksen harkintaan mulle vaikutti (yhden tutun kehujen lisäksi) tämä: https://theunconventionalroute.com/oura-ring-review/ - oli aika rehellisen oloinen, eli kertoo mikä ei toimi ja mikä joo. Ja sillä oli se, että ostaisko sen uudestaan (kyllä, ja olikin ostanut).

   Poista
  2. Mnnn.... Osti uuden ja sai eri tuloksia... Tätä on hyvä seurata :)

   Poista
  3. Jep, tuo oli aika jännä havainto. Toisaalta Facebookin käyttäjäryhmässä näkyi joku nukkuneen kahden sormuksen kanssa ja niistä oli tullut sentään aika samat datat. :-D

   Onneksi näistä rehellisen arvostelun miinuksista on ainakin pari hoitunut kuntoon, eli toimitukset toimii nyt nopeesti, mulle kesti molemmat paketit (koon kokeiluun muovisormukset ja oikea) n 3 työpäivää. Lisäksi se valitus sängyssä nukkumisen huonontamasta pisteytyksestä on korjattu softas, jossa voi ottaa alusta pois pätkän jonka luki. Se ei vielä kyllä hoida mun kerran esiintynyttä ongelmaa, että esim sormus tunnisti mun aloittaneen vasta 30min myöhemmin kuin olin aloittanut. Ei saanut lisättyä sinne alkuun nukkumista.

   Poista
 2. Onneksi olkoon uuden sormuksen johdosta!

  Yleensä nukun hyvin, mutta viime aikoina nukahtaminen on taas ollut vaikeampaa. Sitten kun nukahdan, posotan kyllä ihan tajuttomana aamuysiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Mulla ollut joskus nukahtamisen kans ongelmia, mutta vähemmän nykyään ja sen sijaan herään liian aikaisin. Heti pyörii kaikenlaista pääs ja ei pääse paljon koskaan uudestaan uneen.

   Poista
 3. Ehkä mullekin Oura olisi tarpen! Viime yönä uni jäi neljään tuntiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosiaan kyllä liian vähän. Tuonne ylös Lepikselle linkkasin mut vakuuttaneen arvostelun, siinä oli aika hyvin, että jos sitä vain katselee, niin turha ostos, mutta jos sitä käyttää asian parantamiseen, niin hyvä. Onneksi siinä arvostelussa ainakin pari miinuskohtaa on nyt kunnossa, esim tuli tosi nopeesti. Sekä koon-päättämis-paketti, että sormus tuli alle viikossa tilauksesta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.