2020-05-04

Viikon kuva - Tippaleipää

Viime viikolla oli vappu ja kun Tarja ei ollut kiinnostunut, niin ostin itselleni 2 tippaleipää (linkin takana infopläjäys herkun taustoista). Tuo on ollut vappuherkku Suomessa jo 1800-luvulta asti!

Lapsuudessa äidin tekemä oletusherkku oli munkit ja tippaleipiä näkyi vain kaupassa tavoittamattomissa. Joten haave syntyi jo pienenä ja nyt kun saan itse päättää, niin pari pitää vuodessa syödä. 😊 
Last week was 'Vappu' i.e. the First of May, which was before Corona a big festival in Finland. I bought myself two funnel cakes (Tarja doesn't like them) which have been a Vappu-tradition here since the 1800s.

When I was a kid the standard treat my mother did was doughnuts and these I only saw in shops. So now that I can decide I can buy and eat two of those each year. 😊


2020w18 Funnel cakeSiirsin viikon kuvan maanantaina julkaistavaksi, niin ehtii aina tsekata koko viikon otokset. Kerään Viikon kuvat omaan albumiinsa tänne.
I moved the publishing date of Photo of the Week to Monday so that I have time to check photos of the whole week. All pics will be in one album.6 kommenttia:

 1. Niin se vain vesi herahti kielelle vaikka ne kaksi söin minäkin Vapun aikaan :) Eiköhän tässä kuitenkin jaksa taas vuoden odottaa! Historiatieto oli mielenkiintoinen.

  Kuvausta pitäisi taas alkaa harrastamaan enemmän ja tämä viikon kuva voisi olla toimiva juttu. Pistän harkintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis joskus saada ihan tuoretta tippaleipää, niin voisi verrata. 😊

   Mulla tuli aina välillä jokin kuva, jonka ajatteli julkaistavaksi, mutta kun pitkään oli bloggaukset vain näitä pidempiä matkakuvien julkaisuja, niin nämä arkikuvat jäi sinne pöytälaatikkoon. Ehkä nyt paranee tilanne.

   Poista
 2. Nyt jäin ilman tippaleipiä tänä vappuna. Kaksi kauppaa tarjosi ei oota! Pitää katsoa, löytyisikö halvennuksesta vielä jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli käytyä kaupassa jo tiistaina, kun oli haussa hiljaisin aika. Ei nyt niin kovin hiljaista silloinkaan, mutta tippaleipää oli vielä paljon. 😊 Onnea metsästykseen! 🍀

   Poista
 3. Minäkin jäin ilman tippaleipää! Hieno kuva.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.