2020-10-19

Viikon kuva - Kuukkeli

Viime viikko vietettiin lomalla/etätöissä Ylläksellä ja Viikon kuvaksi oli taas ehdolla pari luontokuvaa. Dronestakin olisi löytynyt hyviä, mutta vaihtelun vuoksi valitsin Varkaankurun laavulla näkyneen kuukkelin: 
We spent last week in Lapland partially vacationing and partially remote working. I got a few nice drone photos too, but I chose for a change this Siberian jay. We saw it during our hike on Thursday.


Kuukkeli


Ilmoitin tuon ja aiemmankin tietysti rengastettujen lintujen seurantaan Luonnontieteelliseen keskusmuseoon.

Toinen omaa silmää miellyttävä, jonka melkein valitsin, oli samalta kävelyltä Varkaankurun polun vieressä kulkevasta purosta otettu kuva. Tuossa on kolmen sekunnin valotus, että vesi näyttäisi paremmalta.
The sightings of ringed birds are collected in a website so I informed this to them (as well as other birds we saw earlier).

Another shot that I almost chose was taken at the same hike of a stream by which we walked. This was a three second exposure to make the water look nice.


Waterworld


Hyvää viikkoa!
Have a good week!6 kommenttia:

 1. Upea tuo kuukkeli-kuva, napakymppi!

  Ja tuo virtaava vesi, niin kaunista!

  Nytkö olette siis takana vaarallisessa Vaasassa? Itse kun elää jatkuvasti täällä taudinpesässä eli Hgissä, niin alkaa jo olla tottunut tähän tilanteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal! Jep, rupes lumisadepäivä lähestymään, niin kesärenkailla oli parempi lähteä ajoissa. Täälläkin on nyt vihdoin kääntynyt niin päin, että Prismas vain muutama on ilman maskia ja kaikki muut käyttää. Vielä elokuus mä olin ainoa (tai joskus näky joku toinenkin)...

   Poista
 2. Molemmat hienoja!! Linnun asento on ihan kymppi kuvaa varten ja tuo pitkä valotus tekee kuvasta satumaisemman kun vesi muuttuu tuollaiseksi sumuksi. Osaat asian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Isoonpaan kameraan olisi polaroiva filtteri, jolla sais tuon efektin mutta oli tietysti toises repus, niin käytin kännykäs kamerasoftaa nimeltä Spectre, joka osaa tehdä näitä liikkeestä helposti.

   Poista
 3. Lintu on aivan huippu, ei purossakaan mitään vikaa. Hienot kuvat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.