2020-10-03

Saturday Classic - Everybody Needs Somebody to Love

Tällä kertaa lauantaiklassikoksi tulee taas musikaalikamaa (Sori Sus', muistan ettei musikaalit iske 😉). Alkuperäinen The Blues Brothers -leffa on kaikkineen klassikkokamaa ja tämä on niistä se paras kappale. 
This week's Saturday classic goes back to musicals. The original The Blues Brothers movie is a classic full of classics and for me the song below is the best of them all. 

Leffasta löytyy paljon taustatietoa wiki-linkin takaa (varsinkin enkkuversiosta): esimerkiksi taustabändin jäsenet ovat studiomuusikoita sadoilta levyiltä ja heistä pari on tehneet jopa mulle tutun Green Onions -kappaleen. Tämä soitettu kappale Everybody Needs Somebody to Love on levytetty ekan kerran jo 1964 laulajana Solomon Burke.

Lisää lauantaiklassikkoja löytyy täältä.
There's a lot of interesting background information about the movie behind the wiki link above: for example the band members in the movie are professional studio musicians with long experience and a couple of them created the Green Onions song. This song Everybody Needs Somebody to Love was recorded first in 1964 by Solomon Burke.

You can find more Saturday classics here.8 kommenttia:

 1. No, nyt ollaan ytimessä, Timo! Tämä leffa räjäytti aikanaan tajunnan, kun kävi katsomassa sitä leffateatterissa. Koko leffa on ylistystä rhythm'n bluesille ja soulille, jess!

  Kerran vuodessa tämä on vähintään nähtävä ja ihailtava pitkän loppukohtauksen kymmenien autojen romuttamista :D

  Omaa suosikkia on vaikeaa tästä leffasta valita, yksi hauska kohtaus on se bändin päätyminen sinne punaniska-keikalle, Stand By Your Man :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolloin nuorena leffat iski paljon enemmän. Siellä baarissa oli hyvä se 'meillä on molempia musiikkityylejä - countria JA westerniä' 😄 Ja siellä se Rawhire oli kans hieno! Wikistä näkyi, että lopussa meni 60 autoa, yhteensä 103. Sitte jatko-osassa myttäsivät 104 autoa. 😊

   Poista
 2. Voi kiitos Timo tästä loistavasta hyvän tuulen biiseistä! Leffa on nähty eikä se kulu katsomalla. Aivan huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tosiaan kaikki on mennyt aika putkeen. Natsejakin vastustivat jo(vielä) silloin. 😊 Aikamoista vahtimista oli vain ollut Belushin kanssa, kun se meinas välillä retkahtaa kesken leffanteon. No, mutta lopputulos upea!

   Poista
 3. Poikkeus vahvistaa säännön!! Jos se musa on sovitettu tilanteisiin niin menee läpi ja kun on kerran bändileffa niin musa soi luonnollisissa paikoissa. Ehkä musikaaleissa ärsyttää yleensäse että yhtäkkiä kesken siistin draaman aletaan laulamaan, ei ole normaalia, lataamoon!! =)
  Kyllä kolisi tämä anarkistinen asenne aikoinaa, ja hauskaa on katsella kun oliisiautoja romut4taan, täs leffassa varmaan joku ennätys;DD Musa toimii kautta linjan, Rawhide on yks hauska siellä kantri-Joen bunkkerissa. paljon hyviä kohtauksia tässä keffassa. Tyksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melkein arvasin, että tästä ei voi musamies olla tykkäämättä. BBssä on asennetta ja tuolloin aika rohkeaa huumoria, joten kyllähän se meidän kaikkien vanhempien nuoruusmuistona on kultainen. Ja tosi pointsi tuo musan parempi sopivuus bändileffaan.

   Poista
 4. Kyllä Jake ja Elwood olivat riemullisia hahmoja. Sääli että John läksi pois niin nuorena. Vielälin muistan sen iaamun kun uutisissa kerrottiin edellisenä yön tapahtumista. Leffahan on nähtävä säännöllisen epäsäännöllisin välein. Mahtava klassikko! Tästä tulee aina hyvälle tuulelle :) Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Lepis! 🌞🍀🖖🏻 Ei taida kovin paljoa löytyä ihmisiä, jotka ei tuosta leffasta tykkää, osa ei edes tiedä siitä ja ne jotka on nähneet, tykkää! 😊 (no eihän se toki noin 100% oo, mutta paljon kyllä). Tuo tais olla vielä sitä aikaa, kun leffat oli tekijänsä hengentuotos ja niitä ei millään komitealla viilattua kaikkia loukkaamattomaksi. Toki onhan indie-leffat nykyään sellaisia, mutta niis asettaa pienet budjetit omat rajoituksensa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.