2022-09-12

Viikon kuva - Mini Lifti

Viikon kuvana kävelyllä vastaan tulleet kaupungin asukkaille vuokrattavat sähköautot (Mini Lifti). Nämä on virastoaikaan kaupungin työntekijöille, mutta muulloin saa kuka vain käyttää. Kivan värikäs tyyli niille onkin kehitelty!
The photo of the week shows e-cars that employees of Vaasa city use daily. Other times they can be rented by hours. I find the style cool and nicely colorful. More information about them is here.


2022w36 Mini-Lifti


Tuohon mun kotirantaan reilun sadan metrin päähän on nyt rakenteilla Meri - sauna ja ravintola. Nyt vasta tuolta kotisivultaan huomasin, että sinne on tarjolla jäsenyyspakettejakin. Toivottavasti lähtee lentoon (kuvaannollisesti!).
There's currently a new sauna & restaurant being built on my home shore, about 100+ meters from here. Let's see how well this business starts, at least it looks nice: check out the home page.


The basement of Sea Sauna


Ja kelluva perusta vielä toisesta suunnasta. Tämä oli keskiviikolta, kun käveltiin tästä ohi Katarinan kanssa. 
The floating basement from another direction. This was the situation on Wednesday when I walked by with Katarina.


A different angle


Sunnuntain kävelyllä kurkin pitkästä aikaa Palosaaren tätä puolta.
The pier and boats on my Sunday walk in Palosaari shores.


Palosaari pier


Merimuseon vieressä on pari venettä näytteillä.
A boat from the Sea museum.


A museum boat


Mikon serkku Tuomas oli Vaasassa ja kävivät ennen junan lähtöä ottamassa erän Terraforming Mars -peliä. Pelistä oon jo kertonutkin, mutta perusteet vielä täällä.
My son's cousin Tuomas visited Vaasa and before his train left they came to my place to play a round of Terraforming Mars. I've blogged about the game but you can find the basics here.


TM game starting with youngsters


Pelattiin melkein 2,5 tuntia mutta piti lopettaa vähän kesken ja pisteyttää siihen mennessä tulleet saavutukset. Tiukoille meni, mutta mä huomasin muutaman väärin ymmärtäneeni säännön! 😊
We played it almost 2,5 hrs but had to stop a bit early and count points according to that situation. A tight game! But I noticed a few things that I had earlier understood wrong in the rules. 😊


Terraforming Mars ended


Hyvää viikkoa! 🍀
Have a good week! 🍀
8 kommenttia:

 1. Hauska idea tuo asukkaille vuokrattavat sähköautot! Hyvä väritys, erottuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Saapa nähdä miten hyvin näitä vuokraillaan. Ehkä jossain välissä pitää kokeilla ihan kiinnostuksesta.

   Poista
 2. Täälläkin on Jyväsjärven rannassa joku saunahässäkkä, taitaa olla Viilu -nimeltään. Jasper (Pääkkönen) kavereineen aloitti trendin.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Pääkkösen saunaa näkyikin aika ahkeraan medias, niin varmaan kunkin alueen kokeilija-yrittäjä innostuu kokeilemaan siipiään samalla idiksellä.

   Poista
 3. Ulrika50v.blogspot.com13/9/22 12:14

  Hyvä että Vaasaan tulee lisää ravintoloita. Kesällä kun oltiin Vaasassa yritettiin tilata pöytä keskellä viikkoa, kaikki paikat täynnä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nämä paikalliset tullut suht harvoin vierailtua, kun on itte tässä keskustassa ja tykkään enemmän syödä omas rauhas. Mutta näinhän se on, että vierailijoille jää aika huono kuva, jossei mihinkään pääse syömään.

   Poista
 4. Ai, miten tylkkäsin pienenä kaikista seurapeleistä!. Lankoni on mahtava pelaaja, hänen ja kaverinsa radiobohjelmat ovat jopa ympäri maailmaa seurattuja. En muista sen nimeä juuri nyt..Oi vanhuuus.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja kiitos kommentista Irma! 🙏🏼😊 Nykyään nuorisossa on paljon enemmän tuota kuin mun nuoruudessa, joten mukaan vain. Pelkästään kahdellekin suunniteltuja pelejä on vaikka millaisia ja ellei tykkää kilpailumeiningistä, niin on myös monenlaisia yhteistyöpelejä, joissa koitetaan yhdessä voittaa. Ja samoin paljon hyviä löytyy jopa yksinkin pelattavaksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.