2023-09-06

Viikon kuva - mökkivieraita

Sunnuntaina saatiin mökkivieraita kun puolalaiset opiskelijat Janusz ja Grzegorz tuli vierailulle mökille. Paljon riitti juttua ja kokemusten vaihtoa. 
The photo of the week is from Sunday when we had visitors at the cottage. Polish students Janusz and Grzegorz were really easy to talk with and we had many interesting discussions.


2023w35 Visitors from Poland


Ja sitten taas alkuviikkoon. Tilasin normitöpseliin sopivan latauskaapelin laturille.shop -kaupasta ja kantaessa vähän ihmettelin laatikon painoa. Siä olikin kilo sokeria! En tiedä pitäiskö kiittää vai kirota, mutta makeeta kuitenkin oli. 😃
Back to the beginning of last week. I wondered why a post package was so heavy while carrying it home. The cable enabling car charging from a normal plug had some surprising content. Don't know if I should thank or curse them but: Sweet! 😃


Charging cable with a surprise


Pidettiin pitkästä aikaa Pizza-Perjantai.
It's been a while since our previous Pizza Friday.


Pizza-Perjantai


Viikonlopun uutena pelinä oli Clank! Catacombs. Tuossa rakennetaan itselle pakkaa ja yritetään selvitä hengissä luolaston uumenista artefaktin kanssa. Ulos selvinneistä eniten pisteitä saanut on sitten voittaja. Ihan hyvä peli, ehkä ennemmin isommalla porukalla, mutta kaksinkin mukava ja jää kyllä hyllyyn! Suomeksi löytyy kuvaus tuon pelin aiemmista versioista täältä, periaatteessa tässä on vain erona, että kiinteä pelilauta puuttuu ja tuo luolasto rakennetaan joka kerta uudestaan. 
The new game of the weekend was Clank! Catacombs. In the game you build your deck of cards to be better, so that you can move and fight and buy even better cards. The catacombs are built to something new in every round. The target is to find an artifact and make it out from the catacombs alive. And the one of survivors who got the most points is the winner of the game. This is probably better with more than two players, but it was still so good that it's surely a keeper and stays on my shelf. 


Clank! Catacombs


Mökin autotalli on jo pitkällä ja muun homman ohessa katon reunukset saivat nyt päälleen punamultamaalin.
The garage got now among other finalising tasks a traditional red paint to its plank parts.


Painting


Lauantaina oli taas upea auringonlasku.
An amazing sunset on Saturday.


Sunset1


En osannut valita parempaa, joten tässä molemmat. 
I couldn't choose a better photo so here are both of them.


Sunset2


Sunnuntaina vieraiden saunoessa mäkin näin vihdoin miten tyrnimehua kerätään.
And on Sunday while our guests were in the sauna I finally saw how buckthorn juice is made. 


Buckthorn juice coming


Hyvää viikkoa! 🍀
Have a good week! 🍀


2 kommenttia:

 1. Kilo sokeria on ihana yllätys, kelpaisi minulle!

  Siis mitä? Noinko tyrnimehu valmistuu???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kun meinas livahtaa tämä ilman vastausta, Kira onneksi huomas ja kertoi. Oon kyllä lukenut tämän, mutta ehkä töissä, kun siellä hyppelehtii puuhista toiseen ja jää välillä vastaukset lähettämättä vaikka on kirjoittanut jotain.

   Karkit meni aina nopeesti, onneksi ei sentään parina iltana, mutta alta viikossa. Olihan se ihan makee ylläri. 🙂 Tyrnimehun teko oli mullekin ylläri. Ne puskat on niin piikkisiä, että tuo kai siksi hyvä. Nyt hiljan näin jonkun tutun fb-päivityksessä marjojen poimimiseen tehdyn laitteen, jolla ne napsaistiin yksitellen poikki kannastaan ja vähän vastaava astia alla, johon sitten putosivat.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.