2021-10-09

Saturday Classic - Kuusamo ja Pieni Karhunkierros

Kuusamon reissun kuvat odottavat käsittelyä ja kun kohdalla on taas lauantaiklassikko, niin keksin miten saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kuusamo-kappale ja kuvia Kuusamosta: 
Now that I have photos from Kuusamo hiking to be published and it's Saturday Classic day I got an idea to combine those. So here's a song about Kuusamo and photos from Kuusamo:

Turo's Hevi Geeltä tuli aikoinaan kuunneltua eniten (ainoastaan) sitä ekaa levyään, jonka mahtavan Santapaperia-kappaleen sanat osaan melkein vieläkin ulkoa. Perinteisempi hauskuutus on Peeniskateus.

Tässä samalla siis muutama kuva meidän parin viikon takaiselta Ruka-Kuusamon ruskaretkeltä. Paikkana on näitä isoja 14 hengen mökkejä, missä on yhteinen oleskelutila. Mukavaa!
This band is Turo's Hevi Gee, a Finnish humorous band which has been active for 36 years. They sing cover versions of hit songs with their own lyrics.

Below are photos from the first and the second day of the hiking trip. This place has been used for our trips now for many years, the cottage has two person rooms for 14 and a big common chilling area. Niiiiice!


Our living room


Tuo Rukan Salonki sijoittuu lammen ympärille ja tuolla keskellä on tilausravintola.
There are several cottages in that company and they are all located around this little bond. There's a rental restaurant in the middle of the bond.


The bond in the middle of cottages


Perjantaille valittiin reitiksi tosiaan Pieni karhunrinki, joka on kuulemma Suomen suosituin vaellusreitti. Tässä vanha mylly, jonka kohdalta alkaa reitin ympyräosuus. 
The route for Friday is called 'Little Bear circle' and it's said to be the most popular hiking route in Finland. This old mill is the place where the circle begins.


Mill by the river


Myllyn kohdassa joen toisella rannalla oli metsästävä pikkulintu, joka aina pulahti kovaan virtaan ja palasi tähän kivelle.
This sharp little bird was 'hunting' on the other side of the river near that mill. It kept swimming in the stream and always returned to this rock.


Bird between dives to river


Korkeimmalta näköalatasanteelta oli hienot näkymät:
The view from the highest scenery platform was beautiful:


Viewing platform view


Uusintana vielä yksi reitin riippusilloista:
The nice bridge photo re-published:


One of the bridges


Ja Spock-tervehdys joen varrella:
And a Spock-greeting by the river:


Timo by the river


Jyrävä koski on reitin isoin ja siellä pidettiin tauko, jonka aikana laitoin dronen ilmaan. 
This is the biggest rapid (Jyrävä) in the river and we had a break by this. I used the free time to send my drone up.


Jyrävä from above


Loput Kuusamon tähän astisista kuvista täällä ja musiikkia janoavalle muita lauantain klassikoita täällä
The rest of my so far published photos are here and for those who are looking for more Saturday classics please follow this link.
9 kommenttia:

 1. Ihmettelin kyllä, että miten on noi raapustukset myllyn ylempiin osiin tehty? Onko joku kantanut tikkaat paikalle, ollut niin paljon lunta tai uskallettu seisoa toisen hartioilla...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan lunta, sitähän jossain noilla korkeuksilla tulee jo isommin ajoittain.

   Hmmm, huumorimusiikki on vaikea laji. En sano enempää että jää kohtuu hyvä mieli;)

   Poista
  2. Jep, itärajalla sitä riittää. Jos pitäis arvata, niin veikkaisin samaa.

   Uskon kyllä, mulla on niitten ekaa levyä tullut kuunneltua, että tulee vaan iloinen ja nostalginen olo aina kun kuulee ton lauluäänen. 😊

   Poista
 2. Tuota Kuusamoon en olekaan kuullut. Heh, Dannyn 60-vuotispäivä, siitä alkaa jo olla aikaa :D Mukavasti biisissä oli luetteloa Dannyn levytyksistä.

  On kyllä henkeä salpaavia maisemia. Rukalla en ole koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli mullekin uusi kun THGltä oon kuunnellut vain ekaa levyä. Dannystä on riittänyt jutun aihetta monelle artistille, jotka on aloittaneet paljon myöhemmmin ja lopettaneet paljon ennemmin. 🙂

   Oli noi näin lakeuksien kasvatillekin aika kokemus, tavallaan taas ihan erilaista kuin sitte Lapissa.

   Poista
 3. Jonkun verran tuli THG:tä kuunneltua aikanaan, ei nyt varsinaisesti mitään fanitusta kuitenkaan per se. Yx lyyriikanpätkä tulee mieleen; Mä oon Lahesta, Pihtikatu kahesta. Tossa se on parin sadan metrin päässä. Kerran tapasinkin Harrin eräässä baarissa, istuttiin samassa pöydässä. Se oli sitä aikaa kun se sai potkut bändistä liian läträämisen vuoksi. Hänet korvannut kaveri on vanha työkaveri. Sellanen kosketuspinta bändiin. Lappi näyttää pirun hienolta kuvissasi ja varmasti myös livenä sama juttu. Eräs tuttu Lapin kävijä sanoi että Lappi on parasta syksyllä, luonto on kauneimmillaan eikä ole hyttysiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Einari!

   Eli vielä lähempänä oot ollut kuin mä, joka vain välillä kävelee kadulla vastaan kun Klamydian tyypit elää arkeaan. 😊 Pitäis näitä valokuvia saada taas aikaiseksi, kun nyt ei oo mitään isompaa tulossa (paitsi huomenna 😄 taas vaeltamaan, mutta muuten). Eli tänne tulossa vielä Rukan toinen päivä, Järvi-Suomea pyörällä, Yllästä kesällä ja keväällä jne

   Poista
 4. Heh, tätä ei ole kuullut aikoihin! Ja aikaa on Dannyn kuuskymppisistäkin. Mainio veto. Saas nähdä mistä maakunnasta (kaupungista) ensi lauantain klassikkosi löytyy :)

  Komea kuvasetti! Aika eksoottinen tuo majoituspaikka. Komeeta on maisemat, olen joskus käynyt tuolla Pienellä Karhunkierroksella, tai osan matkaa tai jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkistaa ikänsä ja D on jo 79, eli tuo on tehty aika tasan 20v sitten. Nyt on olleet klassikot aika nopeita oivalluksia, joten ei mitään hajua. 😃

   Tuo on tosi hyvä paikka isommalla porukalla viettää iltoja, pari on aina innossa lähtemään baanalle, mutta näin vanhemmiten yhä isompi osa jää mökkiin ja mulla oli pelejä mukana. 🤓

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.