2021-10-02

Saturday classic - Vaasa 417 vuotta

Tänään 2.10. on Vaasan 417-vuotissynttärit, joten ajattelin musisoida Vaasa-aiheisesti. Juicen alkuperäinen olisi tietysti alkuperäinen, mutta tämä Kotiteollisuuden versio on kyllä raikkaampi! Sanatkin tuli vasta nyt luettuakin ja on se Juice kyllä ollut mestari.
Today (October 2nd) is the 417th birthday of Vaasa so I chose a few Finnish songs mentioning this city. The first one is a cover version of a famous Finnish song writer, the lyrics with some kind of translation are here (in writing he was maybe a kind of Finland's Bob Dylan).

Vaikken itse aktiivisesti kuuntele, niin Klamydia on kuitenkin jotenkin positiivinen bändi. Jäseniäkin näkee aina välillä tuolla kadulla kävellessä ja tulee fiilis, että ne on meidän omat julkkikset. Tämä Pohjanmaa onkin yks tarttuvimpia kappaleitaan:
Even though I don't actively listen to this Klamydia band from Vaasa I find them really positive characters. Since the members can be seen here on the streets in everyday life they feel like our own celebrities. This song is about our area ('begins with P ends with A it's great to be at Pohjanmaa' = Ostrobothnia). It's lyrics are here.

Mutta ettei nyt liikaa kehuisi, niin on Klamydia harrastanut myös tuota suorapuheisuutta, eli vaasalaiset on homeperseitä. 😄 Kun olen luultavasti vielä yli puoliksi kurikkalaanen, niin tuotakaan ei ota vakavasti.

Muita tämän lauantain klassikoita löytyy täältä
But since people of this area of Finland are said to be brutally honest, they also have another song telling that people in Vaasa are 'mold asses' for not participating in any events but just staying at home... 😄 If you really want to listen to it too, you can find the link on the left.

More Saturday classics are here.6 kommenttia:

 1. Onnea! En ollut kuullut tuota Kotiteollisuuden versiota, ihan hyvä paitsi että olisi voinut Hynynen laulaa aavistuksen korkeammalta, tulee tuo syvyys jotenkin väkinäisesti.
  Klamydia on todella positiivinen orkka vaikka punkkareita ovatkin, pois turha negatiivisuus ja angst!!
  Hillittömästi ovat myyneet omakustanteina levyjä, oliko peräti yli 600 000!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiits! 😊 Kieltämättä kuulosti vähän yritetyn miehekkäältä, mutta ihan hauska silti. Tuo Klamydian videon kuski on muuten Kalevi Haapoja, joka onkin aikamoisen ikoninen pohojalaanen: https://www.imdb.com/name/nm0351870/

   Poista
 2. Piti tulla kuuntelemaan nämä nyt, kun mainitsit asiasta. Olin viime viikolla reissussa, enkä osallistunut klassikoihin.

  On kyllä hyvät sanat Juicella, hieman liian miehekäs tulkinta mielestäni kuitenkin :D Vaan sopii pohojalaasille :D

  Klamydiaa en olekaan aikoihin kuunnellut. Hyvä tämä Pohjanmaalla kyllä.

  Olen joskus viettänyt iltaa kolmen kauhavalaisen naisen kanssa kuunnellen Rehupiiklesejä. Oli aika ikimuistettava ilta ja kyllä ne naisetkin osaavat uhota!

  Onnea Vaasalle synttärien johdosta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle meni tosiaan ohi poissaolot ja ihmettelin, että onpa hiljaista, muttei se nyt tosiaan niin vaarallista oo. Mutta kiitos tsekkauksesta! 🙏🏼🌹

   Vähän piti tosiaan valita tätä, kun Juicen kappaleis se oma äänensä on kyllä jotenkin niin asiaan kuuluvaa. Mun mielestä tuo Pohjanmaa on kans niiden parhaiten korvamadoksi jääviä zipaleita.

   Voin arvata tyyliä. 😃 Wärtsilän tehtaalla on ollut varsinkin aiemmin suht vähän naisia, mutta ne jotka on olleet, oli kyllä aika suorapuheesia, eikä mitenkään kainoja. 😊

   Poista
 3. Hyvä versio tuo meidän kaupungin poikien versio ;) Toki Juice on Juice, mutta kuten mainitsit, niin tämä on raikkaampi. Klamydia on sellainen kerta-annostelulla menevä, tuskin jaksaisin koko iltaa... :o Vaasa on vanha ja vakaa, en usko että vapisee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lepis, mulle se oli ihan uus löytö, niin piti sitte valita oikean lauluäänen sijasta. Klamydiasta hiukan sama fiilis. Tuota sanontaa ei oo tullutkaan katottua, että mistäs olikaan alunperin... jotain puukkojunkkaritaustaa sillä muistaakseni oli.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.