2021-10-04

Viikon kuva - Ruskan aika

Viime viikko oli taas vaihteeksi ilman mitään pidempiä menoja. Ruska näkyi hienosti aurinkoisina hetkinä kävellessä, tässä kotikadulla.
My last week was without any big events, but mainly at home. The photo of the week is a colorful tree by my home street.


2021w39 Autumn colours


Perjantaina oltiin työporukalla tyky-päivää viettämässä. Ensin tunti keilaamista ja sitten thai-buffet. Olikin mukavaa nähdä työkavereja pitkästä aikaa.
On Friday we had a work team event that started with an hour of bowling and then an hour of eating together at a Thai buffet. It was nice to see my work mates again.


Bowling with the team


Wärtsilän tehdas kaupungissa on jo tyhjentymässä, kun työstökoneita siirretään uuteen STH:hon Vaskiluotoon. Täällä on tullut käytyä töissä joka vuosi vuodesta 1987 lähtien. Tyhjensin omat kaappini jo keväällä, mutta ehkä valokuvauskerhon kamojen takia tulee alueella vielä käytyä.
The factory area of Wärtsilä is already being moved a machine at a time to our new STH premises. This is a familiar area as I have been working there every year since 1987. I emptied my cabinets already in Spring but may visit the area one last time to handle the photography club stuff.


Reflection of Wärtsilä


Sateetonta viikkoa kaikille! 🌞
Have a sunny week! 🌞

11 kommenttia:

 1. Onpas hehkua vaahterassa, wau!! Pitäisi varmaan ulkoilla enemmän kun jotenki yllätti tuo kuva, eh... .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sus'!

   Ja ulkona käymiseen koukuttumisesta ei tartte murehtia, se on vain hyvä. Kännykkään löytyy lisäksi paljon hyvää podcastia välillä kävellessä kuunneltavaksi Areenasta tai muista sovelluksista.

   Poista
  2. Ei mun kännyyn kun ei ole nettiä, vastustan viimeiseen asti! ;) En halua että känny huutaa Osta kengät kun kulkee kenkäkaupan ohi, ja vaikka ne saakin pois niin jotenkin epäilyttäviä laitteita, koko ajan signaalia pitää lähetellä, oli päällä eli ei, isovelivalvoo-efektiltä haisee. Sit ku tarvii pankkiasioiden hoitoon niin sitten annettava periksi eli hyvällä tuurilla ei tarvi oottaa koskaan, kuolen pois ennen kuin tarvii tai sitten muisti menee ja asiat hoituu jonkun muun toimesta muutenkin.

   Poista
  3. Mitäs kautta sä nää kommentit heität, josset netin? 😁 Pojalla oli kaikista halvin Saunalahden liittymä ja siinäkin oli netti mukana, joten en tiä onko mitään kännykkäliittymiä enää, jossa ei olisi nettiä? Tuosta seurannasta oli jossain, että ei valtaapitäviä edes kiinnosta seurata ketään, niillä ei oo mitään pelättävää. Seurannan hoitaa mainostajat, että saa tarjottua mainoksia ja nettirikolliset, josko pääsee suojausten läpi.

   Poista
 2. Aurinkoisina päivinä ruska kyllä hehkuu!

  Mitä tuohon vanhaan Wärtsilän tehtaaseen on tulossa tyhjentämisen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, kiitos Susu. Ja nopeasti meinaa mennä taas ohi tämäkin vaihe, kun paljon jo lehtiä pudonnut.

   Tuosta ei oo vielä näkynyt virallista tietoa, iso alue keskustassa, joten käsittääkseni asumista ja viheralueita. Itte oon yrittänyt vinkata, että siitä uudesta tehdashallista sais Turun Logomon tapaisen monitoimihallin, johon mahtuu sisälle vaikka mitä isoa rakennelmaa konsertteihin jne. Muutama rakennus siellä on museoviraston suojelemaa vanhaa tehdasmiljöötä.

   Poista
  2. Toivottavasti tulee jotain veikkaamasi kaltaista. Tuolla Kuusankoskella on samanlaista miljöötä, pitää sisälläään gallerioita, kahviloita yms.

   https://taideruukki.fi/

   Poista
  3. Kuusankoski pitikin tsekata kartalta, että missä päin on... Pidetään peukkuja. Käsittääkseni se on ainakin jo päätetty, että uutta teollisuutta siihen ei tule.

   Poista
  4. Päättäjien kannattaisi ja ehk ovatkin tutustuneet Kankaan alueen rakentamiseen JKL, siellä on juuri kaikkea tuollaista, asumista ja tiloja tehdä kaikkea taidejutskaa tms, en suoraan sanoen itsekään tiedä kun on toisella puolen kaupunkia ja nykyään piiri missä liikun on supistunut kun tulee kotoilua harrastettua, jäi päälle koronaeristyksen jälkeen, kotona on kiva. Mutta siis, vertautuu suoraan teidän tilanteeseen, keskellä kaupunkia iso tehdasalue joka nyt trendaa aika hyvin täällä.

   Poista
 3. Pitkä työrupeama, hatunnoston paikka. Nuo tyhjenevät tehdasmiljööt ovat kyllä vähän surullisia.

  Teillä on siellä ruska pidemmällä kuin täällä. Päivät ovat kyllä lyhenemässä, joten eiköhän ruska tännekin löydä. Ja kiitos muistutuksesta, keilaamaanhan tästä pitää lähteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kommentista Johanna!
   Toivotaan, että keksivät hyvää täyttöä tuolle alueelle. Pari uutta kävelysiltaakin tarvitsee, kun tuon ja keskustan välistä menee rautatie.

   Pitkällä on vaikka mun havaintojen mukaan ei oo vielä edes käynyt pakkasella täällä Vaasas. +5C oli kylmin mitä näkyi keittiön ikkunan takana olleen. Keilaaminen on ihan mukavaa, tulee vain alta 1/v niitä käyntikertoja.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.