2021-12-05

Jyväskylään

Pyöräretken seuraava päivä oli siirtyminen Jyväskylään. Vaikka olin aiemmin polkenut satasen aika helposti, niin kahtena peräkkäisenä päivänä 100km olikin liikaa mun kunnolle. Heräsin Joutsassa vielä syke korkealla ja sormus suositteli lepopäivää. Tutkin oikaisun mahiksia, mutta yöpaikat oli jo täynnä. Ratkaisuna tulin ekat 40km taksilla ja poljin loput 50km tästä kohtaa alkaen:
The next day of my August bicycle trip took me to Jyväskylä. Earlier I did 100 km (62 mi) cycling days, but the previous two days of that in a row turned out to be too much for my fitness level. I woke up heart beating too fast and Oura ring suggested that I take it easy that day. A shortcut to my route wasn't possible as all hotels were booked so I took a taxi and used it for 40 km and then bicycled the rest 50 km (31 mi).


From here again by a bicycle


Jyväskylää lähestyessä rantareitillä oli mukavan näköistä:
When I got closer to the city the views were really nice:


The bridge


Kävin pyöräliikkeessä hakemassa apua jopparia heiluttavaan painoon, eivät osanneet auttaa, mutta keksin siinä onneksi itse korjauksen. Kamat hotelliin ja Nepalilaiseen syömään butterchickeniä. Kaduilla huomasin, että monesta talosta löytyi muraalimaalauksia kaupunkikuvan piristäjäksi.
I visited to bicycle repair shop for help to too heavy bag touching the wheel but eventually fixed it myself. Next I checked in to my room and had a butter chicken for lunch. The city had several murals on the sides of apartment  buildings. Those make the views much nicer.


A mural


Neron portaat on aina tuttu näky. Nimelle kuvittelisi jännempääkin taustaa, mutta onkin vain nimetty kaupungininsinööri Oskar Neron mukaan. Joillakin on kyllä hauskoja sukunimiä. 🙃
These stairs are a quite famous scene of Jyväskylä and there's often somebody running them up and down for a good exercise (at least on both times that I went by them on that day). 


The Jyväskylä stairs of Genius


Harjun toiselta puolelta olikin jo näkymät laskettelurinteeseen.
The downhill skiing area was visible from the other side of that hill.


Downhill skiing and jumping


Kävin moikkaamassa Lepistä siirtolapuutarhassa. Moi! ✋🏻
I also visited the DIY gardening area and said hi to a long time blogger friend. 


DIY vegetable area


Likat oli laittaneet parhaat päälle melfietä varten.
Girls were taking selfies with nice clothes.


Melfie


Näkötorni meni kiinni viideltä, eli ajoitus ei tässä kohtaa mennyt ihan putkeen. Toisaalta en edes tiennyt tuosta, joten ei olisi voinut suunnitellakaan asiaa.
The viewing tower and exhibition on that building was closed at 5 p.m. so my timing wasn't very good. Need to remember this on my next visit.


Viewing tower I just missed


Kiersin harjulta pois toisen päädyn kautta ja alas tullessa näkyi taas tämä ennenkin pysäyttänyt rakennus.
I circled down to downtown and this building caught my attention (again - I remember it from our previous visits). 


A green house


Kaikki kuvat tästä reissusta löytyvät täältä (pari muutakin, joita ei näy täällä, meni sinne Jyväskylän kuvista). Tervetuloa!
The photos of this trip are here. Welcome! There are two more new pics from this day in addition to these.13 kommenttia:

 1. Tuo viimeinen kuva, miltä kadulta? Jännää löytää jotain uutta kaupungista jossa olen asunut parikymmentä vuotta ja loputkin kolmekymmentä lähistöllä, en vaan muista tuota, heh.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäpäs muu kuin Vaasankatu! 😁
   En silloin huomannut, mutta nyt kun katoin gmapsista, niin tajusin:
   tässä linkki

   Poista
  2. Kuvassa luki alunperin parkkitalo, se sai mut kahville, nyt toki tiedän/muistan. Kiitos selvennyksestä enivei.

   Poista
  3. p.s. näköalatorni=BELVEDERE

   Poista
  4. Joo, tuon oman kuvan perusteella katoin ettei voi olla kerrostalo ja arvasin väärin, mutta sitten Google-mapsista huomasin, että onhan se ihan asuintalo, joten korjasin tekstin.

   Kartas sille oli nimenä 'Harjun näkötorni' täällä, mutta niishän on usein vanhoja nimiä.

   Poista
  5. Sohwia vastapäätä Sus'! Älä väitä etteikö Sohwi olisi tuttu. Ja tuo villiviini on kasvanut tuossa niin kauan kuin muistan Kesyn ajoista asti (koulu). :)

   Poista
  6. Jonkin ravintolan viereen tosiaan pysähdyinkin kuvaamaan. Ehkä se on jo niin tuttu paikallisille, etteivät huomaa sitä ja ovat unohtaneet. 😀

   Poista
 2. Jyväskylässä olen käynyt vain pari kertaa, mukavan näköinen kaupunki.
  Hotellissako jouduit asumaan, eikö Sus tarjonnnut yösijaa!

  On tuo viimeinen rakennus henkeä pysäyttävä, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama kerta on mullakin, ehkä pari kertaa Finnconissa ja pari-kolme muuten. Oli eka puhetta tavata, mutta Sujella olikin siinä jokin ohjelma niin peruuntui toi.

   Jep, pysäytti mutkin heti ottamaan kuvaa. Jotkin ohi ajaneet jäpikät autosta huikkas jotain kun kuvitteli kai mun heitä kuvaavan. Tulee vain heti mieleen, että ei kai noin iso kasvusto jo tee jotain haittaa rakenteisiin... 😃

   Poista
 3. Tuttuja näkymiä! En aiemmin tajunnut että tulit Joutsasta Kärkisten sillan kautta länsipuolelle Päijännettä :o Oli kiva nähdä palstalla :)

  Ps. Ei aiheuta vahinkoja rakenteisiin. Suojaa auringolta ja sateelta. En ole kyllä tuota noin tuuheana nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, reittiä suunnitelles katoin, että tuolta kautta on enemmän järviä tien lähellä, eli mukavemmat maisemat. Ja taisi se ehkä olla hiukan lyhyempikin. Ehkä.

   Tuohan on sitten hyvä suoja. Ja ottaa CO2sta ilmasta + on varmaan komee ruskan aikaan. Monta plussaa.

   Poista
 4. On se kauniinpi reitti ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartat ehdottaa aina sitä nopeinta, mutta ne pakkaa olla suoraan metsien läpi meneviä isoja teitä. Vanhat tiet menee rantoja pitkin, joissa talotkin aina oli. Ja niissä on vähemmän liikennettä, joten mukavampi pyöräillä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.