2021-12-12

Murikanranta

Maanantaina lähdin Mäntästä kohti Tamperetta ja nyt taas ajoin ihan kokonaan itse. Matkaa Murikanrantaan tuli 74 km. Reitin varrella sain 100 tuntematonta osallistujat, näin hienon kukkakedon ja tuli vastaa parikin taidepläjäystä. Yhden maitolaiturin kohdalla oli pelottava huppuhahmo. Voi autoilijat pimeässä hätkähtää, jos tuollainen vilahtaa valoissa.
On Monday morning I left Mänttä and headed toward Tampere and now without a car. The day's trip was 74 km (46 mi). On that day I got new 100 strangers participants, saw a nice flower field and a couple of roadside art pieces. This one is probably scaring drivers during twilight. At least I would if I suddenly saw it while driving.


A ghost by the road


Vähän ennen puolta väliä näkyi huoltoasema ja kun kello oli sopivasti, niin ajattelin ottaa siinä jo tankkaus- ja lataustauon. 
A bit before half way I noticed a gas station and decided to have lunch and do some battery recharging.


Lunch break


Katsoin sadekarttaa ja huomasin, että ihan pian kohdalla on kunnon sadealue. Aikamoista kaatosadetta tulikin ja meni mukavasti ohi juuri kun söin ruuan ja jälkkärin. Oma sijaintini oli tuo valkoinen pinni.
There I noticed from a weather app that I had really good timing. A heavy rain area was close by so I ate peacefully and had a dessert during the wet 30 minutes and continued my trip. That white pin in the rain map app is my location. 


The rain map during the lunch break


Toinen tienvarsitaiteen esiintymä oli Maaseudun voima -maitolaituri. Tuossa oli näitä kuvia ja vastapäätä tien toisella puolella oli isot 1,5m kokoiset muoviset lehmän utareet tangon päässä.
The second roadside art was this 'Power of Countryside' milk platform. Outside were these photos and on the opposite side of the road were 1,5 m (5 ft) big plastic cow udders on top of a pole.


Artistic milk platform


Kopperon sisällä oli vieraskirja ja taustaselityksiä paikasta. Ikkunasta näkyi tuolla pellolla oleva luonnollisen kokoinen sininen lehmä.
Inside of that there was a visitors' book and more information about the place. The window showed a live size blue cow on the field.


Inside the Milk platform


Maisansalo olikin tuttu nimenä, muttei ollut mitään mielikuvaa, että missä se on. Vaan nytpä tiedän, että sehän on ihan Murikanrannan vieressä! Tämä vierasvenelaituri oli ravintolan kohdalla.
This nice visitor pier was a few kilometers before my hotel. The place is about a 30 minutes car drive to the North-East from Tampere and there's a camping area too. 


Maisansalo boat park


Murikanranta ('Kaikki keskellä ei mitään') on rakennettu jo 1977, mutta on ollut kyllä rakennuksena edellä aikaansa. Sisätilat oli avoimet ja valoisat. Kiertelin aluetta parin sadekuuron välissä ja nostin taas dronenkin ilmaan yleiskuvan saamiseksi.
The name of my last hotel is Murikanranta ('Shore of Murikka') and it was opened in 1977. The architects were clearly ahead of their time as the interiors are open and light. I walked around the area between rain showers and even put the drone up to get a general picture of the area.


Murikanranta from above


Rantasaunalta lähti lyhyt puinen kävelytie lekottelutasanteelle. Osaan kuvitella, että tuossa on mukava jäähdytellä saunan jälkeen. 
The sauna cottage near the shore had a short wooden walking path to this pier. I can imagine how nice it will be cooling down here after the sauna.Murikanranta sauna pier


Spa-osasto oli tyhjänä vielä kun kävin kurkkaamassa paikan. Mukavalta peruspaikalta näytti.
The Spa department was empty when I peeked at the place. It's not big but it looked nice.Murikanranta spa


Aulan vieressä tuolla sohvaryhmän takana on ravintola. 
Here's the lobby and behind that sofa group is the restaurant area.


Murikanranta reception lobby


Murikanranta on paljon metalliliiton käytössä, joten teemaan sopivasta sisäänajotien vieressä oli vanha Tampellalla ollut höyryvasara. Tämä valmistettiin 1929 ja oli käytössä 48 vuotta siihen samaan vuoteen -77 kuin paikkakin valmistui. Vasaran paino on kaksi tonnia ja olivat vieraille näyttäneet miten tuolla lyötiin tulitikkuaski kiinni niin, että se pysyi ehjänä.
The Murikanranta hotel is connected to the labour union so fitting to that theme there's an old steam hammer next to the entrance to the area. This one was built in 1929 and it was used for 48 years until 1977 when the hotel was opened. The hammer weighs 2 tons (4400 lb) and as a show to visitors they had used it to close a matchbox without breaking it.


A steam hammer


Tämän rantakuvankin jo kerran julkaisin, mutta tykkään tästä niin, että menköön uusintana.
This one I already published once but I like it so let's have it here also the second time.


Murikanranta evening shore view


Vielä loppupäivä, niin koko reissu on raportoitu. Kaikki tähän astiset kuvat löytyvät täältä albumistaan. Tervemenoa sinnekin!
Now there's only one day left of this trip. All the published photos so far are in this album. Welcome to there too!10 kommenttia:

 1. Huoltoaseman kahvila, retro paikka! Ois ollut kiva nähdä sisustusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ollut mikään ABCimainen keskitetysti suunniteltu vaan ihan perinteinen. Tarkistin kuvat ja mulla ainoa kuva sisältä oli vain mun syötävät lähikuvassa pöydällä. En tainnut kehdata ottaa kuvaa sisustasta, kun oli porukkaa siinä koko ajan.

   Poista
 2. Huh, aika hurjan näköinen tuo viikatemies. Enpä tiedä, haluaisinko nähdä sitä ohi ajaessani!

  Komeita maisemia, tuo drone on kyllä hieno keksintö, uusia perspektiivejä paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin, jos tuota kädes ollutta lyhtyä valaisee pimeellä, niin voi kunnolla hätkähtää. Jep, dronella on mukava ottaa kuvia. Yritän aina mennä johonkin kauemmas ihmisistä ku se kuulostaa niinkuin mehiläisparvi olis lähellä ja huomio nolottaa.

   Poista
 3. Kyllä saattaisi säväyttää tuo tienvarren osoittelija, huuu.. Höyryvasaralla tikkuaskia niittaamaan? heh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varmasti aika vaikuttava temppu vieraille näyttää. Omat tikkuaskinsa sulkivat yleensä varmaan ihan normaalisti etusormella. 😀

   Poista
 4. Pyöräilijä on perillä jo matkalla. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Kiitos vierailusta. 🙏🏼 Ens vuonna nähdään.

   Poista
 5. No täällähän se oli, väliin jäänyt. Tuo Maaseudun voima taideteos on itseasiassa aika vaikuttava! Muistatko missä se oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykkäkuvissa jää gps-koordinaatit talteen, joten helppo kun ne menee Flickriin heti oikeaan paikkaan kartalla. Eli siellä näkyy joka kuvalle paikka, järkkärikuvat välillä mun parhaita arvioita. Tarkka kohta on tämä (tuolloin näemmä vähän kevyempi näyttely, mutta nimikin jo paikallaan). Samaa tietä vähän aiemmin kohti Mänttää oli se haamu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.