2021-12-26

Saturday classic - Älä unohda minua

Lepikselle lauantaiklassikoiden teemana on luonnollisesti joulu. Siihen sarjaan olisi ollut jonkinlaisena lauluna Whamin Last Christmas, jota on aina tullut rallatettua ja josta vuosi sitten Tarjan kanssa oli puheissa, että tuo sana voi olla 'viime' -merkityksen sijasta myös 'viimeinen'. Ja niinhän se tosiaan oli.

Tämän Malta reissun tarkoituksena oli vähän sellainen irtirepäisy meidän yhteiseen matkustusharrastukseen. Jos omikron olisi ollut tiedossa jo lentoa varatessa, niin olisi jäänyt tekemättä. Mutta nyt on jo viides päivä tulosta ja vieläkään ei mitään oireita, joten ehkä vältin viruksen tältä kertaa. Ja nyt on viikko 3-piikistä, joten ensi torstain paluussa on ainakin sekin suoja jo täysillä.

Jouluaattona menin pariksi tunniksi (liian vähän) Caminolle, joka on tuosta satamasta 15 minuutin venematkan päässä. Siellä näkyikin juuri Tarjan lempiväri merien sarjassa:
The current theme for Saturday classics of Lepis is naturally now Christmas. For that exact theme I would have had Wham's Last Christmas. I've always liked it but a year ago we talked that instead of 'previous' that word could also mean 'final'. And so it really was for Tarja.

This trip to Malta was planned to be a bit of a tear off from my usual rut to our common travel hobby. If omicron had been in the news when I booked the flights I probably wouldn't have dared to do this. But now it's already the fifth day since my airport/airplane time and no symptoms yet, so it seems that I dodged it for now. And today is a week since my 3rd vaccine, so when I return on Thursday my cover should be on the max.

On Christmas Eve I spent two hours (too short a time) in Camino. The boat trip there takes only 15 minutes. A nice place to walk around. There I also noticed Tarja's favorite sea color:


Camino Blue sea


Suru Tarjan menettämisestä iski taas paluumatkalla, kun ajattelin miten tykkäisi tuostakin hetkestä. Veneeltä kävelin sataman hampurilaisbaariin syömään lounaan ja siellä tuli tämä kappale jollain ikuisella luupilla uudestaan ja uudestaan:
The grief of the loss of Tarja hit me again on the boat trip back when I thought how she would have enjoyed that moment. From the boat I walked to harbor hamburger restaurant for lunch and they had this song on some kind of ever-lasting loop playing over and over again:

Eipä siinä voinut muuta kuin veneeltä jatkaen vetistellä sitten vielä syömisenkin ajan. Valitsin nimittäin tuon The Breakfast Club -leffan omalla leffavuorollani 28.6.2020 suurin odotuksin, että nyt Tarjakin kokee tuon nuoruuteni klassikon. Mutta tämä olikin lopuksi, että 'mjääääh olipa tylsä leffa'.

Hyvää joulua teillekin!

Muita joulun klassikoita täällä.
So there I was eating a hamburger with tears in my eyes. The movie music played was from The Breakfast Club which I chose on my movie turn and we watched it on June 28th 2020. I had high hopes that 'now Tarja would finally see the classic of  my youth'. And after the feature she was like 'booooriiing'. 

Merry Christmas, Happy Holidays and so on to you all!

Other classics for Holidays are here.

13 kommenttia:

 1. Voi Timo, en yhtään ihmettele itkuasi. Tarjan kuolemasta on vielä kuitenkin niin vähän aikaa.

  Tuota leffaa en ole koskaan nähnyt, mutta biisi on klassikko jos mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu. Kyllä tämä pääosin on kuitenkin mukavaa aivojen muuhun ohjaamista, sattui vain tilanne niin musaan liittyväksi ja kun heräsin taas ennen 06ta, niin tuli blogattua.

   Mainio leffa on, luulin että kaikki sen on nähnyt, mutta eihän kaikkee voi nähdä. Nykyaikana siinä on muutamia vähän kyseenalaisia kohtia, mutta nostalgiahenges ne vain ohittaa.

   Poista
 2. Otan osaa! Ei varmasti ole helppoa surun kanssa. Suru on tänne jäävien, poisjatkaneita rakastavien, osa. Pidä katse horisontissa ja tuuli takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. 🙏🏼 Toisaalta poismenosta jo pian vuosi, mutta tuo oli vain taas vähän erilainen tilanne kuin mitä täs vuoden mittaan on ollut ja eka ulkomaille matkustaminen lähes kahteen vuoteen.

   Poista
 3. Tämä on nuoruuden megaklssikko, leffa ehkä enemmän kuin biisi. Leffa on tullut nähtyä useamman kerran. Kuuntelin biisin nyt myös luupilla ja näin sitä löytää vuosikymmenten jälkeen sanoituksen monikerroksullisuuden. Kaipaus ja suru on luonnollista läheisen mentyä pois, erityisesti liian aikaisin. Kauniisti Don’t you forget me soi kaipauksesta.

  Hieman ensin yllätyin matkakohteesta ja sitten arvelin tämän liittyvän johonkin erilaisen paikan hakemiseen. Rakkaat muistot löytävät missä vain ja yllättäin, joten niitä on ihana vaalia.

  Pysyhän terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli katsottua tuo kappale sanojenkin kera, kun muuten visuaalinen pakkaa mennä mulla yli. Ja sitten perään vielä kerran musavideona. Ja lopuksi vielä se loppupuhe. ❤️ Se olikin lyhyempi ku muistinkaan.

   Paikka oli vähän löytönä, kun mulla oli eka Israelin viikko varattuna, mutta Aurinkomatkat perui kaiken sinne jonkin sääntöjen muutoksen takia. Sieltä olis saanut satasen alennusta muusta reissusta, muttei niissä näkynyt mitään kiinnostavaa. On vielä se vanhojen paikkojen välttelytapa, tämä Malta onkin aika kätevä, kun enkku on toinen virallinen kieli ja sen verran eteläs, ettei taida noi lumisateet sentään tänne yltää. Muisto oli vain yleensä tilanteeseen, enkä oikein edes hakenut mitään meidän vanhaa paikkaa uusintaan.

   Kiitos samoin! Nyt on varattuna sitte elämäni eka koronatesti tänne lentokentälle, kun ylihuomisesta lähtien schengenistäkin ja myös rokotetuilta vaaditaan negat testitulos.

   Poista
  2. Mulla on tapana joka leffan jälkeen lukea läpi sen triviat. Olitko jo katsonut ne tältä leffalta? Monta hauskaa siä.

   mm tuosta biisistä että:
   * The theme song, "Don't You (Forget About Me)", was written for the film by Keith Forsey. It was a number one hit for Simple Minds, and Billy Idol and Bryan Ferry turned down offers to record it first (although in 2001, Billy Idol recorded Don't You (Forget About Me) as a bonus track for his Greatest Hits album). The song was also turned down by Chrissie Hynde of The Pretenders, who then suggested they offer it to the band fronted by her husband at the time, Simple Minds.

   * Simple Minds were initially reluctant to record "Don't You (Forget About Me)", believing that it was just a throwaway song for a forgettable movie. They recorded the song within three hours and then forgot about it, as they continued to work on their next album. After the movie came out, the band discovered that the song has reached #1 in the US charts.

   * Simple Minds was so unimpressed with the prospects for the soundtrack entry "Don't You (Forget About Me)" that the lead singer recorded the "La la la la" out-bridge chorus as gibberish to fill out the track after the initial recording session. He planned to replace it with proper lyrics the next day, but the rest of the band loved it and convinced him to keep the "la la la la" in place. It ended up being an iconic part of a #1 hit.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä :) Tuolla olikin kaikkea mielenkiintoista. Kävin myös kuuntelemassa Billy Idolin version ’Don’t you… biisistä. Ei huono. Siellä Maltalla on varmaan paljon kuvattavaa.

   Poista
  4. Nyt mäkin kuuntelin Billy-version, pääosin ihan yhtä hyvä, mutta se hidas kohta oli jotenkin outo (toki kun on alkuperäisen mieltänyt ainooksi oikeeksi 😄). Joo, näitä kuvia käsitellään taas pitkään.

   Poista
 4. Tuohon turkoosiin ja syvän siniseen mereen ei voi koskaan kyllästyä. Toinen vuosi menossa Maltalla ja tänään joulu-uinnilla karisi ainakin turhaa stressiä pois. Kesä tuli takaisin ja aurinkoiset päivät auttavat jaksamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, myös mun mielestä tuo on paras väri merelle. 😊 Mulla ainakin meni kyllä tämä paikka uusittavien listalle, vaikka tähän asti on useinmiten ollut matkoissa periaatteena kerta per maa (paitsi USA, UK, RSA, NZ, Chile). Kiitos kommentista ja hyvää joulua!

   Poista
 5. Olikos tämä se biisi minkä kuulemista piti vältellä? Oli eka kerta kun kuulin tänä vuonna eli aika hyvin!!
  Kivaa päästä tähän aikaa vuodesta aivan erilaiseen ilmastoon, shokkivaikutus jo tekee hyvää. Otahan muutama drinkki minunkin psta!! Ja yks' Tarjalle, kipp es!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka sellaista on neuvonut?! En mä ainakaan. 😃 Joo, ei ajattele pääosin päivien aikana mitään arkista tai vanhoja, menee taas uppoutuneena nyt-hetkeen kun kaikki uutta. Otin jo Caminolla Mojiton koverretussa ananaksessa, mikä ehkä tuohon herkistelyyn vähän auttoikin. En ookkaan pitkään aikaan mitään alkomaholia ottanut.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.