2021-12-27

Viikon kuva - Maltan joulutyyliä

Viikon kuvaksi oli nyt runsauden pulaa näistä Maltan kuvista. Viikosta kertovia on jo tullut julkaistua ja vielä niitä riittää. Tämä Victorian kiertelyn alkulöydös kertoo ainakin, että joulun teemaa näkyy täällä paljon.
This week I have almost too many to choose from as the photo of the week. Many possible candidates are already published. This picture from the beginning of my Victoria visit tells that the Christmas theme is visible here a lot.


2021w51 Christmas mood in Gozo


Tänään siirryin pääsaaren eteläisimpään päähän lopuksi kolmeksi yöksi. Ei näkynyt lunta, lämpöä 18C ja lämmintä, joten kävin 4km juoksulenkillä, ettei tullut niitä lenkkareita turhaan lennätettyä. Sen perään snorklailin tuossa hotellin edustalla - kirkasta vettä, tyhjää, viileää. Mutta eipä tullut räpylöitä tänne turhaan lennätettyä. Loppupäivä kävelyä ympäri keskustaa ja sain vihdoin 100 tuntematonta osallistujankin. Adrian:
Today I moved to the main island and it's Southernmost part for the last three nights. The weather was nice 18C (64F) so I did a 4K run so that I didn't fly those running shoes here in vain. After that I did some snorkeling in front of the hotel - clear, chilly and empty, but at least I didn't fly my fins here in vain. Then some walking for the rest of the day. And I got a 100 strangers participant, Adrian: 


Adrian


Jouluaattona hain yhden geokätkön Maltatakin. Niitä nyt löydettynä 171 kpl, eli huimat 10 kpl / vuosi tässä 2004 vuodesta saakka. Eri kätköilymaita näyttäisi olevan nyt kai 21. Osuin kappelille auringonlaskun aikaa ja siltä ulottui juuri ja juuri näkemään mereen laskukohdalla.
On Christmas Eve I got one geocache from Malta too. My 21st geocaching country if I counted right. That was our/my 171st which makes an 'amazing' 10 / year since me starting in 2004. I got to the cache site by a Chapel just during the sunset and it was far enough to just see the sea point of the setting Sun.


Sunset over Gozo


Sähköpyöräfirma meni kiinni koronan takia, mutta jostain syystä autojen vuokraaminen on edelleen turvallista. Kieltämättä sillä oli helpompi kierrellä katsomassa paikkoja, kun mäet ovat aikamoisen jyrkkiä. Tässä pohjoisrannan suola-altaita.
The ebike rental company closed just when I planned to get one but for some reason cars can still be rented, so I got one of those. Got to admit that it was probably easier to check sights due to those high hills. Here's the salt pans area on the Northern coast.


The Salt pans


Tässä Gozon naapurustoni. Omat ikkunani kakkoskerroksessa näyttävät olevan juuri varjossa: 
A view of my neighborhood in Gozo. My windows on the second (ground=1!) floor just seems to be in shadow:


My neighborhood in Qala


Hyvää Uutta Vuotta kaikille! 🖖🏼🍀
Have a great New Year! 🖖🏼🍀12 kommenttia:

 1. Yksinkertaisen ihanaa, geometristä, suoraviivasta arkkitehtuuria alimmaisessa, diggaan kympillä. Hyvä kuvakulma, arvostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kun oli auringonlaskun aikaan, niin se (ja -nousu) on just suositeltua aikaa kuvaamiselle, kun varjot tekee hyvän syvyysvaikutelman. Toki Suomes paljon koskaan aurinko ei nousekaan niin korkeelle, että aina on hyvä aika kuvata.

   Poista
 2. Onpa huikeita kuvia, mielenkiitnoisen näköinen paikka tuo Malta. Ja ihanan lämmintä <3

  Mukavaa uutta vuotta, Timo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ollutkaan ennen tiedostanut tätä brittivaikutusta - enkku on toinen virallinen kieli, ajetaan vasemmalla ja on edelleen Brittiläisen kansainyhteisön jäsen. Tänään jo tuuli sen verran, että pidin tpaidan päällä ton merinohupparin koko päivän, eli vähä vaihtelee.

   Hyvää uutta vuotta sullekin vielä erikseen! 😊🍀👍🏻

   Poista
 3. Hyvää Uutta Vuotta sinullekin!

  Maltan saaret ovat varsin kuvauksellisia. Ilma on useimmiten kirkas ja puhdas sekä aurinko paistaa mukavasti. Heti tuli sellainen I with I were there -fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Joo, Esakin kehui paljon ja täytyy myöntää, että mukava paikka oli. Vaikka monis paikois on tullut kerrasta sellainen, että nojoooo, niin Maltalle ajattelin vielä palata. Gozolla jäi länsirannan sukelluskohteet kiinnostamaan ja Caminon kävin liian lyhyesti.

   Poista
 4. Loistakoot onni ja ilo tulevan vuonna yllesi, sieluusi lämmin liekki yhdessäolon ja toivon, rakkauden!!
  Aouuuuuuu, olen ulvonut, Sus' ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä toivotus, kiiiiiiiiitos Sus'!
   Ja samaa sulle! 🍀

   Poista
 5. Tuolla voisi kyllä vierailla! Näyttäisi siltä että siellä olisi riittävästi tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meillä on ollut yleensä kiinnostusta pienempiin kohteisiin maa/kerta, mutta Maltan ajattelin uusia. On jännä yhdistelmä italiaa, Englantia ja arabi-menoa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.